Burger De'Cabin, Dataran Bukit Minyak, Penang

12:13:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

Sebelum iols mola kan entry ni iols nak kabor sesiap kat sayam2 semua naaaaaaaaa
Harini iols akan berTINGKEK2 up ENTRY FOODS hokeyh :)
So moh kita mulakan dengan BURGER De'Cabin, Dataran Bukit Minyak
Iols pernah up ENTRY pasai Dataran ni masa kat SINI
Time tu weols makan MEE KUAH TULANG & AYAM KEPCHI kan3
Hengat lagiiiiiiiiii daaakkkk??? :)
Kalo tak hengat sila klik LINK ateh tu naaaaaaaaaaaa
Dalam entry tu pun iols ada TEPEK gambor Burger De'Cabin kan3 :)
Soh kalini pi weols memang aimed nak TRY burger dia la tau3

v
v
v
v
v
v
v
v
v
Burger SPECIAL 3 Tingkek @ De' Cabin Burger
Burger Ayam + Burger Daging + Burger Ikan + 2 layer eggs + 2 layer cheese 
with CHARCOAL bread, fries & salad berkuah (small cup)
RM 13.00
Taste : SUPER DUPER BEST tau3. Udah la tasty, juicy, cheezy, creamy, and on top of it portion dia memang nalaaaaaaaaaa BUSAT berTINGKEK2 tau3. Memola niat iols order nak SHARE dengan my mom sajork tau3. Hubby order mee kuah. TAPI last2 kami kongsi berTIGA tetap dok tak ABEH2 tau3. Mee Hubby mai lambat, so iols soh Hubby makan burger sama2 dolu. Elok mee sampai Hubby dah sengkak, iols dengan my mom pun sengkak dah. Burger tu tak ABEH lagi hokeyh. Teruih iols soh BUNGKUIH mee :P.

Si Boboboy masih SETIA makan AYAM KEPCHI itu la kan3
PULUN dok cicah MAYO :)
Cumanya kalini paha dah ABEH, so kena amek KEPAK gitew :)
2pcs = RM7.00
Taste : SUPERB. Makan panaih2. Iols ni naek terketor2 nak bagi ayam tu sejuk tau3, ater si Boboboy udah tak sabor2 nak makan tau :P

Ateh ni iols tepek gambor Gerai a.k.a CABIN deme naaaaaaaaa
Semua staff dia anak2 teruna gitew :)
Teratur nengok deme buat koje tau3
Sistematik, cepat & tangkas gitew
Mesra takyah cakap laaaaaaaa
Pelawak bebudak2 tu tau he3 :)

Boboboy & Ayah meNIKMATI their FOODS

Boboboy pulun maen his 'MOTOR BESOR' sebelum & sesudah makan :P

Lagi satu, kalo uols mai makan kat sini sila ORDER AYOR GELAIH BESOR naaaaaaaaaaa
Ada satu gerai ayor ja yang juai ayor tu
Ada macam2 jenih ayor buah gitew
Weols order AYOR TEMBIKAI
Gambor LOPA nak snap he3
Tapi memang boleh kongsi 4 beranak hokeyh
Memang berlebeih2 ayornya tau3
MURAH pulop tu (RM7.00 ja tau3)
Sebenornya memang ada banyak lagi gerai yang iols aimed nak TRY tau3
Contoh macam SATE, WESTERN food, MEGGI KETAM
Memang WAJIB repeat lagi dataran ni tau3 :)


~~~ The End ~~~

You Might Also Like

18 comments

  1. tk pernh lg try burger yg roti hitam camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis,
      iols ni pun 1st time makan roti itam he3

      Delete
  2. wow..tingginya burger..mcm sedap je! ;-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dieyana,
      he3
      bertingkek2 tinggi kekdahnya he3

      Delete
  3. owh...x penah menerai beger kt sini lg...pasni leh tukar menu ni pulak

    ReplyDelete
  4. fuhyooo bertingkek2 burger tu nak abis makan
    jauh beno kome berjalan jjcm eh hehe
    nti nk pi torai

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Assalam anies,
      haaaaaaaaaa
      hat tu tak tau la pulop he3
      nanti iols try tanyer he3

      Delete
  6. awat la chek letak gambaq sedap2 lagu ni.. terliur tauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kokna,
      he3
      iols pun sama terliur he3

      Delete
  7. kena bookmark tempat ni. teringin nak makan beger itam tu huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      kalo amek burger ni kena kongsi2 naaaaaaaaaa

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive