Salmon Grill

3:42:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Rini iols nak buat review ReSiPi D'DaPoR yer uols :)
Tajuknya macam TITLE ateh nun tu naaaaaa 
Moh layan GAMBOR berceritera


Haaaaaaaaaaaaaaaaa..... D'HERBS yang banyak menyumbang kepada penambah perisaan my SALMON :P

So meh kita MOLAkan penyediaannya yer uols
Sila PERAP ikan SALMON uols naaaaaaaaaaaa
Selain dua HERBS ateh tu, tentu2 la nak kena ada GARAM & LADA HITAM kan3
Adalah BAGUIH kalo uols berMURAH HATI dalam bab meLUMURkan segala bahan PERAPAN itu yer sayam2 semua :)
lagi BANYAK lagi SEDAP lagi WANGI lagi MELETOPS lagi RANGUP kriuk2 hokeyh
Seeloknya paling kurang perap dalam 30minit gitew

Hat ni untuk si Boboboy
NO HERBS, just SALT

Sila guna your grill pan
Macam besa, iols guna PEMANGGANG AJAIB
Iols griskan pan iols dengan PLANTA

Dah panas pan tu sila GRILLkan ikan uols yer
Uols kena BALIK2kan ikan tu yer sayam2 semua
API sederhana (jangan slow, jangan kuat sangat)
Masa grill tu uols boleh dengor bunyi berDESIR (betui ka word iols ni???hentam sajork)
Alaaaaa...bunyi hasil proses grill-an tu laaaaaaaaa :)
EACH side dalam +-10minit hokeyh

Side ATEH, BAWAH, KIRI & KANAN


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... HASILnya
Satu untuk Ayah, satu unruk Ibu, satu untuk Opah, satu untuk Fayyadh
Sorang satu, ADIL gitew
Jangan lopa PERAH LEMON
Baru TERANGKAT gitew :)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

41 comments

  1. alahai sedapnya..
    nak try lah..tq share resepi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      he3
      sila try
      sonang sajork
      maen rejam2 campak2 gril2 dah siap he3

      Delete
  2. tgk gmbq pon dh tliuq2 dh...dh la lapar x lunch hr ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      wooooooooooooo
      uols diet yer :P

      Delete
  3. Replies
    1. Assalam sis,
      kan3
      soka salmon jugaks
      tapi xleh slalu
      ater mahai yer dop he3

      Delete
  4. alamak, lapar pula wana tengok..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam wana,
      ni iols dok tengok pun jadik lapor he3

      Delete
  5. Sedapnyeee! Teliurrr dahhh ni...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Assalam zumal,
      oopssssssssssss
      abeh sudah :)

      Delete
  7. Pergh sedapnya..
    Kena request bini buat camni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam fazrol,
      uols pun boleh buat seniri laaaaaaaa
      sonang sajor tu haaaaaaaa
      cer buat untuk bini :)

      Delete
  8. suka thymeeee !! kalo grill memang suka thyme n rosemarry banyak2..
    tapi kemalasan nak masak sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      kaaaaaannnn
      tambah2 bila rempah tu garing
      waaaaaaaaaaaaaa mabeles

      Delete
  9. comfirm balik petang ni buat hahahaha

    ReplyDelete
  10. ida kalau perap2 ni kan kak, ida suka oregano dgn parsley, letak lada hitam, xyah garam. grill. guna olive oil. hehehehhe sihatttttttttt kakkkkkkkkkkk. kata diet! ehhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ida,
      akak tak pernah pakai parsley tu
      nak kena try ni :)

      Delete
    2. eh3
      ada tambahan
      DIET????????????
      uywawwawawawawawa
      tidaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkk sob3
      jeles iols nengok uols diet sob3

      Delete
  11. sedapnya...
    dah lama sgt mengidam salmon ni,,
    nk cuba buat sekali..
    nmpk senang aje ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam lya,
      coba naaaaaaa
      memang senang
      sodap pulop tu he3

      Delete
  12. fav kiter gak nie... lama x buat salmon gril..nyumm nyumm... ni kalo dapat buh lada hitam byk2 ni..mmg best..kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam moon,
      patutnya akak boh lada itam
      ni mimpi apa entah TERLOPA he3

      Delete
  13. tu diaaaaa terbau2 smpi ke kl niiiii ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      he3
      kan3
      iols pun ghaser macam dok bau gak ni he3 :P

      Delete
  14. wahhhheeeehuuuuu tapi salmon mahaiiiii sobsss

    kak mana akak beli dherbs tu. ehh akak beli yg kita timbang ke atau dah siap packing kt mall? kira nk beli yang timbang tu tapi tak jumpa2. klu akak tau bgtau ek. tenkiuuuuuuu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      kat giant n tesco ada
      ada hat jenih botoi
      ada hat jenih packet sesiap tu
      packet lagi murah la :)
      hat timbang akak tak perasan la pulop :)

      Delete
  15. I love fish.. tak kiralah waima ikan jerung atau ikan paus... sedapnyaaaa.... lagi lagi salmon bakar... aduhai... meleleh air mata tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam bro najib,
      hat ikan jerung tu pun iols makan
      wat gulai sedaaappp wooo
      tapi ikan paus tak pernah try lagik he3

      Delete
  16. Mcm sikit jer tu Sha....tak kenyang mak hihi...mahallah ikan salamon ni, nak beli pun seram, pulak tu kami ni makan bukan reti sikit hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam okjer,
      haaaaaaaaaaaa
      tu sebab la makan sorang sikit
      ater mahai he3

      Delete
  17. Memang sedap.salmon grill ni. Tak pernah buat, tau makan jer

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati