Nasi Lemak LIVERPOOL uolsssssssssssss :)

9:23:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Hokeyh ceritera FOODS still tak abeh2 (ni yang untuk minggu lelepaih2 nun naaaaaaaaa)
Hat yang foods weekend baru ni sok2 baru iols up hokeyh
Uols LAYANkan jer la keRASUKan menTEDARAH iols sefamilia ni yer :P
So meh iols PERKENALKAN (kenkonon2 jer kan3 :P).............

v
v
v
v
v
v
v
v
v

Nasi Lemak Liverpool,
Jalan Tan Sri Teh Ewe Lim,
Batu Lanchang, Penang
(Lokasi dia kira blakang pasar besar batu lanchang a.k.a satu jalan/lorong dengan hospital lam wah ee. Kiranya kalo dari bulatan Gelugor tu uols kena naek macam flyover untuk tala pi hospital LWE tu kan3, so uols teruih ke depan sikit & sebelah kiri tu uols boleh nampak lampu2 kaler merah sah2 terpampamg signboard kedai ni hokeyh :P)

Nampak dak???nampak dak?????nampak dak??????
INTERIOR memang Liverpool habis uols :P
Environment : LUAS, tapi still CROWDED sebab memang PENUH luor dalam hokeyh
Service : CEPAT, tapi agak KELAM KABUT part nak ambik lauk...sebab yang sama iaitu RAMAI :P
(FYI sini SELF-SERVICE ~ amek nasi lemak & boh lauk sendiri hokeyh)

Ni SEMUA antara leLAUK2 yang ada untuk dipilih sesuka ati uols laaaaaaaaaaaa kan3

TAPI yang menjadi REBUTAN mestila AYAM GORENG diateh ni haaaaaaaaaaaaa.......

Ni jaaaaaaaaaaaaa yang iols sempat SNAP
Ayam pun dah BOGEL uols :P
SEBABnya elok letak ja pinggan my Boboboy dah SERBU
Iols pun kalut dok buang kulit ayam la, carik2 isi ayam la, boh nasi la >>>>>>>>> meLAYAN si Boboboy yang keLAPARan gitew

Nampak dak????nampak dak?????nampak dak?????
BUKTI keSEDAPan & BUKTI keLAPARan my Boboboy :)
Ayah baru nak snap gambor, Fayyadh dah makan sakan
Kiri kanan tangan naek tu uols :P
Foods : SEDAP sesangat3 :P (nasi memang secukup rasa, ayam goreng meletops, sambal power)
Drinks : Teh Ais memang MARVELLOUS
Price : MURAH hokeyh uols. Malam tu weols makan nasi lemak 4 pinggan, ayam satu bahagian paha macam gambor ateh tu, sambal ikan masin 3 ketui (besor tau3), hati ayam 3 ketui, telur goreng sebijik, ika bilis goreng, air teh ais 3, TOTAL tak sampai RM20.00 tau3.
Overall Rating : 4.8/5

Ni view serba siket environment malam tu yer uols
FULL-house, luor dalam
Melayu, Cina, India, Sigh ~ semua ada uols :)

Kat sini pun ada gerai Char Koe Teow, tapi weols tak makan pun
Kenyang dengan nasi lemak :P



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

21 comments

  1. Sedapnye..tp kite xleh masuk dlm nie..sbb liverpool rival Man u..mmg idok ler somi aii nak masuk dlm nie..hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sya,
      he3
      seba baek hubby iols takder pro mana2 bola :)
      soh la hubby uols masok pejam mata buka molot sajork he3

      Delete
  2. Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Assalam PB,
      bagi iols memang sodap
      iols dah makan sini dari zaman blajo usm (thn 2000) sampai la, rasa memang sama tau3 :)

      Delete
  3. Haiii.. sudi tak follow blog saya? saya dah follow blog awak.. menarik.. full of storiesThank you, God bless you http://ehcerita.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. dapnyaaaaaaaaaaaaaa.. full house !!! adehh laaaapaaa lah tgok entry mknn akak mlm2 ni huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ida,
      apa lagi moh mai penang lagik uols :)

      Delete
  5. Replies
    1. Assalam sal,
      kan3
      naek bepinor mata memilih he3

      Delete
  6. cerita dah semua tp location mn tu adoiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam el,
      alamat penuh iols tak tau
      tapi dekat baru lanchang
      bebetui nerai depan hospital lam wah ee tuuu
      ada quarters dekat traffic light tu
      tepi jalan sajork
      ada bank rhb :)

      Delete
  7. kat penang ke ni kak? mau ke laki iols tu masuk kedai ni pun ntah. dia bukan peminat liverpool. tapi yang pasti masuk kedai ni x boleh la sarung jersi negara yang dorang anti hihihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ummi uwais,
      haah, kat penang laaaaa :)

      Delete
  8. bhahaha ni fan bola kelab lain berapi anak tekak kalau makan kat sini. tak tertelan makanannya rasa macam curang hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ct,
      uish3
      jangan makan bola
      sila makan nasi lomak :P

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive