Nasi Ayam Nazir, Bayan Baru, Penang

9:28:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

PERHATIAN............PERHATIAN............PERHATIAN
Untuk makluman uols sayam2 semua, keRASUKan makanan iols belom abeh lagiiiiiiiii naaaaaaaaaa
So meh kita SAMBUNG dengan meMAKAN di NASI AYAM NAZIR, Bayan Baru, Penang

v
v
v
v
v
v
v
v
Haaaaaaaaaaaaaaaaa.....inilah NASI AYAM itu :)

Iols tepek gambor ZOOM ayam pulop untuk uols hokeyh
Taste : SEDAP. Nasi tu OK la, tapi yang WIN adalah AYAM+SAMBAL+KICAP dia tu laaaaaaaaa hokeyh. Sup dia pun SEDAP jugaks.

Hat ni pulop SOTO AYAM + TEH AIS

Macam besa la kan3
Iols tepek gambor keZOOM jugaks he3 :P
Taste : Teh ais tu memang TERBAIK la tau3. Gelaih dia BESOR hokeyh. Memang terdahak nak perabeh, tapi memang konpem akan perabeh jugaks sebab SEDAP gitew :). Soto tu pun SEDAP. Paling WIN SAMBAL KICAP dia la tau3.

Ateh ni MENU restoran naaaa
Walopun nama restoran ni nasi ayam, TAPI dia ada gak juai menu SET, SUP & WESTERN hokeyh

Ateh ni pulop gambor INTERIOR restoran
Environment : Agak SEMPIT. Susunan meja kusi dia rapat2. Kalo orang RAMAI (lunch), memang berlaga bahu & montot gitew :P
Service : CEPAT, TAPI tak berapa mesra gitew. Dedolu kalo sebut ja Nazir mesti orang akan cakap "ooooooooooo, hat tokey pompuan dia yang nyombong tu yer???" :P

Iols dah makan kat NAZIR ni dari meMOLA blajor USM tau3 (tahun 2000)
DeDOLU restoran deme kat KOMTAR, tahun berapa entah mola PINDAH kat Bayan Baru ni, sampai la sekarang ni haaaaaaaa
So uols kalo mai Penang sila la COBA hokeyh :)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

20 comments

  1. Replies
    1. Assalam sis,
      samaaaaaaaaa laaaaa
      he3
      oppsssssss
      sendiri up sendiri lapor :P

      Delete
  2. suka kotiaw sup dia.
    pedas+panas bgabung=bdesing
    meleleh2 air hidung....hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      betui3
      sambal kicap tambah sup memang meleleh uols he3

      Delete
  3. ya...Akak pun salah seorang penggemar nasi ayam & bihun sup nazir sejak dari komtar dulu, sebelum masuk zaman melinium lagi...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis,
      sekali sekala kena pi pekena jugak kan3
      pelepaih gian gitew he3

      Delete
  4. Perghhhh nasi ayam tu nampak sangat sedap...
    Nyummy..

    ReplyDelete
  5. aaaaaaaaa bayan baru area mana ni? nak tryyyyyyyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam jus,
      kat sebelah shunshine bayan baru jaaaaaaa
      sebelah pizza hut tu haaaaaaa

      Delete
  6. adoii laparrr..laparrr..tulungg... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      he3
      lagumana nak tulung niiiiiiiiiiiiiiii :P

      Delete
  7. oooowh nasi ayam komtar !! CT tahuuu ahahaha.. mmg dulu time JPN kat komtar selalu dok ikut mak kursus ke meeting ke mmg dok makan kat situ la.. skrang ni dekat belas tahun daa x jenguk komtar tu.. lalu saja..

    woooohoi.. ada kedai kat bayan baru rupaanya lalala.. bleh try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ct,
      dah bertahun pindah Bayan Baru hokeyh :P

      Delete
  8. nasi ayam selalunya menu time tatau nak makan ape atau blur tatau nak oder ape kehkehkeh

    ReplyDelete
  9. Wahhh...t blik penang nk kn g r cati ..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cik mah,
      sila3
      kang review pulop naaaaaaaaa

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive