CNY 2015 FaMiLiA OuTiNg ~ #5/Taman Perbandaran Pulau Pinang

2:31:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Hokeyh sekarang sudah sampai tingkek ke LIMA
Lepaih sajork makan2 kat SINI
Weols 3 beranak teruih tala pi TAMAN PERBANDARAN PULAU PINANG a.k.a TAMAN BELIA
MOTIPnya adalah...................................................

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Melayan si Fayyadh beRENDAM sampai LEBAM :P
Weols dok sini dari pukui 2.30pm sampai 6.30pm hokeyh
Dekat 4JAM tau3
Ibu dok pujuk Fayyadh soh STOP ada la dalam 10KALI
TAK JALAN2 :P
Yang LAST tu Iols CEPONG naek jejugak si Fayyadh he3
MeLALAK dekat 5MINIT la jugak baru Fayyadh boleh terima HAKIKAT masa beRENDAM dah TAMAT :P

Fayyadh PLAY water ball dengan Opah

Fayyadh berkuak menerap dalam pool gitew

LAST iols tepek gambor wefie weols 3 beranak :)

Hokeyh meh iols CERITERA serba sket pasai Taman Belia ni naaaaaaaaaaaaa
Cerita ja la yang boleh yer sebab iols LOPA nak snap GAMBOR sekeliling @ kesuluruhan taman ni
Next time iols buat yer sayam2 :)
TAPI kalo orang Penang konpem tau la pasai taman ni kan3 (kalo tak tau pi terjun dalam laut nun :P)
Taman ni kira macam kawasan REKREASI 
Semua orang boleh menikmati kemudahan yang ada dalam ni dengan PERCUMA
Secara keseluruhannya kat sini ada kawasan kolam air (3 bahagian tau, yang weols mandi ni yang nombor 2 punya), taman, kawasan jogging, kawasan/peralatan senaman, taman permainan, kawasan rehat, tandas & cafe (hat ni makan/minum kena BAYOR la kan3 :P)
Hadapan Taman Belia ni ada padang bola & stage
Ada jugak kekadang dibuat senamrobik kat situ tau3
Emmmmm...apa lagi yer??????
Haaaaaaaaaaaaa...PARKING pun FREE naaaaaaaaaa
Taman ni terletak berDEKATan dengan BOTANICAL GARDEN
So tempat ni memang sesuai sangat untuk xtvti hujung minggu
Nak datim ka, nak bawak family mandi pool ka, maen2 ka, excercise ka, bercanda2 di taman ka........... semuaaaaaaaa BOLEH gitew :)



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

11 comments

  1. ehhhhhhhh best tempatnye...patut le fayyadh takmo balik ...ni kalo bagi can anak2 lieya pun mau tak balik ni akakakaak budak2 ni senang jek nak tackle kan....bawak le tempat yg leh main air mmg hepi le dieorg....kire okey laa situ parking pun free...kalo lieya dah bawak bakul piknik dah....anak2 mandi, omak apak bantai makan heheeheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam lieya,
      betui3
      dapat berendam abeh chegita kan3

      Delete
  2. budak2 mmg suka berendam ni, ada masa kita pun tumpang gak kn.....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cikna,
      iols tumpang dedua kaki ni haaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  3. saya ada buat novel online..jemput baca yer..^_^
    http://novelonlinelucy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. part2 berendam ni mak budak ke bapak budak ke semua suka kannnn ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      he3 betui3
      alasan meneman anak kekdahnya :P

      Delete
  5. wahhhh nak bawak uwais la nanti sbb free tu hihihihi. iols bukan org penang jadi jangan suruh terjun laut sebab tatau tu hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ummi uwais,
      he3
      seb baek kata bukan orang penang :P

      Delete
  6. Alahai sayang..lamanya berendam.
    4 jam tu.. Mesti dah kecut2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nazeck,
      tu laaaaaaaaaaaaa pasai
      luor dalam kecut hokeyh
      tu kalo iols tak cepung bawak naek memang tak benti2 jugak la tau3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive