2D1N Kolam Air Panas Ulu Legong, Baling, Kedah ~ #1 (Mandi manda sampai lebur)

10:20:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Alhamdulillah my FAMILIA SHORT VACAY plan berjalan dengan lancar :)
Vacay ni sebenornya nak meraikan MOTHERS DAY gitew
My mom memang dah lama dok berGURINDAM nak pergi mandi AYOR PANAIH tau3
I & my Hubby tak berapa minat sangat bab2 ayor panaih ni he3
Tu yang kena tunggu my sis & family turun dari Banting :)
Barula RAMAI & MERIAH gitew
Semua anak2 & cucu2 tersayam ada kan3
Iols dah booked BILIK kat KOLAM AIR PANAS ULU LEGONG untuk 1 MALAM
Kalo ikutkan my mom, dia nak dua malam :P he3
Ater mana boleh kan3
Weols semua pakat dok koje gitew kan3
My sis dah turun Penang on Friday, so weols konvoi (kenkonon) pi Baling hari SABTU
SAMPAI dalam pukui 2.00pm, TAPI boleh CHECK IN dalam 2.30pm
So teruih molakan sesi SNAP GAMBOR la kan3 :P
Nanti iols akan buat DETAIL REVIEW Kolam Air Panas Ulu Legong ni naaaaaaaaaaaa
ENTRY macam besa akan berTINGKEK2 hokeyh :)
Buat sementara tu meh iols belanja uols GAMBOR weols sefamilia beRENDAM sampai LEBUR dalam ayor panaih :P he3


Langkah PERTAMA my Boboboy :)
Celup2 kaki dolu naaaaaaaaaaaaaaaaaaa :P
Weols molakan sesi PERTAMA dalam pukui 5.00pm gitew
Untuk sesi petang tu weols semua terjah KOLAM BARU a.k.a KOLAM BIRU TUA
(Nanti dalam entry review iols ceritera details naaaaaaa)

Opah, Ayah, Boboboy & my anak menakans a.k.a kak yong & nana :)

Opah tengah coba jalan ateh batu REFLEKSOLOGI

Nampak dak my Boboboy really ENJOY kan3
Berkuak menerap lagi tu he3


Haaaaaaaaaaaaa....
Ni aksi weols bagaikan dogong DUYUNG terDAMPAR gitew :P
Weols stop time Maghrib, ghasernya dalam 7.15pm cenggitu
So dapatla berendam dalam 2jam sajork
Ok la tu, kang malam nak sambung lagik kekdahnya kan3 he3

Ni sesi KEDUA pulop a.k.a lepaih isyak
TAPI this time just the kids & Opah sajork yang berendam :)
Sesi MALAM ni weols terjah KOLAM LAMA a.k.a KOLAM BIRU MUDA pulop

Pueh berendam, the kids dah mola NGANTOK, so weols BALIK bilik la teruih nak titon
Masa tu nak dekat pukui 12.00 tengah malam
So untuk sesi malam ni dapatla bebudaks tu berendam dalam 3jam gitew :)
Sebenornya Opah ada buat sengsorang sesi ke TIGA tau3
Dalam pukui 1.00pagi cenggitu
Kami hat laen semua dah hanyut lena hokeyh
Kan iols dah kabor Opah memang MINAT sesangat rendam ayor panaih tu :)
Iols pulop memola tu memang plan nak mangkit dalam pukui 4.00 atau 5.00 pagi untuk sesi seterusnya
TAAAAAAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
UJAN LEBAT hokeyh
Sob......sob3........sob3

Lepaih Subuh pun dok renyai2 lagi
So penyudahnya weols sambung TITON sajork :)

Semua MANGKIT dalam pukui 9.30 am cenggitu
Time tu matahari dah mencanak naek :P
Bebudaks nak ajak MANDI lagi, TAPI iols ghisaula kan3
Sesiang hari & dah ada matahari & dah panaih kan3, nak mandi pulop ayor panaih
Kang bergodak2 pulop suhu dalam badan bebudak2 tu yer dop
He3
Dah la my Boboboy baru ja baek demam sesema gitew :)
So weols just sambung dengan sesi GOSIP, BEKPES & GOSIP lagi he3
Elok koi 12.00noon weols bersiap2 untuk CHECK-OUT
Memang sekejap sangat ja rasa tau3
Opah memang dah mola dengan GURINDAM dia nak mai lagi
TAK PUEH katanya he3
Apa pun secara overall memang HAPPY & ENJOY this short vacau trip
KONPEM akan REPEAT



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

27 comments

  1. air panaih ni sedap mandi time hujan.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam rai,
      betui3
      tapi ni tak leh pulun sangat sebab ada bebudak
      kita yang tua2 takpa la mandi ujan
      bebudak kang takuit demam pulop he3

      Delete
  2. Replies
    1. Assalam siti,
      ni pun ghaser tak pueh lagi he3

      Delete
  3. seronoknya mandi kolam air panas tu ..
    seronok walaupun short trip je kan sis..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      seronok3
      tapi still tak peuh he3

      Delete
  4. da lama rs nyer x mandi kolam air panas ;-) nmpk seronok

    ReplyDelete
  5. Bestnya boleh pi berendam ayaq panaih ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      he3
      sekali sekala berkala2 gitew he3

      Delete
  6. wah sronoknya kak.. yui pnh kat lost world tu je kolam air pns..huhu

    ReplyDelete
  7. LAST MAI SINI BERBELAS TAHUN DULU, MASA TU TAKDAK APA LG KAT SINI, ADA KOLAM JA

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa samalah.. time sekolah rendah dulu pi kekeke..
      bosan n ulu sangat =P

      Delete
    2. Assalam jus,
      dedolu memang takdak apa2 kan3
      sekarang macam2 ada hokeyh he3

      Delete
  8. amboooi sakan sungguh Opah eh.. mmg suka sangat2 dia berendam..
    CT penah datang sini skali ja.. malam around 12am gitu gak.. tapi tak berkenan sangat
    tempat ni so tak repeat..

    tak tahu boleh menginap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      kalo ikutkan masa CT pi yang dah berkurun itu
      ghasernya bilik yang ada cuma jenis dorm
      untuk tido reramai gitew :P
      sekarang dah ada macam bilik untuk keluarga gitew :)

      Delete
  9. betoi la kan klu mai time siang berendam dalam air panas jenuh la hahahahahah

    kak ada satu lagi kolam air panas dekat sg klah. area situ ada homestay jugak. siap boleh rebus telur lagi. ce akak try ajak opah pegi situ pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      akak tau
      ritu dok survey nak pi hat ulu legong atau hat klah tu laaaaaaaa
      tapi hat klah mahai lagi biliknya he3

      Delete
  10. jauhnyaaaaaaaaaa nak pergi. apesal laa dekat KL ni xde kolam air panas gini hehehehhehhee

    ReplyDelete
  11. Amboi...puas benar berendamnyer..hahaha

    ReplyDelete
  12. Bukan main sakan berendam. Nampak jelas happynya gitu ^_^ Padanlah banyak part kisah short vacation nih. Memang nampak menarik untuk dibaca. Kalau mengalaminya sendiri lagilah bestkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis,
      iols memang ghoper ini
      suka nertingkek2 gitew he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive