Nurul Ikan Bakar, Batu Uban

5:58:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang (LAGIK) Uols,

Yippiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......
Akhirnya sampai jugak entry LAST bagi FOODS yang weols sefamilia terjah time FAMILIA FUN TIMES
Hokeyh ini kiranya tempat ke LIMA dalam senarai DI SINI
Nama tempat tu macam TITLE ateh tu jugaks :)
Ni kira macam PENUTUP la bagi JJCM & FUN TIMES FAMILIA iols gitew
Sebenornya iols dah MOLA makan kat Nurul ni since year 2004 cenggitu
Masa tu iols undergrade student kat USM
TAK PERNAH mengecewakan sampai sekarang tau3
TAPI sah2 kalo nak pi time weekend uols kena TEMPAH a.k.a BOOKING dulu tau3
So moh layanzzzzzzzzz GAMBOR


IKAN SIAKAP SWEAT SOUR
RM30.00
Taste : SEDAP. Gravy dia melekat2 dekat ikan tu he3. Bersalut elok sajork tau3. Ikan memang FRESH

IKAN MERAH BAKOR
RM40.00
Taste : Pun SEDAP jugaks. Iols memang suka SAMBAI ikan bakor ni. Isi FRESH & lembut sesangat tau3

KAILAN IKAN MASIN
RM6.00
Taste : Hat ni iols kurang GEMOR. Sebabnya sayur tu OVER COOKED. Udah tak rangup kriuk2 gitew he3. TAPI ghasernya tu memang SEDAP la tau3

KETAM GORENG BERCILI
RM80.00 (Hat ni 5 Ekor)
Taste : SUPERB-licious tau3. Memang terlampau FRESH isi dia. Ghaser masakan bercili tu pun sesuai sesangat dengan tekak weols. BERASAP2 tau3. Meleleh segalo ayor idung telinga mulut :P

UDANG GORENG BUTTER
RM60.00 (Hat ni 10 ekor, large size)
Taste : SUPER DUPER DELECIOUS tau3. Serously iols sampai sekarang macam dok terasa lagi keSEDAPan dia tau3. Iols memang TAK makan butter hokeyh. TAPI yang ni memang tak terasa susu butter tu tau3. Tak tau nak terang macam mana. Uols WAJIB pi try tau3

This is my BELOVED FAMILIA
Time ni Hubby & my abang ipor tak sampai lagik
Kan ker pagi tu weols ada trip IBU2 & ANAK2
So malam tu iols soh Hubby & abang ipor mai teruih kat Nurul ja la ;)

Ni la RESTORAN NURUL IKAN BAKAR
Memang LUAS & BESOR hokeyh
Uols nak duduk kat tempat berbumbung, takda bumbung, bawah pokok, ateh pokok, bersila, berkerusi....SEMUA ADA tau3 :P

Environment : Memang SELESA kalo duduk kat kawasan berbumbung sebab ada KIPAS & takdak NYAMUK. TAPI kalo kenkonon2 nak romantika ka, trill ka, ala2 nature ka, pi la duduk ateh pokok, bawah pokok dalam utan nun he3.
Service : CEPAT kalo buat BOOKING hokeyh. WAJIB booking sebab selalu FULL HOUSE. Kalo uols penyabor sanggup tunggu sampai 2-3jam, takperla pi terjah teruih :P
Drinks : SEDAP. Selalu iols ambil ayor jus tembikai ka, laici ka, ambra ka gitew :)
Price : MAMPU BAYOR. Idak la MURAH, idakla MAHAI gitew. TOTAL iols makan malam tu dalm RM250.00
Overall Rating : 4.7/5



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

10 comments

  1. Replies
    1. Assalam siti,
      alhamdulillah sedap
      nanti pi la try naaaaaaaaaaaaaa :)

      Delete
  2. aduhhhhh..meleleh air liur tengok hahhh..semua seafood nie..feveret ila...hehehe..sedapnye

    salam kenal yer =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mama ila,
      kan3
      iols pun peberet seafood he3

      Delete
  3. sedapnya....

    sy dgr da buka cawangan kat sg petani. insya allah bln dpn g sg petani nk sggh la resto ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anis,
      ooooo yer ker
      harap2 masakan rasa sama la kan3
      sebab kekadang kalo hat brnach tu jadik rasa laen pulop he3

      Delete
  4. Replies
    1. Assalam PB,
      kalo uols nak pi Nurul ni
      kiranya lepaih ja turun dari jambatan Penang tu uols tala pi belah bayan lepaih tau
      elok ja selekoh keluor dari jambatan tu masok highway blakang tu uols tengok ada signboard Idrus ikan bakar belah kiri
      kawasan tu macam berpokok2 gitew
      ada lorong kecik blah kiri uols masuk & jalan terus ke dalam sampai uols jumpa signboard nurul ikan bakar
      kat situ ada 3 kedai ikan bakar tau3
      jangan tersilap he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive