Fayyadh & Ibu Double Birthday Celebration 2015 ~ #Pre-preparation

12:03:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Alhamdulillah
Syukur ke hadrat Ilahi
Diberi kesempatan, rezeki & peluang untuk menyambut Ulang Tahun Kelahiran ME & MY BOBOBOY


My B'Day
8 JAN

Fayyadh B'Day
12 JAN

Sebenornya iols & Hubby memang awai2 dah PLAN for B'DAY CELEBRATION @ KFC dengan keluarga terdekat sajork (on weekend)
SMALL, SIMPLE & GITEW2 ajer :P
Sebelom iols masuk part ceritera B'Day celebration tu, meh iols ceritera pasai pre-preparation dolu ek (macam la besor sangat event-nyer kan3 he3 :P)
OOOPPPPPSSSSSSSSSSSSSSSS..... STOP3, TUNGGU3, SAT3
v
v
v
v
v
v
v
v
Sebenornya iols nak #throwback KISAH SEDEH INI
Ada yang tanya dalam entry tu pasai pa iols sedeh2 on my B'Day
SEBABnya Hubby ter-LOPA nak WISH b'day iols tau3
Sepanjang ber-kawan, ber-couple, ber-kahwin & ber-anak ..................... TAK PERNAH a.k.a NEVER Hubby TAK a.k.a terLOPA wish kat iols tau
Besanya memang midnight TEPAT2 masuk date b'day, Hubby akan wish
This year iols tunggu MIDNIGHT - TAKDA, MORNING - TAKDA, NOON - TAKDA, EVENING - TAKDA
Soooobbbbssssssssss3, soooooobbbsssssssss3, sooooobbbbbsssssssss3
Weols KOJE time b'day iols tu kan3
Memang sehari suntuk kat ofis iols BAD MOOD tau3
SEDEH3, MOODY3, FRUST3, SOB3 tau3
Hubby perasan iols laen macam since morning time nakg koje
So on the day memang hubby kerap call (sampai ofis, lunch, lek lunch, petang nak lek koje)
Hubby asyik dok tanya AYANG OK ka????AYANG TAK SEHAT ka???AYANG OK ka????
Besanya weols non-stop SMS sajork, tapi that day Hubby dok call pulop
So bila lek koje petang tu iols teruih naek/masuk rumah (tak tunggu hubby kat parking & naek rumah SAMA2)
Iols masok dalam bilik teruih (nak MOLA DRAMA kena ambik mood sesiap kan3 :P)
Dalam 5minit camtu Hubby pun sampai & masuk bilik
So berMOLA la DIALOG :

Hubby : Aik, ayang tak tunggu abang pun harini
Wifey : Emmmmm, penat, tak larat

Hubby sonyum2 kambing teruih landing sebelah iols dengan si Boboboy
Iols buat2 pejam mata tak pandang Hubby
Hubby dok maen2 ngan Boboboy
Pehtu dalam 2minit baru Hubby mola cuit2 iols
Haaaaaaaaaaaa....tu la cara INTRO Hubby iols kalo nak mola PUJUK :P
Iols buat tak tau a.k.a juai mahai la kan3
Hubby teruih sambung cuit2, kuis2
Bila iols pandang muka Hubby, baru la.........

Hubby : Napa ayang???
Wifey : Napa apa????
Hubby : Ayang OK????Penat keja???Bz ka rini???Tak sehat????
Wifey : Tak la, Ok ja

Hubby cuit2 & kuis2 lagi
Iols perasan Hubby dok sonyum2

Hubby : Ayang macam TAK OK ja...Napa ni??? bagitau abang
Wifey : Tak la, OK ja

Hubby cuit2 & kuis2 lagi...iols pun tak hengat berapa kali hubby dok cuit2,kuis2, & tanya iols he3
Hubby memang camtu, selagi iols tak bagitau apa yang iols merajukkan, marahkan memang dia akan teruih kuis, cuit & tanya tau3

Hubby : Bagitaula ayang????apa yang tak kena ni???

LAST3 .......................................................

Wifey : huwaaaaaaaa (teruih iols nangis sob3) Abang tak wish pun kat ayang huwaaaaaaaaaaa (nangis lagi sob3)

Si Boboboy tenganga BLUR nengok Ibu
Hubby boleh dok sonyum2 kambing pandang iols

Wifey : Abang LOPA, huwaaaaaaaaaaaaaa (nangis lagi, sob3) abang TAK PERNAH lopa huwaaaaaaaaaaaaaa (nangis lagi, sob3), sampai ati abang, huwaaaaaaaaaaaaaa (nangis lagi, sob3)

Nampak dak????? Nampak dak?????? Nampak dak?????
CAKAP NANGES CAKAP NANGES CAKAP NANGES (Drama Queen gitew :P)

Hubby : Laaaaaaaaaaaaaaaaaa...abang bukan LOPA, abang terSILAP tarikh...abang ingat harini rabu, 7hb..sok baru khamis, 8hb...malam ni baru abang nak buat seperaih wish kat ayang...sorry la, abang minta maaf...TAPI abang bukan LOPA, abang terSILAP tarikh
Wifey : terSILAP tu LOPA laaaaaaaaaaaa, huwaaaaaaaaaaaaaa (nangis lagi, sob3)
Hubby : Yerla, abang minta maaf, kan kita nak celebrate ujung minggu ni, sory yer ayang
Wifey : yerla, celebrate...TAPI abang tak wish kat ayang pun birthday huwaaaaaaaaaaaaaa (nangis lagi, sob3) abes satu hari ni ayang sedeh3 tau, huwaaaaaaaaaaaaaa (nangis lagi, sob3)

Dekat berapa kali pun iols tak hengat iols dok ULANG drama "ABANG LOPA WISH BIRTHDAY AYANG huwaaaaaaaaaaaaaa (nangis lagi, sob3)" tau3 he3
TAPI happy ending dengan WISH, pelok ciom berULANG2 KALI he3
Siap Hubby & Boboboy WISH & NYANYI lagu happy birthday kat Ibu tau3
huwaaaaaaaaaaaaaa, eh3 nangis lagi, sob3 :P
Acara WISH pelok ciom Ayah, Ibu & Fayyadh bersambung sampai la malam nak titon :P

Macam yang iols gtau yang weols dah plan CELEBRATION on SUNDAY
So SATURDAY tu weols kuor SOPIN2 barang2 untuk goodies


Goodies ni untuk cousie si Fayyadh sajork
(3boboboy & 1gegirl)

Sambungan CELEBRATION sila tunggu next entry naaaaaaaaaaaaaaaa



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. Amboi...drama sangat aih....
    papepon hepi belated besday ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      thanx yer
      iols heroin NUSTAN gitew he3

      Delete
  2. amboiii nak tergelak plak baca..hehe.dhsyt jgk ye klo lupe wish ni ekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Mila,
      iols memang sooookaaaaaaaaaaaa wat DASYAT he3

      Delete
  3. Replies
    1. Assalam kamila,
      he3
      hubby kena layankan jugak :P
      dedolu hubby layankan pe'el iols sorang ja
      TAPI sekarang iols dah ada pewaris a.k.a si Fayyadh
      hubby redha layankan jugak
      he3

      Delete
  4. abang lopppaaaaa ? aaaaiyak abang ooi hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      kan3
      sungguh aaaaaaiiiyaaaaaaaaakkk kan3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive