Friday, May 31, 2019

Buffet Lunch Di Hotel Royal Penang | Makan Best Di Pulau Pinang

Buffet Lunch Di Hotel Royal Penang | Makan Best Di Pulau Pinang | Assalammualaikum dan selamat pagi para pembaca kesayangan hamba. Terima kasih kerana masih setia menjenguk blog picisan saya ini. Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana diberikan rezeki sehingga ke Ramadhan ke 26, Jumaat penuh barakah. Cepat sungguh masa berlalu, kita sudah semakin menghampiri Syawal. 

Di bulan mulia, bulan Ramadhan, blog saya dipenuhi dengan review Buffet Ramadhan Dinner 2019 di Pulau Pinang. Bersempena dengan kehadiran Syawal yang akan datang, untuk kali ini saya akan berkongsi dengan para pembaca tentang tawaran Buffet Lunch dari Hotel Royal Penang. 

'Simple Yet Delicious' | Buffet Lunch Di Hotel Royal Penang

'Simple Yet Delicious' | Buffet Lunch Di Hotel Royal Penang | Untuk makluman para pembaca semua, Hotel Royal Penang menawarkan Buffet Lunch dengan harga terendah di Pulau Pinang. Harga yang cukup rendah tetapi dengan hidangan yang cukup menyelerakan. Tidak percaya???? Jom bersama-sama saya melayari ceritera kami tiga beranak sewaktu menikmati Buffet Lunch di Hotel Royal Penang.


PEMBUKA SELERA

Cucur pisang

Pssttt, sebagai penggemar pishaaaaanngggg, menu ini merupakan kesukaan Boboboy sketul tau3. Siap bersedih gundah gulana pabila kehabisan cucur pisang ini, he3. Nasib baiklah pihak hotel menambah yang baru, sakanlah Boboboy seketul pulun.


Bubur jagung

Aneka ulam-ulaman, kerabu serta sambal

Rojak Penang


Jeruk buah-buahan


Keropok dan papadom


Buah-buahan


MENU UTAMA


Daging masak lada hitam

Psssttt, memang berhantu tau daging masak lada hitam ini. WAJIB anda cuba


Telur masak kicap

Psstttt, menu kesukaan anak seketul, dekat 3 kali tambah Boboboy pulun


Ikan masak lemak

Psssttt, isi ikan yang dubat masak lemak ini memang kena dengan tekak saya dan suami. Secukup rasa lemak, pedas dan masam serta wangi dari belimbing buluh itu. Peerrrghhhh, buat teringat-ingat. WAHIB cuba

Ayam masak merah

Pssttt, pun WIN di tekak kami suami isteri

Sayur campur

Tom yam ayam

PENCUCI MULUT

Aneka jenis kek, puding dan jelly

Minuman panas



Bertingkek-tingkek pinggan mangkuk kami tiga beranak

Psssttt, antara kesemuaaaa diatas ini, menu yang paling WIN dihati kami tiga beranak adalah.....
v
v
v
v
v
v
Ikan masak lemak, daging lada hitam kek marble
Peerrghhhhhh, sedaapppppnyaaa laaa haaaaiiiii

Maklumat Buffet Dan Lokasi | Buffet Lunch Di Hotel Royal Penang

Maklumat Buffet Dan Lokasi | Buffet Lunch Di Hotel Royal Penang | Untuk makluman para pembaca, Buffet Lunch ini akan bermula dari Syawal kedua ya. Kelainan bagi Syawal ialah Chef akan memberikan suntikan ciri-ciri hari perayaan Syawal itu sendiri. 

Dengan itu jangan tunggu lagi, segeralah menempah untuk menikmati Buffet Lunch di Hotel Royal Penang. Maklumat perincian buffet dan harga adalah seperti di bawah.

