Pesta Pulau Pinang 2014

5:03:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

AHAD lepaih weols sefamilia dah TERJAH PESTA PENANG 2014
Weols p AWAI tau3
Dalam pukui 6.00pm dah bertolak.....
(cecewah bertolak tu uols, macam la jauh bebenor pesta tu dari rumah iols :P....15 minit dah sampai hokeyh)
Alhamdulillah jalan idakler JAM bebenor
So QUE nak parking cuma dalam 15minit sajork
Per ENTRY = RM3.00 sajork tau3
TAPI bila masuk dalam PARKING LOT >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ooohoooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
FULL house hokeyh uols
Tinggai hat UJUNG2 sajork yang dok KOSONG tau3
Ujung pun ujung laaaaaaaaaaa
Asai idak parking HARAM a.k.a ULAT PARKING

REMARKS : Uols kalo nakg pesta ni seboleh2nya mai awai & parking dalam hokeyh. JANGAN parking yang pakai ulat2 kat sekitar2 tapak pesta tu tau3. Udahla mahai hokeyh (RM5.00-RM10.00 tau3). Keselamatan kereta tak dijamin. Boleh kena SAMAN dengan pak trapik & majlis hokeyh.

CERAH lagi hokeyh weols terjah PESTA :P
Nampak dak muka CERIA hubby iols tu
Tu sebabnya suka sesangat tak tersekat dalam jam tau3
Hubby memang paaaaaaaaliiiiiiing TAK SUKA sesak2 & jam kaya roti semua tu he3
Yang si Fayyadh pun CERIA jugak
Ater masuk2 ja dah berjaya PAU BUBBLE gun satu :P

Gambor ateh ni some of the VIEW inside the PESTA
Ada baaaaanyaaaaakkkkk gerai/kedai yang jual macam2 item ~ tudung, baju kanak2, baju kurung, telekung, kasut, karpet, jam dinding, bag sekolah/tangan, baju dewasa, barangan elektrik & elektronik, dll
Ada gak taman lampu2 macam kat ICT tu

Haaaaaaaaaaaaa...hat gambor ateh ni la some view kat bahagian GAME
Game kanak2 & dewasa yang banyak
TAPI sayang game untuk baby+parents tak banyak

Ni pulop bahagian FOOD COURT
TAPI iols bagitau sesiap hokeyh
Seboleh2nya ELAK dari makan kat sini
MAHAI hokeyh
Kalo rasa sikit kaya & murah hati boleh ja makan :P
Kesimpulannya rasa HAMPEH, rege MAHAI

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......untuk tahun ni iols rasa GUMBIRA jugakla terjah PESTA ni
SEBABnya, akhrnya untuk kali ni weols JUMPA jugak game PEBERET my Fayyadh
Bukan apa, dari 2tahun yang lepas, tiap kali p pesta memang TAK BANYAK game yang my boboboy boleh naik
Abeh2 pun si Merry-go-Round & kuda pusin2 tu
Memang TAK FUN hokeyh for my Fayyadh
Tambah la sekarang ni dia dah pandai nak meMILIH game
TAPI semua game yang dia nak naek tu bagi weols BERBAHAYA
Dahtu parents tak leh teman
Kalo hat boleh teman tu pulop dia kira baby satu, parents satu
MAHAI nak mampus la kan3
Satu game besanya dalam 3token a.k.a RM6.00
So kalo iols naek ngan Fayyadh dah jadi 1 game = RM12.00
Main tak dan 5 minit :P
Memang CEKIK DARAH
Eh3, panjang berjela2 pulop iols bebel pasai REGE game kat PESTA ni
TAPI memang betui tau rege game memang MAKIN hari makin MAHAI tak masuk akai tau3
Ada game tu boleh nak sampai 5 token a.k.a RM10.00 per person tau3
Nasib baek la weols sefamilia ni bukan jenis yang suka sesangat dok maen game2 pesta ni he3
Ater weols memang KEDEKUT hokeyh
Iols memang berKIRA kalo nak perabeh duit dengan cara ni
Baik guna duit tu MAKAN & kenyangkan perut
Hati iols lebih suka GUMBIRA he3
Kalo bebetui nak maen sampai muntah ijau biru kunin tu, lebih baek p GENTING :P


Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
Ni la game itu
VROOM..........VROOM...........VROOM
Memola Opah naek BLACK CAR ngan Fayyadh
(sekali naek 3 token a.k.a RM6.00)

Pehtu Ibu lak naek YELLOW CAR ngan Fayyadh

Ayah takmo naek he3
So Ayah posin2 sajork ngan Fayyadh depan Rumah Hantu

3rd round naek MOTOR PULOP
Hat ni 2 token a.k.a RM4.00 sajork hokeyh
Nampak dak my Boboboy excited siap posin berDIRI menCONGET ateh motor :P

Motor ni dok naek 3 kali he3
Tu pun jenuh gak kena AUTA Fayyadh kata, brother yang jaga game tu marah kalo naek banyak2 kali he3
Barula Fayyadh rela hati nak benti :P

Weols sambung jenjalan2 cuci2 mata nengok game

Pehtu weols sambung lepak tepi jalan sambil makan jagung bakor
Seketui RM3.00, sedap3
MANIS & BESOR jagung dia tau3


Si Fayyadh kejap posin, kejap makan jagung, kejap p merayap he3

Meh iols belanja uols gambor weols SEFAMILIA
Alhamdulillah inilah keluarga kecil kami
Cuma berempat (Opah, Ayah, Ibu & Fayyadh)
Ini sajala HARTA iols dunia akhirat
Bahagia, Aman & Ceria bersama2
Moga kekal hingga ke Jannah AMIN



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. salam, kalau dulu2 siap buat rombongan pi pesta Penang ni, lama dah tak pi pesta ni seronok sakan no :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ana,
      sekali sekala p seronok la jugak he3

      Delete
  2. rsnya lama x p pesta.xtau nk wt apa n nk beli apa kt sn.boleh lagutu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      iols pun xtau nak sopin apa
      tapi bila dah sampai terjebak gak la sopin baju si fayyadh he3

      Delete
  3. he he comel jer opah naik kereta gak..kami tak pernah p pun pesta penang ni dah 3 tahun duduk sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam siti,
      tak da apa sangat pun sebenornya kat pesta ni
      sapa minat maen game2 tu suka la kot kan3
      iols besa2 sajork :)

      Delete
  4. G 3 thn lps parking & main game xmahal lg, blik kg ritu xsmpt nk g sbb kesuntukan masa klu x kopak duit den ni ha....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cik na,
      haah game2 memang mahai kan3

      Delete
  5. wow meeeeriah gitu.. penuh bebudak la kan mak mak dok bawak jalan. last CT pi ni kan kak.. rasanya time form two bhahaha.. sebab tak berapa berkenan tempat crowded cemni tapi kena gengnya kalau jalan memang menjadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ct,
      laaaaaaaaaaaaaa, bekurun uols tak p pesta naaaaaaaaaaa

      Delete
  6. Seumur hidup tak pernah lagi pergi... Hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      ish3
      uols kena mai terjah Penang laaaa kalo lgutu he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive