Annual Dinner

10:52:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

It's MARCH :)
Hokeyh la, sebenornya iols nak UP entry dinner ni dah laaaaaaaaaamaaaaaaaaaa
TAPI banyak benor entry dalam WAITING LIST, macam kat dalam LIST INI
So rini baru iols dapek nak up hokeyh
Meh iols ceritera sket pasai company yang iols KOJE ni yer sayam2 semua
Nama company biorla RAHSIA gitew :P
Motherhood company a.k.a HQ dekat Bukit Mertajam
Company iols ni HOUSING DEVELOPER
TAPI ada OTHERS MAIN business such as shipping & import export gitew
Development company iols CARTER mainly belah UTARA (Penang & Kedah)
TAPI ada juga project kat KELANTAN & paling terbaru dah mola ada development kat KL & SELANGOR pulop
Iols koje kat PROJECT department
Office iols based kat Bayan Baru
Iols mola KOJE dengan company ni on MARCH 2012
Elok2 lepaih habis PANTANG hokeyh :)
I'm among the FIRST batch of MALAY/MUSLIM staff in this company 
Ni kira tak termasok dengan semua bangla2 & indon2 kat site tu la naaaaaaaaaaaaaaa :P
Masa tu TOTAL Muslim staff 4 orang
Kat office iols 2 orang
Kat site office 2 orang
I'm the only Malay girl (girl la saaaaaaaaangat :P)
NOW kalo nak kira TOTAL Muslim staff dalam +/- 35 orang
This is the THIRD year iols DINNER under this company
Memang TIAP2 tahun dinner buat kat DEWAN SEKOLAH CINA a.k.a JIT SIN School, Bukit Mertajam
TAPI tahun ni TUKOR pulop
Dinner kat DEWAN CINA a.k.a NG YAM HUAT Hall, Bukit Mertajam
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........
Nampak daaaaaakkkkkkkkkkkkkkkk???? :P
Faham daaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkk??? :P
FRANKLY speaking iols TAK PERNAH pun looking forward for company annual dinner
Last year iols memang tak pi sebab cotik2 Medan wiv family :)
Every year the same ISSUE hokeyh
HALAL foods
Iols kan ADMIN, so memang semua MALAY staff dok tanya kat iols la about the dinner foods kan3
Sebab tu iols kena AMBIL TAHU awai2
Previous years the caterer was MALAY
As for this year, weols TAK DIBERITAHU langsung (even iols dah berbuih2 tanya) tentang caterer HALAL foods
SOALAN iols is "Who prepare the HALAL foods??"
Iols tak nak tahu apa menu ka, sedap ka tak sedap ka
SEBAB iols tahu memang TAK SEDAP (previous years experience gitew :P)
JAWAPAN person in charge (chinese girl) for the event kat iols is "Foods sudah tak boleh pilih....kena makan apa yang sudah prepare"
Oooooooooooooooooohhoooiiiiiiiiiiiiii macam B***H kan3
Ater kalo diletaknya babi khinzir golek ateh meja tu haaaaaaaaaaaa
Dihidangnya burung terbang duduk katak, ayam kepak pale haaaaaaaaaaaaaa
Nak soh weols redah makan gitew ja ker????????????
Memang nak kena PENERAJANG ja B***H ni tau3
So memang time pi dinner tu iols dah SET TAK MAKAN
KECUALI iols tahu who's the food caterer a.k.a supplier
Pi dinner tu just for the so called LUCKY DRAW
On the dinner night tu iols TANYA direct kat waiter yang serve foods to caterer mana & it's confirm MALAY caterer
So iols spread the news BOLEH MAKAN kat all Malay staff
Eh3............terPANJANG la pulop iols bebel yer he3
Kalo ikutkan iols nak BEBEL memang jenuh la uols nak SCROLL down he3
So baek iols stop awai2 he3
Moh layan gambor dinner yang tak seberapa ni :P


Tema COLOURFULL RETRO NIGHT

Hall setting & decoration 


Ni table setting

Selfie sebelom dinner start

Wefie pulop

The Muslim MENU

Some of the foods yang iols sempat snap
Seriously dalam semua senarai menu tu SEMUA TAK SEDAP kecuali starter (four seasons a.k.a gambor food paling ateh tu naaa)

Rakan seMEJA iols :P

Me & my cousie
Coba nak buat molot moncong, uduh pulop jadiknya :P



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

16 comments

  1. amboii sedapnya nampak makanan yg terhidang tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak kamsiah,
      rasanya hampeh laaaaaaaa kak sob3
      sedap lagi iols masak seniri
      akak nyer masakan lagi nampak sedap terbabooom tau3

      Delete
  2. Replies
    1. Assalam nory,
      meriah la jugak
      tapi sakit ati tetap sakit ati he3

      Delete
  3. x sedap??? aiseehhhhh mesti potong stim ni ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      haah, harapkan starter jer yang sodap
      hat laen hampeh tau
      sob3

      Delete
  4. memang masalah lah kalau tatau serve dari sape untuk kita yang muslim ni. kalau sorang dua je staff muslim ok la kot. tapi ni ramai kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ummi uwais,
      tu la pasai
      memola dolu idak la marah
      tapi ni dah dekat 3 kali buat dinner, staff melayu dah ramai
      still tak ambil berat
      hangin akak hokeyh

      Delete
  5. sama la ngan kite..comp cina..annual dinner xrisau sgt sbb wat kat hotel yg mmg well-known..kalau buat kat restoran cina yg takat mention pork free, mmg idok le teman nak pegi..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sya,
      tu laaaaaaaaaaaa kan3
      ater company iols ni kalo buat kat hotel tak leh nak pulun si khinzir gamaknyer :P
      seriously the budgt is cheaper tau kalo kat hotel
      cost per table yang weols punya dinner ribu riban jugak tau

      Delete
  6. Erkkk..on d 1st place mestilah nak tau maqonan ape kan..Memang x selera lah kalau daging salai bab* uwekkk..xlalu nak nyebutnye..
    Neway, semua cantik2 kalau time annual dinner kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nazeck,
      saaaaaanteeeeeeeeeekk sangat
      tapi dalam hati dok membara he3

      Delete
  7. ahahaha jujur gila akak.. semua makanan tak sedap aahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      he3
      ater memang tak sedap gitew :P

      Delete
  8. Meriahnya. Sedapnya semua makanan tu

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati