Nasi Ayam Hainan Longwan Namanya :P

10:20:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Hokeyh meh lekaih iols up entry sesiap untuk rini
Kejap lagi iols mola ter-BZ balik tau3
MeNIMBUN2 koje ni haaaaaaaaaaaaaaaa........
Ater suka benor dok TANGGUH2 kan3 :P
Rini iols nak SHARE dengan uols lagi satu tempat makan yang iols SUKA p
Ni my Boboboy Fayyadh nyer PEBERET nasi ayam gitew :)


Ni la GERAInya.....
Gerai tepi jalan sajork hokeyh
Bukan RESTORAN tau3
Lokasi bebetui dekat deretan gerai2 tepi jalan depan LONGWAN & WAH SEAH Bayan Lepas
Ada banyak gerai2 so uols carikla yang dekat dengan BUS STOP & ada sign board macam ateh tu naaaaaaaaaaaaaaaaaa......................
Environment : BERSIH & SELESA walaupun gerai ni tepi jalan & takdala luas sangat
Service : MESRA, & CEPAT (Elok duduk dah tanya order & dalam 5minit cenggitu makanan sampai. Time orang ramai pun service OK)

NASI AYAM HAINAN
Foods : Nasi lemak & lembut, ayam manis & sedap, sup cukup rasa, sambal power
(uols boleh jugak request nak BUDU)
Price : RM4.50 sepinggan, so STANDARD la kan3
Overall Rating : 4.5/5

Ini BUKTI keSEDAPan itu yer uols :)




~~~ The End ~~~

You Might Also Like

18 comments

  1. amboi kemain dua org tu opah ngan fayyad dah x pandang kiri kanan..sedap sgt lah tu
    insyallah nti weols terjah

    ReplyDelete
  2. Boleh thn murah harganye tu.....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cikna,
      murah gak la..
      sebab portion makanan dia memang banyak jugak
      kalo tempat laen rege sama, tapi rasa & portion sket

      Delete
  3. berselera tu maknan nasi ayam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam inani,
      he3
      selera sebab sodap sesangat he3

      Delete
  4. Replies
    1. Assalam scha,
      betui3
      sedap3
      p la terjah naaaaaaaaaaaaaaaaa :)

      Delete
  5. kami slalu mkn tang situ tp time lunch la.sesambil mkn pastu leh cr baju pkai kt rumah utk Aqil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      tu laaaa
      ritu pun lepaih makan tersinggah long wan he3

      Delete
  6. Sedap sungguh tu nampaknya... apa lah rahsianya yer... ada orang suka masukkan stok ayam dalam nasi... mungkin saya nak cuba cara tu lah... best jugak kalau boleht tambah budu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam najib,
      memang best makan nasi ayam budu tau3 :)

      Delete
  7. ini yang dalam kawasan longwan tu kan kak? selalu beli barang situ pasal murah hihihihi. tapi kan masa makan kat kedai (kalau betul lah) husband oder nasi goreng. kita oder nasi ayam sebab ingatkan nasi ayam cpt sampai. rupanya nasi goreng suami dlu yang sampai. rasa macam =.= lah jugak hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ummi uwais,
      kat situ ada 2-3 gerai nasi ayam
      akak pun besa tekena kat kedai situ
      tapi nasi ayam hat ni insyaAllah tak nyesal g makan :)

      Delete
  8. dah lama sungguh rasanya tak pi makan makan kat area bayan lepas ke bayan baru ke.. CT suka nasi ayam yang nasinya ada rasa susu lebih.. boleh makan nasi saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ct,
      akak tak besa g masak nasi ayam pakai susu he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive