Bubur Nasi + Ketam

1:39:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

Haaaaaaaaaaaaaa...kan ker dalam ENTRY Ketam Masak Cili Api tu iols dah REVEAL masakan PERTAMA kan3
Hat tu untuk SANTAPAN iols, hubby & my mom la kan3
Ater kan ker CILI API tu kan, PEDAIH la kan3
Our Boboboy TAK boleh makan la kan3
So iols buatla food khas untuk beloved Boboboy gitew :)
So entry ni iols akan REVEAL masakan KEDUA pulop naaaaaaaaaaaaaa

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
BUBUR NASI + KETAM
Boboboy PULUN nasi & kuah ja hokeyh
Ketam dia TAK SUKA :P
For uols nyer info, weols memang TAK BAGI langsung Boboboy makan SEAFOOD sampai la Boboboy umur 3tahun
SEBABnya my Boboboy masa baby ada ECZEMA
Sekarang pun ada lagi, TAPI sikit2 ja, tak serious gitew
So dalam tahun ni baru weols try bagi Boboboy TEST makan makanan seafood
Setakat ni bagi makan sikit2 ja pun
Nak tengok ada KESAN atau tak la kan3
Alhamdulillah TAKDA
TAPI portion yang Boboboy makan memang sikit la, SEBABnya dia TAK SUKA (ketam ka, udang ka)
IKAN ja yang dia sangat2 soka gitew he3



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

18 comments

  1. Replies
    1. Assalam anies,
      si fayyadh dah abehkan bubur
      tapi ketam tu ibu yang abehkan he3

      Delete
  2. Ketam yang sedap tu dia tak suka ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      haah iols pun eran jugaks he3

      Delete
  3. Nampak sedap bubur nasi + ketam tu...biasa isi ayam jerrr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak atie,
      tu la pasai
      saja nak try bagi boboboy makan he3

      Delete
  4. vavavavaa...sedapnyyeeeeee u'ollsssss..

    ReplyDelete
  5. besaq isi ketam tu
    alhamdulilah fayyad pun dah ok skrg dr ezcema tu eh
    gud gud

    ReplyDelete
  6. alahai ketam...sedapnya feberet azie.. nyam2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam azie,
      kaaannnnnnnnnnnnnn
      akak pun soookaaaaaaaaaa
      tapi fayyadh tak soka pulop he3

      Delete
  7. Mesti sedap...mtp rugi la tak makan ketam... Nie kalau emir habis dh ketam tue..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam farah,
      kaaaaaaann
      si fayyadh ni tak soka pulop
      ritu iols ubah buat gireng kunyit pun dia tak soka tau3

      Delete
  8. anak-anak saya pun suka masakan jenis-jenis sup ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ann,
      kan3
      kita dok pulun la buat resipi yang deme suka yer dop he3

      Delete

Blog Dekat di Hati