Friday, February 10, 2017

Cuti2 Ulang Tahun Kelahiran Ibu & Boboboy : Pangkor Inn Chalet | Tempat Penginapan Bajet & Menarik Untuk Keluarga di Pulau Pangkor

Cuti2 Ulang Tahun Kelahiran Ibu & Boboboy : Pangkor Inn Chalet | Tempat Penginapan Bajet & Menarik Untuk Keluarga di Pulau Pangkor

Cuti2 Ulang Tahun Kelahiran Ibu & Boboboy : Pangkor Inn Chalet | Tempat Penginapan Bajet & Menarik Untuk Keluarga di Pulau Pangkor | Assalammualaikum & selamat petang. Baiklah, hari ini saya akan sambung lagi ceritera percutian keluarga saya sempena sambutan ulang tahun kelahiran saya dan Boboboy ke Pulau Pangkor. Kali ini saya akan 'review' tempat penginapan kami di Pulau Pangkor, iaitu Pangkor Inn Chalet yang terletak di Teluk Nipah. Seperti biasa saya akan tempah penginapan lebih awal secara online dan untuk kali kedua laman web yang menjadi pilihan saya adalah Traveloka. Yerla, sekarang ni memang "IN" laman web ini, sebab ianya sentiasa menarik dengan adanya kupon diskaun istimewa tau. Memang jimat bertingkek2 tau3. Tak percaya ??? Sila klik NEXT :P.


(gambar ehsan google)


11

Thursday, February 9, 2017

Professor Cendol : RM2.00 Layan Sampai Kenyang | Makan Best Di Pantai Remis, Perak

Professor Cendol : RM2.00 Layan Sampai Kenyang | Makan Best Di Pantai Remis, Perak

Professor Cendol : RM2.00 Layan Sampai Kenyang | Makan Best Di Pantai Remis, Perak | Assalammualaikum & selamat pagi. Selamat bercuti semua. Cepat betul masa berlalu, hari ini dah khamis cuti Thaipusam, then Jumaat kerja sehari lagi dah masuk hujung minggu semula. Pejam celik pejam celik kita pun dah masuk ke bulan kedua untuk tahun 2017. Nanti dalam tak sedar juga tiba2 dah sampai ke pertengahan tahun dan akhir tahun 2017. Putaran masa yang berlalu dengan cepat kan3. Oppss, sorry lari tajuk pulak bebelan saya. Oklah, jom saya kembali kepangkal jalan. Dalam entry sebelum ni saya ada sebut tentang percutian singkat kami sekeluarga sempena ulang tahun kelahiran saya dan Boboboy kan3, so untuk makluman semua kami ke Pulau Pangkor.

Memang dah menjadi tabiat saya, kalau bercuti tu wajib ada plan JJCM he3. Senarai dalam tangan saya lebih tertumpu untuk JJCM di Pulau Pangkor sahaja. Tapi Alhamdulillah along the way pergi & balik dari Pulau Pangkor, dapat jugak port makan best yang boleh dijadikan rujukan JJCM he3. Dasar 'pemakan' sungguh saya ni kan3 :P. Oklah, untuk entry yang pertama ini, saya nak kongsi dengan anda semua satu port makan best di Pantai Remis, Perak. Kiranya anda pasti akan melalui jalan ini jika menghala ke Pulau Pangkor dari arah Utara a.k.a Penang (saya pakai waze yer, so silalah setkan waze anda untuk ke Pulau Pangkor & insyaAllah anda akan lalu jalan yang sama he3). Kedai ini betul2 di tepi jalan (sebelah kiri), & dari jauh anda boleh nampak sign board warna merah. Kedai apakah?? Nak tahu?? Betul nak tahu??? Sila klik next untuk baca lebih lanjut he3 :P