 Bufet Lunch di Royal Hotel 
Penang 
12.00tghri - 2.30pm
Isnin - Sabtu

Harga
RM28nett (Adult)

Contact
04-2267888

Laman sesawang

Facebook

Instagram
~~~ The End ~~~
0

Wednesday, May 15, 2019

Laparpo Cafe | Makan Best Di Penang

Laparpo Cafe | Makan Best Di Penang | Assalammualaikum dan selamat petang semua. Saya ingin berkongsi dengan para pembaca satu lagi port untuk menikmati hidangan makan malam di Pulau Pinang. Nak tahu di manaaaaaa???????????? Wajib baca entry ini sehingga habis yaaaaaa



Nindiaaaaaa cafe yang ingin diperkenalkan


Makan Malam Santai Dan Lepak | Laparpo Cafe 

Makan Malam Santai Dan Lepak | Laparpo Cafe | Laparpo..... Saya pasti ramai yang sudah pernah dengar jenama ini kan3. Terkini pihak Laparpo telah membuka cafenya sendiri. Saya telah diberi kesempatan bersama-sama beberapa rakan blogger yang lain untuk hadir di petang perasmian dan media review Laparpo Cafe pada 27 April 2019. Jom layan ceritera bergambar saya.


Laparpo Cafe

Boboboy bersantai bersama PSnya sambil menikmati hidangan minuman


Mojito & peanut butter frape


Boboboy seketul sedut sakan frappe itu

Pssstttt, anak-anak pasti akan menyukai peanut butter frappe. Cukup lemak masin dan penuh dengan rasa kekacang. Pasti mengenyangkan


Pilihan hati Ibu sudah pastinya Mojito

Pssttttt, sedaaaapppp. Confirm sedap mojito ini. Segar sahaja tekak pabila menyedut air ini. Memang serasi pabila kita ingin menikmati makanan yang penuh lemak atau berkrim


Char Koe Teow Cheese

Pssstttt, nindiaaaaaa.... CKT bertelur mata dan bercheese. Satu menu baru dan pembaharuan. Bagi tekak saya sedap. Licin juga saya makan he3


Mix Grill

Pssstttt, pekat sungguh sos lada hitan itu. Boboboy sungguh menyukai hot dog yang montel itu. Portion hidangan besar dan boleh berkongsi 3-4 orang. Memang berbaloi

Terderloin Steak
Meh sini saya belanja zoom in
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa

Psstttt, aduuiii, macam terbau2 pula di deria rasa saya ini haruman kuah lada hitam itu dan aroma grillnya. Sob3, nasib seorang blogger dibulan puasa, sob3


Team Laparpo bersama blogger sendu dan Boboboy seketul
Terima kasih kerana sudi menjemput kami dua ketul di malam media review Laparpo Cafe

Laparpo Cafe
Padang Kota Lama
(bertentangan dengan Dewan Sri Pinang)
Alamat: 22, Jalan Tun Syed Sheh Barakbah, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang
Waktu Operasi: 5PM-1AM



~~~~ The End ~~~~
1

'Selera Nusantara' Di Olive Tree Hotel Penang | Buffet Ramadhan Best 2019 Di Pulau Pinang

'Selera Nusantara' Di Olive Tree Hotel Penang | Buffet Ramadhan Best 2019 Di Pulau Pinang | Assalammualaikum dan selamat pagi semua. Allahu, pejam celik, pejam celik kita sudahpun memasuki minggu kedua Ramadhan. 

Saya masih lagi dalam fasa berkongsi lokasi-lokasi menarik buffet Ramadhan di Pulau Pinang untuk tatapan pembaca blog tersayam gitew. Kali ini saya akan berceritera tentang Ramadhan buffet dinner di Olive Tree Hotel Penang. Jom.........


Gabungan Menu Citarasa Nusantara | Ramadhan Buffet Dinner Di Olive Tree Hotel Penang

Gabungan Menu Citarasa Nusantara | Ramadhan Buffet Dinner Di Olive Tree Hotel Penang | Sepertimana tahun-tahun sebelum ini, Olive Tree Hotel Penang turut tidak akan melepaskan peluang untuk bersama-sama menawarkan pakej iftar ataupun buffet Ramadhan dinner untuk para pungunjungnya.  Untuk perincican tawaran, jom melayari ceritera bergambar dibawah.



Antara barisan buffet di Sukkah Coffee House, Olive Tree Hotel Penang


PEMBUKA SELERA

Kaunter salad dan 'dressing'

Aneka jenis kerabu

Psssttt, anda wajib cuba kerabu pucuk paku dan kerabu kacang botol itu tau3. Secukup rasa bagi tekak ini. Sudah semestinya kedua-dua sayuran ini merupakan kesukaan hati he3

Ikan masin, telur masin, ulam-ulaman berserta sambal

Psssttt, dari awal lagi Boboboy sudah berzikir nak telur masin tau3

Tau kua sumbat

Pssstttt, menu ini juga WAJIB anda cuba. Serasi pabila bersama, tau kua sumbat dan sos itu

Aneka jenis jeruk buah

Rojak

Gado-gado

Psssttt, menu ini juga WAJIB ya para pembaca. Gado-gado, ooohhhhhh cukup mengiurkan

Lemang, ketupat palas kacang berserta serunding ayam dan daging

Haaaaaa, peberet weeeiiii. Sedari awal lagi ini merupakan salah satu menu yang Ibu dan Ayah nantikan. Beraya awal gitew, he3

Sushi

Kids corener dengan aneka keropok, coklat dan gula-gula bersama pizza dam ayam pandan


MENU UTAMA

Ayam percik

Lamb varuval

Psssttt, WAJIB anda cuba. Menu ini memang menjadi kesukaan Ayah eh tau2. Tak henti-henti memuji sedap he3

Sambal udang petai

Pssstttt, haaaaa, nindia pula merupakan kesukaan Ibu eh. WAJIB cuba

Sayur goreng campur

Potato croquette

Kurma telur

Pan fried fish with lemon butter

Psssttt, ini pula merupakan kesukaan anak seketul itu he3

Kong poh squid

Psssttt, Ini merupakan kesukaan kami dua orang, Ibu dan Ayah. WAJIB anda cuba tau2

Baked macaroni with cheese

Psssstt, sekali lagi menu dambaan hati Boboboy. Boboboy dan cheese berpisah tiada kekdahnya he3


KAUNTER AKSI

Bubur lambuk

Sup cendawan

Psssttt, WAJIB anda nikmati. Dua mangkuk Boboboy makan tau, siap request nak mangkuk ke toga he3

Sup tulang

Chicken shawarma

Nasi mandy, kambing bakar berserta sos ladan hitan dan sos mint

Aneka ikan bakar bersama air asam dan sambal kicap

Roti john (ayam dan daging)

Pssstttt, peerrrghhh yang ini memang WAJIB. Sedaaaaappp, seeedaaapp sangat. Penuh isi dahing dan ayam serta telur. Memang sedap

Bergedil tofu dengan sambal kicap

Sate ayam dan daging berseta timun, bawang dan kudah kacang

Ais kacang dan cendol


PENCUCI MULUT

Bubur pulut hitam

Tau fu fah denagn gula merah dan putih

Aneka jenis kek, tart, puding dan jelly

Buah-buahan dan kurma

Aneka kuih muih tempatan

Pssssttt, Ibu memang menggemari section ini. Menyelerakan sungguh kesemua kuih muih tempatan ini. Ditambah dengan keunikan kerana berlainan dari yang kebiasaanya kan3. Sedaaaappp

Kaunter aiskrim

Pssstttt, WAJIB anda cuba aiskrim potong perisa kelapa tau2

Aneka minuman panas dan sejuk


Diawal kejadian (rasanya dalm 6.30pm), Ayah eh dok bersembang dengan chef yang merupakan kenalan, manakala Boboboy sakan dok melawat kawasan gitew

Haaaaaaaaaaaaa
Nindia situasi pabila masa minginjak ke lepas jam 7.00malam
Mulalah Boboboy seketul itu tidak sabar untuk berbuka he3


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Antara pinggan mangkuk kami tiga beranak di malam kejadian

Bobobot dok pulun aiskrim potong perisa kelapa

Menu paling WIN dan tidak dapat saya lupakan dimalam kejadian.........
Sambal udang petai


Maklumat Buffet dan Lokasi | Buffet Ramadhan Best 2019 Di Pulau Pinang

Maklumat Buffet dan Lokasi | Buffet Ramadhan Best 2019 Di Pulau Pinang | Dengan ini, sila jangan lepaskan peluang untuk menikmati juadah berbuka puasa di Sukkah Coffee House, Olive Tree Hotel yer sayang-sayang semua. Sempat lagi ni tau3. Untuk maklumat terperinci boleh rujuk di bawah :


Selera Nusantara Ramadhan Buffet

Tarikh : 13 May - 31 May 2019

Masa : 7.00pm - 10.00pm

Harga : 
RM99.00 nett (Dewasa)
Children below 12years old dine for FREE (minimum 2 paying adults)

Lokasi : 
Sukkah Coffee House, Olive Tree Hotel
Tingkat 2, No 76, Jalan Mahsuri, 
11950, Bayan Lepas, Pulau Pinang

No tel : +604 637 7856

Email : life@olivetreehotel.com.my



~~~~ The End ~~
1

Instagram