Bila IBU Demam.................

10:00:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Semalam iols DEMAM SESEMA
So macam besa la kan3, iols memang akan KUARANTIN diri dari my Boboboy
NO peluk2, NO cium2, NO bubum sama2
Semua TUGAS akan di-TAKE OVER fully oleh Ayah & Opah gitew
Ibu bunyi2 dari JAUH sajork

DIALOG
Ibu : Baby, ibu cecema tau, baby tak leh dok dekat ibu tau, nanti jangkit.....
        Weekend ni kan kita nak g cuti2, mandi pool kan3
        Baby kena behave, dengar cakap ayah, dengar cakap opah
        Baby tak boleh dekat2 ibu tau

Fayyadh : Ibu tak sehat ka? ibu demam ka? ibu sakit tekak ka????Siiiiaaannnn ibu
                 (Sambil dok usap2 kaki & tekak iols)

Ibu : Yer sayang, ibu tak sehat..
        Tak mau dekat2 ngan ibu tau
        Baby dengar tak ibu cakap tadi...
        Behave tau, dengar cakap opah, dengar cakap ayah
        Bubum ngan ayah tau
        Tak mau nakal2 tau
        Dengar tak sayang????

Fayyadh : Dengar ibu (sambil sonyum2 kambing, lompat2 & jalan g duduk kat ayah)

Fayyadh bubum ngan ayah mola2, pehtu tengah malam baru angkat transfer masuk dalam bilik opah, he3
Hokeyh moh kita ceritera bab FOODS pulop nak???????
Nak laaaaaa yer uols sume2 :P
Sebab iols TAK SEHAT, so semalam FOODS kita TAPAU sajork :)


 NAMPAK daaaaaaaakkkkk MENU diaaaaaaaaaa ?????????????
Cer TEKA kat mana ni??? :P

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Taaaaaaaaaaaaaaaaaadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........... :P
 KAPITAN in D'Houze uols :)

 TAPI hat bukan KAPITAN naaaaaaaaaaaa
Hat ni KFC hokeyh
My Boboboy Fayyadh punyer hokeyh
Chicken + Whipped Potato

 Hat ni Ayam Tandoori

 Hat ni Chicken Briyani

 Hat ni Mutton Briyani

Hat ni pulop iols request my mom MASAK
INTI untuk karipap/popia rolls
Almaklumla tetiba TERINGIN gitew :P



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

16 comments

  1. jangan lupa makan ubat yea...semoga cepat sembuh...cian fayyadh kena kuarantin lama2 nanti... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eyza,
      Alhamdulillah rini dah hokeyh :)
      kena pantang AIS sob3

      Delete
  2. fifi kalau demam takde kuarantin.. haha.. lagi cium baby.. tapi alhamdulillah.. derangtak pernah jangkit lagi.. tapi klu derang tak sihat.. abah derang jangkit dari derang ade la.. mihmihmih,.,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam fifi,
      si fayyadh ni mudah berjangkit sob3

      Delete
  3. semoga cepat sembuh ok

    sedapnye kapitan
    iols suka mkn roti nan cheese tandori

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam el,
      haah, nan memang best
      tapi kena mkn sana baru best kan3

      Delete
  4. huhuhu..bestnya orang sakit..makan mak aiii macam tak demam jer..huhu..gurau jer...semoga cepat sembuh k

    ReplyDelete
  5. syoknya demam2 boleh makan sedap..dan yang penting tayah masak kannn..hehehehe..

    ReplyDelete
  6. moga cpt sembuh

    amboi...kapitan kau demam2...harus kebah lps tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      he3, teruih hokeyh iols rini
      gitew :P

      Delete
  7. tudia dpt tandoori sembuh teruih no? hehehe.. adehh lapaq aih iolls tengok haaaa.. sobsss sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ana,
      he3
      ater mami penang kalo demam memang kena pi pekena mamak jugak kan3 he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive