Hospital Pantai, Bayan Baru P.Pinang

10:09:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Meh Iols wat SIMPLE REVIEW pasai HOSPITAL PANTAI, Bayan Baru, Pulau Pinang. Sebenornya SEJARAH family iols dengan sepital ni sangat banyak. Cecewah3 he3. Fayyadh pernah WARDED kat sini dalam 4 kali, & iols pulop dalam 2 kali. Meh iols bahagi review iols ikut BAHAGIAN2 service yang iols pernah ada EXPERIENCE.

1. EMERGENCY ROOM (ER)
Service bahagian kaunter & nurse memang CEPAT & MESRA. TAPI yang tak berapa bekenan tu dia punya MA la kan3. Ada dalam few time2 tu weols dapat yang jenih PEMALAIH, check macam nak tak nak, teruih tanya nak warded ke tak sajork. Memang la weols mai tu bukan kes BESOR patah riuk berdarah3 kan3. TAPI still SAKIT. So kena CHECK & RAWAT bebetui2 la kan3. TAPI ada times yang MA tu NICE & CONCERN. Check properly & bagi advice yang membantu gitew.

2. REGISTRATION COUNTER
Service CEPAT, tapi KURANG MESRA. Kekadang tu iols nengok muka memasing tu macam BERLAGAK semacam. PELIK hokeyh. Uols dok depan kaunter kenala jenih hat yang MURAH SENYUMAN. TAPI ada jugak yang MESRA & PERAMAH. Satu lagi iols puji hopital ni sebab dekat bahagian kaunter memang akan ada seorang macam supervisor kot, dok berdiri antara orang ramai tu yang akan tanya sorang2 tentang service kaunter2 tu hokeyh. TAPI bila time dia ada tu deme yang kat kaunter tu memang SENYUM melebor ja la kan3 :P. Walopun kekadang tak mesra, TAPI service memang CEPAT. Kejap ja dah boleh check in & check out gitew :)

3. WAD
Masa iols dolu dapat 3rd class sajork (4 bedded room). Masa si Boboboy kekadang 3rd class kekadang 2nd class (2 bedded room). Dedolu punya bilik OK la, NICE & COMFORTABLE. TAPI hat yang baru ni baru lepaih RENOVATE, so memang SANTEK he3 (di mata iols la kan3). Moh layan GAMBOR.


Patutnya bilik Fayyadh ni 4 bedded room, TAPI yang ada cuma 3 bedded sajork
Sebabnya katil sebelah Fayyadh tu TAKDAK
SO LUAS la kan3 :)

Kawasan TOILET

Untuk service dalam wad pulop memang OK. Nurse, cleaning & catering memang MESRA & MEMBANTU sesangat. Cuma FOODS tak sedap he3. 

4. KIDS PLAY AREA
Kawasan bilik tu LUAS, tapi sangat KURANG la permainan dia. Cer tengok GAMBOR bawah ni haaaaaaaaaa.............

Sikit ja alatan permainan dia kan3
TAPI si Fayyadh kot manapun PULUN he3

5. PHARMACY
Service MESRA & CEPAT. Seriously iols paling suka bahagian ni. Memang staff semua mesra alam tau3 :)

6. BILLING COUNTER
Bahagian ni TAK berapa MESRA, tapi idakla menyombong gitew. Service memang CEPAT :)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

20 comments

  1. Replies
    1. Assalam siti,
      alhamdulillah
      memangt selesa :)

      Delete
  2. mainan byk tu je?Wad kanak2 spital Kepala Batas lg byk mainan siap ada library lg tu...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      gamaknyer motip deme takmo bagi main kot he3
      sakit sila duduk dediam gitew he3

      Delete
  3. dh mcm duk otel..kalau xde nyombong2 tuh mesti dh dpt 5 bintang dh kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sya,
      emmmm
      kena improve makan jugaks
      baru iols kasik 4 bintang he3 :P

      Delete
  4. Cantik dan selesa nampaknya wad kat hospital tu tapi masalah staffnya la pulak yer ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      haah
      tapi alhamdulillah servis dalam ward tip top he3

      Delete
  5. Cantik tapi apapun kat kaunter tu penting..staff duk c2 kena la ramah..paling x pun suka senyum sbbb duk kat depan tu..tak paham kenkadang staff yg duk kaunter, ate muka masam mencuka,, rasa nak je cakap..kalau tak suka, jangan minta keja duk kat kaunter..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis,
      haah
      kalo over sangat memang iols kata cenggitu dedepan deme jugaks he3

      Delete
  6. nampak selesa hospital ini,lagi2 bab toilet cantik n bersih je
    tak semua hospital mcm ini ..
    kita yag sakit kalau tengok keadaan xselesa bertambah sakit kan sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      haah
      selesa & bersih
      sekali tu dekat 3-4kali mai cuci

      Delete
  7. tapi lega la jugak tengok Fayyadh dalam tak sihat aktif mcm tu lagi kan. tapi memang sikit la mainan sbb hosp tu kan private huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      bebudak memang cenggitu laaaaaaaa
      time sakit benti kejap
      dah ok sikit moooolaaaaaaaaaa laaa he3

      Delete
  8. sy fhm keadaan yg pemalas, lembab, sombong etc tu sbb sy penah keje kt hospital... ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      he3
      uols tak cenggitu kan3 he3

      Delete
  9. Cantik dan selesa hospital ni. Apa la yang diaorang dapat dengan berlagak sombong dengan patient.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam an,
      kan3
      kang kita report baru deme tau :P

      Delete

Blog Dekat di Hati