Thursday, October 27, 2016

5D Interactive World, Penang | Review by #projekbloggerutara

5D Interactive World, Penang | Review by #projekbloggerutara

5D Interactive World, Penang | Review by #projekbloggerutara | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Haaaaaaaa, kalo nak diikutkan kat Penang ni haaaa, bertingkek2 tempat menarik untuk dilawati tau3. Antara tarikan terbaru ialah 5D Interactive World.

Alhamdulillah, familia #projekbloggerutara, diberi kepercayaan untuk buat review 5D Intercative World. Weols kali ni diserikan dengan kehadiran blogger jemputan Zafirah Nazri pulop. So moh la kita layan ceritera di hari review he3.

5D Interactive World, Georgetown, Penang

9

Friday, October 21, 2016

Simple Birthday Dinner at Akar Lima, Kulim | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration

Simple Birthday Dinner at Akar Lima, Kulim | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration

Simple Birthday Dinner at Akar Lima, Kulim | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration | Assalammualaikum & Selamat Petang uols. Alhamdulillah, berjumpa lagi kita dihari penuh berkat hari Jumaat. Kali ni iols nak ceritera sesiap la simple birthday celebratoion untuk hubby tersayam gitew.

Aternya bajet ciput keeennnn, so celebration pun ala2 simple gitew. Yang penting ada SURPRISE elemen & Alhamdulillah SUCCESS he3. My choosen resto is Akar Lima. Pernah dengor dop??? Takkan tak pernah :P. Iols sendiri dah pernah up entry dua tingkek pasai Akar Lima ni hokeyh. So sila la rajin2 klik kat SINI dan SINI. Psssttttt, laaaaaaaaaaaa, iols baru perasan iols dah setahun tak jejak kaki kat Akar Lima he3. Patuit laaa dok teringin sangat nak makan foods kat sana lately. 

6

Friday, October 14, 2016

Bakso Frozen | Saya Jual, Sudilah Beli

Bakso Frozen | Saya Jual, Sudilah Beli

Bakso Frozen | Saya Jual, Sudilah Beli | Assalammualaikum & selamat petang sekali lagi uols. Rasanya ini entry finale untuk hari ini. So kali ni jom sambung ceritera tingkek keempat gitew. Pssstttt, untuk uols yang tak ketahuan tu, sila la sudi2 rujuk entry sebelom ini a.k.a entry INI, INI dan INI.

Kali ni iols sambung pulop dengan BAKSO FROZEN.



7

Daging Kambing Perap | Saya Jual, Sudilah Beli

Daging Kambing Perap | Saya Jual, Sudilah Beli

Daging Kambing Perap | Saya Jual, Sudilah Beli | Assalammualaikum & selamat petang uols. Ok la, sekali lagi tanpa melengahkan masa, moh iols sambung ceritera tingkek ketiga. Pssstttt, untuk uols yang tak ketahuan tu, sila la sudi2 rujuk entry sebelom2 ini a.k.a entry INI dan INI. So, kali ni iols sambung pulop dengan KAMBING PERAP.


D'Pedas Daging Kambing Perap


7

Burung Puyuh Perap & Sejuk Beku | Saya Jual, Sudilah Beli

Burung Puyuh Perap & Sejuk Beku | Saya Jual, Sudilah Beli


Burung Puyuh Perap & Sejuk Beku | Saya Jual, Sudilah Beli | Assalammualaikum & selamat tengah hari uols. Haaaaaaaa, tanpa melengahkan masa lgi, moh la iols sambung ceritera tingkek kedua. Pssstttt, untuk uols yang tak ketahuan tu, sila la sudi2 rujuk entry sebelom ini a.k.a entry INI.


So, kali ni iols sambung pulop dengan BURUNG PUYUH PERAP & SEJUK BEKU.



Burung Pyuh Perap BEREMPAH




Burung Puyuh SATAY

Burung Puyuh SEJUK BEKU
3

Pekasam (Daging, Terubuk, Lampam, Talapia) | Saya Jual, Sudilah Beli

Pekasam (Daging, Terubuk, Lampam, Talapia) | Saya Jual, Sudilah Beli


Pekasam (Daging, Terubuk, Lampam, Talapia) | Saya Jual, Sudilah Beli | Assalammualaikum & selamat tengah hari uols. Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Berkat Hari Jumaat yang penuh BERKAT, iols dengan ini ingin mengwar2kan dekat uols kesayangan semua yang iols sekarang ni menceburi (#eh2lasangatkan) bidang perniagaan. Dalam Islam pun dah dikatakan berniaga ni 9 daripada pintu rezeki.



Kalo sudi silalah support #bisnesorangmelayu gitew. Jom layankan entry beberapa tingkek yang iols dah sediakan untuk hari ini. Pssttttt, aternya ada beberapa produk tau yang iols nak perkenalkan untuk hari ni. So, meh iols molakan dengan PEKASAM yer sayam3 semua.


 Pekasam ikan TERUBUK
Pekasam ikan LAMPAM
Pekasam ikan TALAPIA

Pekasam DAGING

4

Thursday, October 13, 2016

Pending Entry Bertingkek2 | Alaaaaahaaiii Blog Ku Sayam

Pending Entry Bertingkek2 | Alaaaaahaaiii Blog Ku Sayam

Pending Entry Bertingkek2 | Alaaaaahaaiii Blog Ku Sayam | Assalammualaikum & Selamat Petang Uols. Sebenornya iols ni dok tengah draft entry SPECIAL untuk esok. Aternya tetiba nak membebel menatang isu laen la pulop.

So, saja ja la cari point nak membebel dan membebel dan membebel gitew. Iols ni sebenornya abeh koje koi 5.00pm, aternya pegi balik koje sekarang ni merempit dengan hubby, so hubby ot pulop rini, so bertabah la tunggu. Seb baek boleh lepak dalam opis dengan jayanya dan mengarang bebelan ini & bebelan esok hari gitew.

Okies, berbalik kepada pangkal jalan, kan ker iols ni telah kesenyapan kesunyian selama beberapa bulan di awai tahun ritu. Walopun entry nan-hado, tapi sebenornya entry yang berada dalam waiting list bertingkek2 hooiiiii. Manakan entry review eh, entry boboboy eh, entry resipi eh, entry makan2 eh, entry jalan2 eh......

Apa pun nanti iols pelan2 kayuh naaaaa. Walopun entry2 itu semua basi, tapi akan ku coba jugeks up entry eh he3. Bior lambat asai up yer dop :P. Harap2 ada la orang yang menanti entry basiku ini he3. Okla, iols nak stop membebel dulu, sebab nak sambung draft entry esok he3.



~~~ To Be Continued ~~~
5

Tuesday, October 11, 2016

Hai Orat la Orat...Mari Sakit Orat | Wordless Wednesday #6/2016

Hai Orat la Orat...Mari Sakit Orat | Wordless Wednesday #6/2016

Hai Orat la Orat...Mari Sakit Orat | Wordless Wednesday #6/2016 | Assalammualaikum & selamat pagi uols. weeeewwwwiiiittt, untuk pertama kalinya di ofis BARU iols amek Annual Leave (AL). Yipppiiiiieeeeee... so sampai Disember ni, ado lagi 6 hari AL nak kena perabeh. soookaaaaa3.

#eh3, termelalut pulop. Kembali ke WW, sila la layan gambor yang berkaitan dibawah ni naaaaa sayam2 semua.





~~~ The End ~~~
4

Monday, October 10, 2016

Di Sebalik Kisah Berpisah Tiada | Boboboy & Telur

Di Sebalik Kisah Berpisah Tiada | Boboboy & Telur


Di Sebalik Kisah Berpisah Tiada | Boboboy & Telur | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Sekarang ni masa ceeeeepaaaatt sungguh belalu kan3. Pejam celik pejam celik... tup tap tup tap.... dah masuk hari lain.......dah masuk minggu lain.....dah masuk bulan lain...dah nak masuk tahun lain.



Ni iols rasa macam dah laaamaaaa tak membebel & blanjo gambor bertingkek2 my Boboboy gitew. Besa la keeeennnn, Ibu2 ni kalo masuk ja hari SENIN mola laaaa dia meroyan kekdahnya. Ater penyudahnya asyik dok nengok gambor & bideo anak jaaaaa laaaa sepanjang pagi kan3. Sapa sama dengan iols sila angkat pala... #eh3

So, seperti yang iols dah kabor, pepagi Senin ni iols meroyan rindukan Boboboy. So kalo sudi sila la pollow iols merungkaikan rindu seorang Ibu gitew he3.


2

Thursday, October 6, 2016

Thomas Town : Mini & Mighty Malaysia Tour 2016 | Review by #projekbloggerutara

Thomas Town : Mini & Mighty Malaysia Tour 2016 | Review by #projekbloggerutara

Thomas Town : Mini & Mighty Malaysia Tour 2016 | Review by #projekbloggerutara | Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols. Meh sini iols nak ceritera tentang tour Thomas Town yang sedang berlangsung di Pulau Pinang sekarang ni.


Alhamdulillah sekali lgi #projekbloggerutara diberi kepercayaan untuk turut serta dalam acara Perasmian Thomas Town : Mini & Mighty Malaysia Tour di Gurney Paragon Mall pada 1 Oktober 2016.


4

Instagram