3H2M JJCM KL&Shah Alam ~ Day 3 (Shah Alam foods)

10:16:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Iols maleh nak cakap banyak (sebab still sakit kepala) sebenornya
So rini iols just tepek gambor berceritera untuk sambungan entry Cotik2 KL&Shah Alam FINAL DAY hokeyh
So sila LAAAAAAAYAAAAAANNNN :)


Sebenornya niat ASAI iols nak makan NASIK LAUK GERAI BAWAH POKOK Masjid Shah Alam
TAPI bila pi ghopernya dah TAKDA
Sob3...Sob3...Sob3...
Last dulu iols pi makan tahun 2005
Memang SUKA sesangat lauk pauk dia
BANYAK, SEDAP & MURAH
Paling tak leh lopa TEMPE goreng dia
Kali ni pi, tup2 gerai dah TUKOR jadi macam FOOD COURT
Orang juai nasi lauk pun tak sama dah
Opah gosip2 ngan tokey gerai ghopernya tokey gerai dolu tu dah TAK SEHAT, so tak mau menega dah
Again Sob3...Sob3...Sob3...
Iols tak lalu nasi lauk yang ada tu, so iols pekena gerai lagi satu a.k.a D'Arab Cafe

Ni my choosen menu
Tandoori chicken with mandy rice
Taste : OK laaaaaaa (|Mungkin mood makan dah larik, so tak excited nak makan sangat :P)

Pehtu weols teruihkan JALAN2 perabeh masa (sebab iols dah janji jumpa my sis petang tu)
Gi la dok pusing2 segala Shopping complex yang ada kat Shah Alam
MOTIP utama actually nak cari PLAY-ground/area untuk Boboboy
TAPI semua TAKDAK
Macam tak percaya hokeyh
Yang ada only a few singging car/toys yang boh coin untuk maen sekejap sajork tu haaaaaaaaaa
PELIK hokeyh


Alam Sentral, SACC Mall & Kompleks PKNS
Sekali lagi iols HERAN

So sebab dah BORING weols teruih tala pi tempat makan yang iols janji ngan my sis untuk jumpa tu :)
My sis actually dok Banting
Memola iols ingat nak pi Banting teruih, TAPI my sis kata nanti nak lek Penang jadi JAUH
So my sis kata jumpa kat TENGAH2 ja la a.k.a Shah Alam
Tapi kan my sis & hubyy dia kojer haritu so weols kena jumpa lepaih deme lek kojer la kan3

Haaaaaaaa...Weols GATHERED kat Mr. Steak House, Shah Alam

Gambor ateh ni some FRONT VIEW restoran hokeyh

Gambor ni pulop SIDE VIEW

Hat ni some of the INTERNAL VIEW

Last sekali ialah BACK VIEW

Ni my sis menu
LAMB STEW
Taste : Bagi iols OK la, TAPI my sis kata SEDAP (they-ols slalu mai makan situ)

Fayyadhs' menu
GARLIC BREAD & MUSHROOM SOUP
Taste : SEDAP, TAPI garlic butter tu boh sket sangat (cam kedekut ja :P)

Ayah menu
LAMB CHOP WITH BLACK PEPPER GRAVY
Taste : SEDAP (daging lembut, gravy cukup rasa, coleslaw sedap), TAPI agak TAK KENA mata iols ni dengan plate PRESENTATION - campak kacang merah (tak masak langsung kot), ubi seketui gedabak (walopun sedap gak) & roti kepek (terhangit pulop). Iols namapak macam kekdah MAEN CAMPAK ikut suka

Ibu menu
BEEF STEAK WITH MUSHROOM GRAVY
Taste : SEDAP (daging lembut, gravy so2 ja, coleslaw sedap), TAPI sama macam lamb chop iols memang TAK BERKENAN dengan plate PRESENTATION tu haaaaaaaaaaaaa..........

Environment : LUAS & BERSIH , TAPI PANAIH hokeyh. Bab KESELESAAN bagi iols yang ada anak kecil memang PENTING tau2. Wall fan kat table weols ROSAK, so kena tumpang SATU wall fan untuk FRONT area sitting tu. WALL FAN hokeyh, bukan KIPAS SILING tu tau3. Memang TAK RASA angin, BERANGIN satu badan iols nengok si Boboboy berpeluh tau3. Bebudak kalo tak selesa MOLA la bebai kan3. Ater cencaner Ibu Ayah nak makan dengan tenang kekdahnya. Ni kira time iols pi tu PETANG & BELOM ramai orang lagi tau3. My sis kata kalo malam memang CROWDED. Ios tak tau la time tu jadi BERKUAP PANAIH tahap mana kan3. Uish tak sanggup iols :P
Service : CEPAT (sebab weols pi time orang tak ramai), TAPI iols ghaser macam pelayan tu TAK RAMAH a.k.a tak mesra pelanggan
Foods : Taste wise secara PURATA memang OK la
Drinks : OK2 sajork
Price : Iols ghaser macam OVER-PRICE (rege range dalam belas2 ke puluh2 gitew). Mungkin kalo presentation tu tak macam food kanten (maen campak) baru la nampak standard restoran, then only the price is reasonable
Overall Rating : 2.5/5

Meh iols belanja uols gambor cousie mousie JEJAK KASIH TIME kekdahnya he3

Weols MAKAN2, GOSIP2, MINUM2 sajork
Dah tak selesa dalam restoran weols sambung luor restoran
Dalam pukui 10.00pm cenggitu weols semua gerak BALIK
Tu ja END my Cotik2 KL&Shah Alam :)
Tapi entry TAK ABEH lagi tau3
Pasni iols nak wat entry SPECIAL REVIEW gitew
So tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :)



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

18 comments

  1. btl la...garlic butter tu nmpk mcm ckit ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      kan3
      soper takmo bubuh ja kekdahnya :P

      Delete
  2. meriah dgn gravy steak2 tuh..gigih amek gambau smp belakang kedai haaa..hehehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sya,
      tu la pasai
      temanya berenag2 dilautan gravy uols he3

      Delete
  3. sedapnya menu2 uuols...telan ailio je lah kami nengok haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam el,
      idak ler sedap bebenor
      iols & uols masak sendiri lagik sedap ghasernyer he3

      Delete
  4. nasi arab d cafe tu aku suka jugak makan...tapi yg branch jalan duta ni la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak wahida,
      haah dolu sha ada mkn branch laen tapi dah lopa tang mana
      hat tu betui sodap
      hat ni so2 ja
      sebab nsi & ayam dah sojuk kot :(

      Delete
  5. bakpe nampak sedap sangat tuu. terliur lahaii :D

    ReplyDelete
  6. steak hoooouse =D oooonomnom
    tapi sungguh mmg rasa macam main campak campak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ct,
      kan3
      kalo akak mkn kat food court tg bungah pun presentation better than this :P

      Delete
  7. salam perkenalan ya =) laa.. kesian boboboi.... dah dekat sangat dah plaza alam sentral tu dengan tasik shah alam.. kat situ ade playground..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam luna,
      laaaaaaaaaaaaaaa ye ker
      ater tanyer orang situ deme tak kabor pun :)

      Delete
  8. steak house tu ramai kawan cakap sedap.. tapi tak pernah lagi try... sebab kalo datang sane... sibuk g makan korean food yang located kat area blakang steak house tu.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam luna,
      ghasernyer better uols p korean tu he3

      Delete
  9. Tandoori chicken.... Tak ingat lah penah makan tak.
    Aaammmmahh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nazeck,
      Haaaaaaaaaaaaaaa???
      tak pernah mkn tandoori chicken????
      uols wajib mai penang naaaaaaa :)

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive