Kids Fun&Play Session ; Escape Adventureplay Park, Penang | Review by #projekbloggerutara

10:00:00 AM

Kids Fun&Play Session ; Escape Adventureplay Park, Penang | Review by #projekbloggerutara

Kids Fun&Play Session ; Escape Adventureplay Park, Penang | Review by #projekbloggerutara

Kids Fun&Play Session ; Escape Adventureplay Park, Penang | Review by #projekbloggerutara | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Haaaa, seperti yang dijanjikan, hari ni iols akan sambung ceritera Kids Fun&Play Session di Escape Adventureplay Park, Penang. Fokus iols masa mai dekat Escape Adventureplay Park ni adalah nak bagi my Boboboy berseronok, explore & have fun to the max gitew. Bebudaks keeennn, tempat ni memang sesuai sesangat. Aternya deme dapat membuas, dapat maen2, & dapat explore memacam.


Zoom Bug
Haaaaaaa, ni la game pertama Boboboy coba masa memola masuk Escape Adventureplay Park, Penang
Sokaaaaaaaa Boboboy dgn game ni hokeyh


Cabaran & Dugaan Buat Boboboy :P | Kids Fun&Play Session ; Escape Adventureplay Park, Penang


Cabaran & Dugaan Buat Boboboy :P | Kids Fun&Play Session ; Escape Adventureplay Park, Penang | Sebagai wakil a.k.a representative bagi pihak Ibu eh, maka Boboboy kena la cuba game2 yang ado dalam Escape Adventureplay Park ni keeeennn. So moh la layan ceritera bergambor di hari kejadian itu.


Jumping Jack
Haaaaaa, game ni Boboboy kabor sesiap abang takuit
Aternya memang Boboboy tak boleh play game ni sebab tak cukup ketinggian

Sedor ke diri, maka Boboboy gerak & duduk di sisi sajork gitew he3

Monkey School


Haaaaaaa.... masih sonyum lebor lagiiiii time ni
Lepaih elok kena pakai safety belt & naek tangga eh, teruiiiiihh.................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Drama ayor mata bermola
"Abang kakut...abang kakuuuutt...abang kaaakkkuuuttt"

Pssttt : Boboboy ni bukan boleh dengan benda yang pelik2. Maksud iols, benda yang tak pernah dia buat atau tengok gitew. Dia perlu ambil masa, slow2 baru dia akan ok. On the day tu kan weols pi tu dah petang, so memang tak sempat nak bagi tempoh bertendang #eh3, tempoh bertenang untuk Boboboy, sebelum molakan sesi cabaran. Tu yang nampak macam sesi deraan tu :P

So sebagai Ibu yang prihatin #eh3, iols pun pujuk2 & bagi semangat (ceceeewaaahh) la kat Boboboy keeennn
Kot mana pun kena la kepit budak bertuah seketoi niiiii
Baru nak jalan ateh tu hokeyh


Dah lepaih satu tingkek, si Boboboy hengat HAZAB dia dah abeh
Tu yang dok sonyum balik tu haaaaaaaa


Tingkek hat ni my Boboboy idok la scary sangat

Haaaa, tingkek hat ni scary la jugeks bagi Boboboy, tu yang moka eh bekerut sket tu :P
Tapi masih boleh maintain sebab Ibu eh peluk

Haaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Nampak dopppppp???

video
Sebelum ni iols dah pernah belanja bideo sesi deraan #eh3 cabaran kat SINI
Kali ni iols belanja lagi satu bideo
Alaaaahaaaiiii anak Ibu seketoi ni

Pssttt : Sebenornya ada dua sesi deraan yang penuh dengan drama ayor mata tau3. Kesian memang kesian, tapi nak buek camno, Boboboy kan wakil Ibu he3 :P. Sila jangan kecam Ibu eh yeeerrrrrrrr


Kakak staff Escape tu siap tunggu sambut lagi hokeyh
Dah sudah tu, ada lagi satu sesi dramaaaaaa
Hat ni hat LAST he3 :P
v
v
v
v
v
v
v
v
v
video
Seb baek pendek ja cabaran ni :P

Pssstt: Sebenornya ada lagi satu cabaran yang sama dengan hat ni, tapi lebih panjang. Tapi kali ni iols surrender, iols kabor sesiap kat saff escape tu, enough he3. Kesian anak Ibu he3. at least dah torai. Sikit ka pendek ka, kira ok la keeennn

Haaaaaaaaa, muka Boboboy lepas sesi penderaan he3
Termanggu seketika merenung ayam :P


Lepas ja sesi yang menyiksa batin & emosi Boboboy tu, Ibu eh pun upah la dengan sesi acara bebas untuk gumbirakan hati Boboboy

Haaaaaa....gumbira kan muka my Boboboy
Abeh hati la dapat membuas
Lari sana sini gitew

Dunk Tank
Haaaaaaaa, hat ni pun konsep yang Boboboy guna pakai adalah lihat dari jauh sajork :P

Beria ja dok lompat bila tengok orang lompat dalam tank itu
Tapi dah tentu2 la dari jauh sajork :P

Ni semua games yang iols ceritera kat sini bukan merangkumi semua yang ada dalam Escape Adventureplay Park ni tau3. Kan iols dah bagi list details games dalam entry INI. Weols mai dah petang, tu yang limited time nak coba semua tu. Kalo coba lagi games yang lenlaen, boleh la uols tengok lagi drama ayor mata Boboboy he3.

Secara kesimpulannya, memang enjoy. Boboboy enjoy sebab aktiviti2 yang terdapat dalam Escape Adventureplay Park ni memang pelbagai. Bukan semua Boboboy takuit yer. Ada games yang Boboboy sookaaa sesangat, dok ulang sampai berkali2, tambah2 hat aktiviti bebas tu haaaaaa. Next entry iols sambung spesel entry pasai Base Camp pulop naaaaa, so tungguuuuuuuuu.



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

3 comments

  1. hahaha... dia punya jerit, satu Escape boleh dengar.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Haha. Drama betul bila wat muka takut tu. Tapi lepas bagi semangat terus nak main semua eh ;p

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  3. wowww..menarik sgt..byk aktiviti bole buat..

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive