Restoran Roti Canai Jalan Argyll

5:51:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Haaaaaaaa, Iols nak kabor sesiap naaaaaaa
Untuk minggu ni iols akan up entry FOODS, RESIPI & JENJALAN bertingkek2 gitew hokeyh
So meh iols molakan dengan RESTORAN ROTI CANAI JALAN ARGYLL

v
v
v
v
v
v
v
v
v

Ni RESTORANnya :)


Ateh ni some internal VIEW la yer :)

 
Kebanyakkan staff restoran adalah golongan VETERAN tau3

Ateh ni bahagian LAUK PAUK & MEJA penyediaan order naaaaaaaaa

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
Ateh ni la MENU weols 3 beranak :)

Close up menu AYAH
Roti canai garing banjir + daging

Menu IBU
Roti canai garing + ayam

Menu BOBOBOY
Roti telor garing

Dalca


 
Our Boboboy PULUN roti teloq gitew
Abeh sekeping kat dia sorang tau3

Ayah enjoying his roti

Ibu & Boboboy wefie sambil makan :)

TOTAL BILL (termasuk air teh tarik + teh ais ) = RM19.00
Environment : CROWDED la jugaks walopun meja banyak. Konsepnya sapa cepat dia dapat gitew. Kalo ada meja kosong sila duduk cecepat naaaaaa. Dalam restoran selesa sebab banyak kipas. Sebenornya konsep rasa & masakan kat sini macam roti canai pemes amos kat TRANSFER ROAD tu haaaaaaaa tau3. TAPI iols tak berapa gemor makan kat situ sebab TAK SELESA especially kalo ada baby ka, todler ka, warga emas ka gitew. So Restoran Jalan Argyll ni as an  other OPTION la yer uols :)
Service : KURENG sikit. KELAM KABUT. Lagi satu, besala kalo MAMAK tu kan memang terkenal dengan ANGIN gitew. Mulut RIUH kan3. Kat rstoran ni ada sorang staff restoran tu memang ANGIN iols nengok hokeyh (cer rujuk gambor ateh2 tu, carik staff yang berbaju BIRU :P) . Orang ramai, so satu option kalo uols nak cepat sila teruih order kat depan naaaaaaaa. TAPI bila iols order haritu, mamak sorang tu kabor tunggu sat nanti dia amek order kat table iols. Ok fine. TAPI lepaih tu boleh pulop dia pi amek order kat table laen tapi tak ambil order table weols tau3. Mata dia memang dah pandang weols time tu, pehtu boleh pulop dia pi suroh lagi sorang mamak yang pi amek order table weols. Ok fine lagik. Pehtu belakang meja weols ada la satu family mamak jugak yang baru duduk. Sama jugak macam kes iols, bapak deme gamit la panggil untuk order, TAPI mamak angin tadi tu kata kejap lagi dia ambil order, sila sabor, orang ramai gitew. Pehtu teruih dok wat soper KALUT. TAPI dia boleh teruih ambil order table orang laen tau3. Pun sama dia soh mamak laen yang pi amek order table tu tau3. Konsep dia, kalo customer soh amek order, dia akan kata bz, tapi boleh pulop amek order table laen. Macam, SENGET ja perangai hokeyh. Orang memang ramai, iols paham, memang boleh tunggu TAPI yang iols ANGIN tu orang soh amek order dia teruih dok buat kalut sedangkan tak la kalut sesangat sebenornya tau3. Uols paham dak iols bebel ateh ni???? :P buat2 ja la paham naaaaaaaaaa...sok2 kalo kena kat uols sila wat bodoh ja kat mamak itu he3 :)
Taste : SEDAP hokeyh. Paling WIN kuah daging & gulai ayam dia. Yang bab roti canai dia tu, kekadang sedap, nipis & garing. TAPI kekadang tu tebai. Ater orang ramai, tukang tebor maen lipat ja roti he3. Roti telor pun SUPERB hokeyh. Bab air pulop teh tarik SEDAP tapi teh ais KURENG la pulop.
Price : OK la. Idak murah idak mahai. Uols nilai la sendiri menu iols ateh tu dengan total rege dia naaaaaaaaa



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. dah lama nak pi sini tp x ada kelapangan lagi
    tp kat transfer road tu sllu lah pi heheh sejak couple lagi
    one day sure iols terjah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      iols slalu pi hat ni punya
      hat transfer road tu jarang
      ghasernya sepanjang dok idup kat penang ni tak sampai 3 kali pi he3

      Delete
  2. x penah smpai lg tp kwn crita kt sini & transfer road tu mmg sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      frankly speaking iols soka kuah hat kat jalan argyl lagi he3

      Delete
  3. Replies
    1. Assalam anies,
      betui3
      kari dia memang sedap gilos
      ayam tu lembut sampai ketulang tau3

      Delete
  4. Replies
    1. Assalam siti,
      betui3
      garing bila cicah kuah baru terangkat kan3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive