Laksa Tempurung, Teluk Kumbar

1:46:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

So tanpa membuang masa meh ler kiter sambung teruih ke tangga ke TIGA dalam senarai DI SINI
Tempat makan kali ni adalah seperti TAJUK di ateh tu naaaaaaaaaaaaaaaa
So moh layan gambor berceritera 


MENU2 yang ada hokeyh :)

Ni pulop BEKAIH spesel yang diguna untuk letak PINGGAN TEMPURUNG :)

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ABC
Taste : Memang SEDAP (penuh bahan & cukup rasa)

Hat ni pulop CENDOL
KIRI cendol pulut, KANAN cendol biasa
Taste : SEDAP jugak. Iols memang suka la ghaser cendol pulut tu. Walopun idakler sesedap mamak punya he3, tapi sedap la :)

Haaaaaaaaaaaaaaaa....
Inila LAKSA nyer uols

Ni iols kasik CLOSE UP sket
Taste : SO2 sajork. Iols tak berapa gemor jenih laksa yang ceroi lagu ni. Laksa kan ada 2 jenih, satu cair satu pekat gitew. Iols prefer yang jenih pekat. So bagi laksa ni iols idakler pulun sangat gitew :)

Ni PERSEKITARAN gerai & juga KAUNTER makanan minuman

Environment : OK la bagi konsep gerai tepi jalan gitew. TAPI agak kurang selesa bagi iols yang ada anak kecik. SEBABnya PANAIH. Ater kipas takda, angin natural pun takda. Naseb baik tempat duduk tu berbumbung. So weols cecepat order, cecepat makan, cecepat bayor & cecepat balek :)
Service : CEPAT, TAPI agak KURANG PEKA. Order weols sampai dalam 10-15minit, so kira cepat la kan3. TAPI bila iols minta tissue, dari mola makan sampai sudah bayor, tissue tak sampai2. Dekat 3 kali iols minta kat budak pelayan tu :P
Drinks : SEDAP (sesuai dengan tekak iols & memang layan time cuaca panaih2 tu tau3)
Foods : SO2 sajork
Overall Rating : 2.5/5 (MOTIP iols singgah sebab LAKSA & CENDOL. Laksa so2, tapi cendol sedap, so iols bagi separuh ja la rating gitew)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. oho...btoi la mkn dlm tempurung.dok dgr kwn crita tp mcm xleh nk imagine....kami pon suka klau kuah pekat2...kuah ceroi mcm xda selera ja tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      haah..nomei ja tempurung dia he3

      Delete
  2. pehhhhh dalam tempurung tu... kaler pun jadi menarik giler sekali pandang... memang sedaplah nampak...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Assalam El,
      kat teluk kumbar
      bebtoi lokasi iols tak gheti nak kabor he
      tapi tepi jalan sajork

      Delete
  4. teluk kumbar area mn?menarik mkn dalam tempurung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam PB,
      nak terang tak gheti
      yang tahu kat telok kumbar he3 :)
      tepi jalan besor ja pun
      iols ghaser kalo uols lalu ja jalan pi telok kumbar tu mesti nampak la :)

      Delete
  5. nmpk sedapppp...mungkin sibuk kot layan pelanggan smpi terlupa org mintak tisu ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      time iols pi tu idak ler ramai sangat lagik he3
      tapi besala bebudak muda ni, tak berapa peka gitew he3

      Delete
  6. Laksa tempurung dibuka berapa lama dr tahun berapa lagi? Saya nk buat kajian kalau ad dri thun 1990-2000 sejarahnya.. tlong bg no fon pengusaha. Dri pra universiti nk bt kajian. Urgent

    ReplyDelete
  7. Nak buat kajian dri pra universiti penang perniagaan ni dibuka dri thun bila ada x dri thun 1990an mcm tu hgga 2000 nk bt sjrah sblom prkembangan nya.urgent

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive