Mee Kuah TULANG a.k.a GEAR BOX :)

3:31:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Settle bab WORDLESS, so sekarang iols nak up ENTRY FOODS pulop
TAJUK macam ATEH tu naaaaaaaaaaaaaaaa :)


Taaaaaaadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............
MEE KUAH GEAR BOX on the table gitew :)

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
Meh iols BELANJA gambor dari pelbagai VIEW gitew :P
Nampak REGE tuuuuuuuuuuuuuu???????????
RM15.00 sepinggan (rege ni ikut SAIZ tau2. Kekadang stok tu besor so mahai sket la, tapi range rege dalam RM15.00-RM25.00 gitew)

My Boboboy POSIN dengan gear box :P
Taste : SUPER DUPER OVER SEDAP hokeyh. Kuah pekat, cukup rasa, & bahan banyak/pelbagai (ada mee, daging, telor, cili, tauge, tauhu goreng, bawang goreng, daun sup/bawang). TAPI iols kalo NEXT VISIT konpem nak mintak lebehkan TAUGE, baru lagi MABELES LOBA2 gitew. Satu plate ni konpem kena KONGSI tau3 sebab memang BANYAK :)

Ni la gerainya :)
KAK SUE STATION
SPECIALITY tu mee tulang/kuah gear box la kan3
Pakai PRESSURE COOKER tu tau3
Sebab tu segala urat, lelemak, daging memang lembut seLEMBUT2nya tau2
TAPI ada jugak MENU LAEN (nasi ayam, sizling hot plate, mee/bihun/k.teow sup)

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........
Hat ni lagu satu SUPERB tau3
AYAM KEPCHI buatan tempatan gitew :)
Rege set ni RM8.30 sajork tau2
Taste : SEDAP sesangat2 hokeyh. CRISPY outside, TENDER&JUICY inside. Makan time PANAIH2 memang berebut jadiknya tau3

Haaaaaaaaaaa....nampak dak??????????
PROVE kesedapan di tekak Fayyadh
Dua ketoi AYAM kepchi & satu bekaih CHEEZY WEDGES
My Boboboy PERABEH sorang hokeyh
Ibu & Ayah dapat rasa SECOBIT DUA sajork tau3
Ayam KFC (siputih bermisai taring) tu, Fayyadh abes pulun pun takat 1 ketoi paha & 1 small whipped potato tau3

Ni la gerainya :)

DUA2 GERAI ni kat SATU MEDAN SELERA tau2
LOKASI adalah di DATARAN BUKIT MINYAK, PENANG
TEPI JALAN sajork tau3
Elok lepaih trafic light (ada KFC) uols nengok ada AEON belah KANAN & DATARAN tu belah KIRI tau3

Bebetui DEPAN/BERTENTANG AEON BIG Bukit Minyak

Gerai depan sekali (tepi jalan) BURGER DE CABIN

Ada MACAM2 STALL tau dalam ni
Yang PEMES AMOS ialah MEE KUAH TULANG/GEAR BOX, BURGER, AYAM GORENG,  dan MEGI KETAM
STALL LAEN ada jugak jual food macam thai food, mee udang, char koe teow, chicken chop, nasi lemak, sate & makanan bergoreng (nasi, mee/bihun/koe teow)

Environment : LUAS & SELESA. Ada tempat duduk berbumbung & tak berbumbung, kipas, tempat cuci tangan & sabun, toilet
Service : CEPAT & MESRA. TAPI masa iols pi duduk kat table tu pelayan dari gerai thai food terus mai kat weols nak ambil order, dahtu macam muka tak puas ati bila iols kabor iols dah order makan, & minuman kejap lagi baru iols nak order.  Oppsssss lopa nak gtau, seeloknya, bila uols sampai sila pi jalan & tengok sendiri kat depan stall2, apa makanan yang ada & order direct tau3
Foods : SEDAP
Drinks : OK sajork. Kat sini ada jugak ayor gelaih besor, tapi iols tak order :P next visit
Price : MURAH 
Overall Rating : 4.8/5
 Komen yang iols bagi hanya bagi stall&foods iols makan tau2

Last sekali iols BELANJA uols gambor Hubby & Boboboy lepaih KENYANG :P



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

13 comments

  1. mee tulang tu...aummmm...
    tgk stall beger tu dan2 tau kt mn.dok lalu tp x penah singgah tp mmg org sntiasa ramai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      pi laaaaaaaa
      memang sodap tau uols :p

      Delete
  2. GEAR BOXX MY FAVORITE....woww..kna terjah mencari dataran nie nanti...hehe

    ReplyDelete
  3. fuh, terliurnya tengok..sedap ni..nyum2

    ReplyDelete
  4. Saya x pernah makan sup gear box sebab saya mana reti nak sedut2 bone marrow tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nazeck,
      sedut pakai straw :)
      memang layan he3

      Delete
  5. sedapnyaaaaaaaaa kak hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ida,
      sila pi terjah next penang trip hokeyh :)

      Delete
  6. nak try mee kuah gearbox tu lah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      sila3
      pi try sama
      nanti buat review sedap ke idok he3

      Delete
  7. memang seedap kt sini... 2x dh p..rasa dia ampa kena pi try laa..mmg terbaikkk...harga ikut saiz.... =) kami p awai masa tu...kami tgu depa mai..x kesah tgu 30 minit pon...sb dh tau sedap dia mmg berbaloii...

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive