Wordless Wednesday ~ #9/2015

1:39:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Iols baru balek LUNCH
Sebelom START wat koje meh iols nak ber-WORDLESS sekejap :)
Foodssssssssssssssssssss :)
P/s : Semua makanan ni caca marba naaaaaaaaaaaaaa..ada yang minggu lepaih ada yang dua minggu lepaih.... ada yang resipi d'dapor ada yang jjcm sajork :P


LUNCHEON bihun sup tomyam (Food Court Giant, Bayan Baru, Penang) + d'sambal
Ayor mata kucing

DESERT marble cake + coconut ice cream

LUNCHEON moi sup daging + telur dadar + kacang panjang goreng bercili

LUNCHEON & DINNER kelempung masak jintan

LUNCHEON tempe goreng jintan


LUNCHEON & DINNER udang ketak/lipan masak lemak + udang lipan goreng kunyit



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

24 comments

  1. saje je tau close up makanan2 tuh...huwaaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      he3
      alaaaaaaa uols tau motip iols :P

      Delete
  2. udang lipan tak pernah mkn...htp pernah nmpk yang mentah kat p.malam, suami kata sedap...ermm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dieyana,
      wajib try hokeyh
      uols kena tanya orang juai tu cara siang dia
      baru senang makan
      iols ni dari kecik dok makan tak tau pun cara siang
      ni baru tau sebab orang juai tu tunjuk he3

      Delete
  3. moi sup tu dapnye..udang lipan tk pernh mkn tp pernh tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis,
      kena try tau udang lipan tu he3

      Delete
  4. Weyyyyy...terliuq tgk tomyam tu.lama gila kot x p Gaint

    ReplyDelete
  5. udang ketak tu feveret aku weiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak wahida,
      saaaaaaaaamaaaaaaaalaaa
      iols pantang nampak wajib beli he3

      Delete
  6. amboi sedapnya bihun tomyam tu..... done follow :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eny,
      thanx yer sudi singgah
      nanti iols balas singgahan gitew :)

      Delete
  7. lorrr blogger png ka
    tang mana???
    x jauh la kita..
    jom bila2 bleh gether2 sama2 hahaha
    td aku pon baru jek blk dr lunch kat giant tu hihiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nureen
      nak3
      iols kat bayan baru jaaaaaa
      ghamai blogger penang ni haaaaaaaaaa
      nanti memang nak buat together2 suka3

      Delete
  8. teringin nak rasa udang lipan...xpenah jumpa lg kat mana2 de jual kat kl nie... hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assaalm mun,
      Kl tak sure pulop
      tapi blah utara memang belambak
      mai penang mai :)

      Delete
  9. Rasa lapar lak Zumal tengok menu2 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      sila masak he3
      uols ghajin memasak kan3 :)

      Delete
  10. udang lipan tu tatau nak siang tatau nak kopek makan dia huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      senang jer siang dia
      juz gunting bagahian tajam kat tepi2 badan dia tu haaaaaaa
      kira boleh ja tanya kat orang yang juai tu
      kalo deme kata tak tau
      kira cocok deme dengan udang tu he3

      Delete
  11. Waduhhhhh… da sarapan trs lapo blk sy ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      he3
      ni iols nengok pun sama jugaks
      lapooooooooooooooo

      Delete
  12. Udang ketak tu kalau ada telurnya lagi sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam an,
      betui3
      alaaaaaaaaaaaa
      teringin balik
      kena pi carik ni he3

      Delete

Blog Dekat di Hati