Professor Cendol, Pantai Remis, Perak
3

Wednesday, February 8, 2017

#tb Happy 4th Birthday Boboboy | Wordless Wednesday #3/2017

#tb Happy 4th Birthday Boboboy | Wordless Wednesday #3/2017

#tb Happy 4th Birthday Boboboy | Wordless Wednesday #3/2017 | Assalammualaikum & selamat pagi. Sshhhhhh....... no words just enjoy the photos he3 :P.







~~~ The End ~~~
4

Tuesday, February 7, 2017

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran| Happy 36th Birthday Ibu

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran| Happy 36th Birthday Ibu

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran| Happy 36th Birthday Ibu | Assalammualaikum & selamat petang semua. Haaaaaaa, mood menaip datang mencurah2 pulak hari ni he3. So jom la kita sambung entry "Sambutan Ulang Tahun Kelahiran" lagi. Kali ini saya akan ceritera pulak celebration birthday saya a.k.a Ibu (yang betingkek2 jugak :p). Ibu & anak seketul a.k.a Boboboy memang suka sangat2 sambutan bertingkek2 he3.

Cumanya part untuk Ibu ni, sambutan bertingkek2 adalah di pejabat Ibu. Sebabnya sehari sebelum hari lahir Ibu, Boboboy demam. So memang duduk rumah dok ulit anak seketul tu ja la. Tapi Alhamdulillah sehari saja demam anak bertuah tu. Lagi satu, kalau dengan family memang la namanya sambutan hari lahir Ibu & Boboboy, tapiiiiiii cake cuttingnya, blow candlenya, nyanyi lagu birthdaynya >>>>> semua fokus dekat Boboboy :P. So untuk sambutan birthday Ibu memang tak plan untuk ada segala item2 itu (cake & blow candle), cumanya part nyanyi ja ada he3.

Even, part wishing & nyanyi lagu birthday untuk Ibu pun Ayah yang kena pujuk Boboboy tau3 he3. Dari wish on the night before a.k.a sharp 12.00 tengah malam 8.1.2017 tu haaaaaa, sampailah wish on the morning shunshine 8.1.2017 tu. Boboboy macam malu2, senyum2, & jeles2 bila Ayah & Opah wish birthday, nyanyi2, peluk2 & cium2 Ibu. Bila sampai turn Boboboy untuk wish Ibu, dia peluk cium lama2 Ibu dia, tapi bila nak wish tu malu saaangaaattttt. Terus lari sorok celah Ayah. Dahtu Ayah yang kena bawak Boboboy datang kat Ibu balik & wish. Aduuiiiii la anak seketul :P. 

Saya memang dah tahu dah perangai Boboboy tu, so memang tak mahu la fokus & stress on the part "birthday Ibu". Buat santai2 ja. Tak mahu la anak seketoi tu rasa sedih & jeles. Eh3 banyak pulak membebel. Ok la, jom sambung ceritera bergambar pulak.

2

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran | Happy 5th Birthday Boboboy

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran | Happy 5th Birthday Boboboy

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran | Happy 5th Birthday Boboboy | Assalammualaikum & selamat pagi. Adduiiiii la hai, mood menulis agak kelaut (macam biasa :P). Bila bz kerja tak sempat nak menaip, tapi bila tak berapa bz masih tak menaip jugak. Banyak benda sangat yang nak dicoretkan sampai dah tak tahu nak mulakan yang mana satu. Inilah yang jadi kalau asyik tangguhkan entry kan3, he3. So sebelum kemalasan menjadi semakin nazak, adalah lebih baik  saya 'start with something'.

Kali ini saya akan mulakan dengan ceritera sambutan ulang tahun ke 5 anak seketul a.k.a Boboboy. Walaupun sebenarnya sambutan ulang tahun yang ke 4 a.k.a tahun lepas punya masih belum sempat lagi Ibu nak coret dalam blog :P, tapiiiiiiiiii, marilah kita layan ceritera sambutan yang terkini dahulu yer he3. FYI, birthday Ibu & Boboboy jatuh pada bulan yang sama a.k.a Januari. Secara tepatnya tarikh lahir Ibu >> 8.1.1981 & Boboboy >> 12.1.2012. So memang tiap2 tahun sambutan adalah secara bersama2. Mudah & jimat motipnya kan3, he3.


Alhamdulillah
Amzar Fayyadh Bin Mohamad Johari is 5 years old
Moga anak Ibu & ayah sentiasa dalam rahmat & lindungan Allah sentiasa hendaknya AMIN
Moga menjadi anak yang soleh & kebanggaan Ibu & Ayah AMIN
3

Instagram