Pappa Rich, E-Gate, Penang

5:00:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Iols maleh nak menaip bebanyak2 words, so moh kite layan GAMBOR sambil berCERITERA gitew :)


Front view

Internal view 


Side view

 Kitchen counter

 Coffee counter

Curry Lamb & Satay Menu

Rice Menu

 Noodles Menu

 Western Menu

Bread Menu

 Side Order Menu


 Snacks Menu

 Dim Sum Menu

 Vegeterian Menu


 Dessert Menu

Drinks Menu

 My Fayyadh bz nuleh our orders :P

Choosen for Ayah
Nasi Lemak with Rendang Ayam
Highly recommended

Choosen for Ibu
Dry Curry Mee with Steamed Chicken
Highly recommended

 Choosen Drinks
Pappa Iced White Coffee & Pappa Mocha+Ice Cream
Highly recommended

 Heroes of my life enjoying their foods :)

Ayah suap Fayyadh semulut dua ICE-CREAM & MOCHA

FYI, ini kali ke-3 my Fayyadh makan ice cream (sepanjang umur dia - Fayyadh dah nak masuk 3thn bulan depan)
Iols memang FORBIDDEN my Fayyadh dari AIS, ICE-CREAM & KOPI/COFFEE
In other words >>>>>>>>>>>>> BLACKLIST & definate BIG NO3
Tapi kali ni iols bagi rasa (dekat 8-7suap jugak la)
SIAN kan3 my Boboboy
Bukan iols sesajer tau3
Iols tak tahan nengok kalo Boboboy sakit
This 3FOODS caused my Fayyadh to be rushed to ER or/& WARDED in Hospital Pantai (3TIMES already)
ICE & ICE CREAM caused Fayyadh having VIRAL FEVER + INFECTION (lung)
KOPI/COFFEE can caused Fayyadh SEMBELIT
TAK MAU dah that experience for NOW hokeyh
Bior la Fayyadh BESOR siket baru leh TRY again
Iols tau ada parents yang cakap kalo anak tak tahan for certain things kena continue jugak so that lelama nanti akan jadi resistance la body tu kan3
SORRY yer not for my kid hokeyh
Lain orang lain cara :P
Ni cara MY MOM, IOLS & MY HUBBY
FULL STOP :)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. Mak oii..banyaknya senarai menu..byk pilihan nih..best!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam sis,
      haah
      memang kena repeat dok pegi sebab banyak lagi nak kena try he3

      Delete
  2. Nampak berselera fayyadh...nyum nyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis,
      alhamdulillah
      fayyadh memang berselera bila makan he3

      Delete
  3. salam..kesian , dah besar nt antibody kuat .sabar lah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam abang nazlee,
      tu la kan3
      bior besor & kuat sket

      Delete
  4. Amboi Fayyadh mam eskrim da tak toleh kiri kanan nohh. Bak mai aunty nak sket...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam aishah,
      he3
      almaklumla dah laaaaaaamaaaaaaaaaa tak merasa
      seingat iols la ni 2nd time fayyadh makan ice-cream tau

      Delete
  5. ish3 awat semua kena tgk entry makanan ni? kak saja kan buat kami telioq semua nih? huwawawawawa!! uishhh cian fayyadh.. tu la kn kak lain org, lain cara.. jaga diri & kesihatan kak n fmly naaa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ana,
      dah ater akak ni hantu makan he3

      Delete
  6. fayyad dah bape tahun uol
    eh iols pun x bagi anak2 iols mnm cofee time kecik2 ni..tp eskem tu adalah tp just small amount je lah nk bg rs kan

    seronok tgk uols..tiap2 mggu makan sedap2..rezeki kan alhamdulilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam el,
      fayyadh dah nak masuk 3thn (jan nanti)
      sebelum ni fayyadh antu kopi tau
      iols, hubby & opah memang antu kopi & milo
      fayyadh dah start minum kpi masa umur 1th lebeh (sikit2 & cair)..ok ja
      tapi time umur 2thn lebih tu dia kena sembelit pulop
      so iols stop la kopi tu
      dalm few months dah ok iols bgi minum lek, tpi sikit sesangat dalm beberapa sudu ja
      teruih sembelit teruk & kena masuk ER
      so iols blacklist teruih la kopi

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive