Resipi Lasagna Roti a.k.a Bread Lasagna | Resipi D'Dapor

10:15:00 AM

Resipi Lasagna Roti a.k.a Bread Lasagna | Resipi D'Dapor

Resipi Lasagna Roti a.k.a Bread Lasagna | Resipi D'Dapor
Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Iols nak kabor sesiap dekat uols ni tau3
Hari ini iols akan up entry RESIPI D'DAPOR bertingkek2 naaaaaa :)
So meh iols lelaju molakan dengan resipi BREAD LASAGNA a.k.a LASAGNA ROTI
Jom layan resipi bergambor uols :)


Bread Lasagna a.k.a Lasagna Roti Home Made gitew :)

Bahan-bahan | Bread Lasagna



Roti (iols pakai Gardenia), sos spagheti Prego (cendawan & mushroom), ubi kentang (dipotong dadu), isi ayam (dipotong kecil), & cheese cheddar (iols pakai Chesdale)

Cara-cara Memasak | Bread Lasagna



Ubi kentang digoreng
Tak perlu garing sangat
Cukup dalam 5minit cenggitu

Isi ayam juga digoreng
Tak perlu garing sangat
Cukup dalam 3-4minit cenggitu

Ini hasil dari gorengan di ateh tadi naaaaa
Sila ketepikan sebentar

Panaskan sos spageti Prego
Bila sudah mendidih terus masukkan 2-3 keping cheese
Renehkan sebentar dalam 5minit

Kemudian masukkan isi ayam & kentang yang digoreng tadi
Gaul sebati
Biar mereneh dalam2 minit dan tutup api

Cara-cara Membakar | Bread Lasagna


Sapukan Planta di bahagian bawah bekas loyang lasagna
Susunkan roti sehingga penuh permukaan bawah
Seterusnya lapiskan dengan cheese
(Sila rujuk gambor ateh ni naaaaaa)

Seterusnya tuangkan isi kuah sos spagheti yang dimasak tadi sehingga menutupi cheese & roti di lapisan awal tadi

Seterusnya lapiskan sekali lagi dengan kepingan roti

Diikuti dengan lapisan kuah spagheti yang seterusnya

Pastikan keseluruhan permukaan ditutupi dengan kemas gitew

Akhir sekali sila letakkan lapisan cheese di permukaan atas sekali
SETEL
Kita bakor, kita bakor, kita bakor he3 :P
Pssstt : Sebelum tu pastikan oven/ketuhar sudah dipanaskan (suhu 170 darjah dalam 10minit)

Masukkan loyang lasagna
Sila molakan pembakaran tertutup
Setkan suhu 180 darjah untuk 20 minit

Haaaaaaaaaaaaaaaaa...ni HASIL pembakaran tertutup itu naaaaaaa :)

Hasil Akhir | Bread Lasagna



Haaaa....Iols kasik ZOOM cross section my bread lasagna :)
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 Finally sekali lagi iols persembahkan LASAGNA ROTI a.k.a BREAD LASAGNA home made



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

11 comments

  1. sedapnya kalau letak cheese meleleh je.

    ReplyDelete
  2. amboihh k.sha.. sengaja menganggu gugat ni.. hahaha.. simple je sedap plak tu.. husna tak pernah lg mkn lasagna..boleh try ni tp nak kurgkan cheese boleh kot noh.. hehhe..

    ReplyDelete
  3. wahh terbaekk!!..last week kejenya buat lasagna ngan makaroni bakar ala2 lasagna jugak..jemu dah..weken ni kena buat lagik sbb ade BBQ session plak..pon makaroni bakar..tapi roti lasagna pon menarik gak..cuma takde white sos ekk..

    ReplyDelete
  4. sedapnya, kak ana belum pernah lagi masak lasagna ni :) tq berkongsi resepi .

    ReplyDelete
  5. HUAAAA... meleleh tengok cheese tu..

    ReplyDelete
  6. Menarik tertarik lasagna kak sya memang the boom..

    ReplyDelete
  7. sedapnya rumah kita xde tmpt pembakar xleh nk buat la

    ReplyDelete
  8. nti gather Sha nk buatkn kan kan kan?hik3

    ReplyDelete
  9. arghhhhhhh geram la dengan kak sha ni!!!!!!

    grrrrrrrr :p

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive