TGI FRIDAYS, QB Mall, Penang

11:13:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Sambungan dari WORDLESS #7/2015 so harini iols nak kongsi dengan uols REVIEW pasai tempat makan yang pertama dalam list tu :)
Tajuknya macam yang hat ateh tu naaaaaaaaaaaaaa
Sebenornya iols & familia pernah makan kat TGI FRIDAYS seblom2 ni 
Hat ni kiranya dah kali ke TIGA gitew
Each time memang TUKOR2 MENU
So moh ler kita layaannnzzzzzzzzzzzz review untuk visit kali ni hokeyh :)


Yang iols PALING SUKA kat sini KONSEP dining dia tu tau3
One PAYING adults, FREE one kids main course
Uols boleh pilih dari 4 FREE main course OR uols boleh pilih menu yang lain dengan rege DISKAUN from original price (ghasernya range rege dalam RM10.00-RM15.00 ja)
 Lagi satu AYOR dia pun dapat rege diskaun tau3


Hat ni MAIN COURSE for Opah & Ibu
Sharing is loving gitew
PENNE WITH BEEF BACON BOLOGNESE
RM27.90
Taste : SUPERBly TASTY, thumbs up (penuh dengan beef bacon, garlic, bruschetta marinara, baby arugula leave, & parmesan cheese). Mixture semua ingredients memang MASUK.

Haaaaaaaaa...
hat ni Fayyadh punya FREE main course :)
FISH & FRIES
Taste : SEDAP sangat hokeyh (juicy & tender). Memang nampak simple & macam bodoh, TAPI ghasernya memang LAIN tau3. Ni kali ke tiga Fayyadh ambil menu ni, & setiap kali ghasernya memang SEDAP tau3. Dioarang serve panaih2 memang berebut iols & Boboboy he3. Dia pakai WHITE FISH. Cuma dipping sauce tu ja weols tak berapa GEMOR :P

Nampak daaaaaaaaaaakkkkkkkk?
PULUN abeh si Fayyadh :P
Semua dia nak kawai tau3
Hat fish & fries tu dia kawai, hat ayor CHOCOLATE ICE BLENDED tu pun dia kawai tau
Sebenornya, ayor yang weols order patutnya OREO ICE BLENDED, TAPI udah ABES katanya
So deme cadang TUKOR pi cokolat
Ibu & Opah amek SKY JUICE sajork (ater FREE :P)

Hat ni pulop muka abeh PUEH ATI sebab seronok MAKAN gitew :P


 Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Ateh ni some of the MENU & REGE yang ada kat TGI ni
Uols STUDY la sesiap yer :P

Hat gambor2 ateh ni INTERIOR dia hokyeh
Calm & Cozy
Sitting type pun ada hat jenih berSOFA & single chair tu haaaaaaaa
Iols memang kena dok kat SOFA tu sebab senang kan dengan anak kecik :)

Environment : LUAS & SELESA. Ada aircond, sitting type yang bersofa, & wall decoration unik.
Service : MESRA & agak CEPAT. Besanya drinks sampai dalam 5-10 minit. Foods pulop paling lambat dalam 20 minit cenggitu. Iols selalu request extra sauce la, tissue la, ayor masak la & deme cepat & rajin melayan. Yang lawaknyer tu kekadang iols maleh nak pandang muka pelayan2 tu, kang LAJU jer deme mai table iols tanya nak APA, he3
Drinks : Iols besanya minum plain water sajork. Ayor laen yang iols pernah order tu SEDAP (ice blended, ice lemon tea & lagi satu iols tak ingat nama dia :P)
Foods : SEDAP & PUEH ATI la secara umumnya
Price : PRICEY la sket kan3 :P
Overall Rating : 4/5

As iols dah gtau, this visit is our THIRD times kat TGI kan3
So sebagai penutup entry, meh iols CERITERA pasai FOODS untuk my PREVIOUS visit dolu2 tu naaaaaaaaaa
Iols boleh CERITA ja laaaaaa, sebab gambornya udah HILANG

~ TENNESSEE STEAK (RM59.90)
10oz strip steak, serve dengan vegies & cheddar cheese mashed potatoes. Gravy dia dikatakan TGI-nyer signature a.k.a TENNESSEE sauce
Taste : Sangat SUPERB tau3. Steak tu iols ambil WELL DONE. Tender, juicy & ada rasa/bau macam hangit2 yang sedap tu haaaaaaaaaaaaaaaa. Yang mashed potato tu pun sama SUPERBlicious tau3. Time weols pi tu Fayyadh umur tak sampai setahun lagi tau3. Dia memang pulun abes whipped potato tu :). TAPI part sauce tu yang weols TAK GEMOR, tak masuk dengan tekak weols. Ghaser macam masam2 manis, berminyak2 gitew. Last2 weols minta blackpepper sauce jugak he3

~ BEEF BACON CHEESE BURGER (RM25.90)
Beef patty dengan colby cheese & crispy beef strips, serve with fries
Taste : DISAPPOINTED dengan meal ni. Sebabnya SEJUK time dapat kat weols, TAPI rasa beef patty tu memang sedap. Kalo serve panaih2 & the cheese melted barula sedap tau3. Fries pun sejuk time tu. FRUST tau3.

~ GARLIC SPAGHETTI VEGETALI (RM20.90)
Spaghetti dengan virgin oil, broccoli, tomato, radicchio, arugula, garlic, basil & topped dengan parmessan cheese & crispy basil leaf
Taste : Again sangat SUPERB. Iols ghaser kalo bab spaghetti memang TGI POWER kot kan3 :)

~ CHICKEN CAESAR SALAD (RM25.90)
Caeser sald dengan marinated chargrilled chicken breast
Taste : SUPERB jugak. Salad memang SEGAR & RANGUP. Ayam tu macam penambah perisa ja, kalo takda pun memang dah sodap dah salad tu. Taktau la apa dressing deme pakai sebab takder berkuah pun tapi sedap, cencaner tu???????????? he3

~ KIDS SPAGETTHI (FREE)
Spagetti dengan marinara sauce & grilled chicken breast.
Taste : SO2 sajork. Takda yang spesel pun part ghaser dia :P



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

2 comments

  1. halal eh kat sini?
    sbb teringin nau nak mkn kt sini huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      HALAL by JAKIM memang takdak
      sebab deme serve alcohol in the same restaurant
      Tapi masa iols memola nak pi makan dulu iols tanya manager dia HALAL ker tak
      Melayu kita manager dia, lelaki
      dia ckp HALAL, sumber bahan basah (daging ayam) dari pembekal halal (sembelih)
      Cuma memang masa order steak tu iols bgitau no wine sebab kekadang steak ni deme boh wine nak bagi sedap
      Takut chef tu bukan islam
      Tapi waiter tu cakap chef deme melayu jugak he3
      so iols yakin bab HALAL bagi TGI branch QB ni :)
      Untuk branch laen kena check la jugak
      sebab kekadang deme ingat bab daging ja kena halal, bab wain dibubuh jugak kan3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive