Iftar 2015 ~ Park Avenue, Sungai Petani, Kedah

3:53:00 PM

Buffet Ramadhan Park Avenue, Sungai Petani, Kedah

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,
Harini ni iols nak buat entry FOOD REVIEW Buffet Ramadhan 2015 Park Avenue, Sungai Petani, Kedah
Haaaaaaaaaaaaaaaaa...nampak daaaaakkkkk KEDAH hokeyh
Iols GIGIH dari PENANG turun KEDAH tau3
Siap request kat my boss nak PELEPASAN BALEK AWAI tau3
Off work 5.00pm teruih pecut balek rumah pickup my Mak & Boboboy teruih pecut nakgi Park Avenue la kan3
Sekali tu uols tau dak iols stuck in TRAFFIC JAM dekat 2 JAM tau3
Start dari entrance susur masuk jambatan sampai ke pintu tol sungai dua hokeyh
CRAMP kaki iols (ater besanya kalo drive jejauh ni Mr. Hubby la kan3, tapi on the day tu dia koje so tak dapek la join)
Yang bikin iols STRESS tu sebab dah JANJI dengan blogger FARAH nak jumpa 6.00pm
She's the one yang invite iols untuk this Ramadhan Buffet Food Review
By 5.50pm iols still ON BRIDGE lagi hokeyh
So wassap sesiap Farah la kan3
Memaklumkan TRAGEDI yang iols tengah harungi (eh3 ayat sakan :P)
Hati memang dah TAK SEDAP, PANAS membara tau3
Seriously iols almost PATAH BALEK tau2 masa dekat simpang Permatang Pauh
Ater STRESS tak sudah dengan jalan soper SIPUT SEDUT kekdahnya
TAPI 'ku gagahkan jugak jebat' gitew :P
Udah berjanji kan3
Hat janji nak sampai by 6.00pm udah iols mungkiri, takmola mungkiri yang laen pulop :P
Ok la cut it short (sebabnya iols STRESS balek bila nak ceritera bab jam itu), nak dekat pukui 7.00pm baru iols SAMPAI
STRESS lagi disitu :P
Jantung dah dok dup dap, dup dap bagai nak tercabut, TAPI iols gagahkan jugak call Farah 
Iols memang GAMBLE jer kalo dah tak dibenarkan masuk memang buka posa kat mamak PELITA sajork la :P
Seb baek la Farah masih sayang eh3 kata boleh lagi TERJAH masuk :P
Dengan muka serabai STRESS itu weols anak beranak teruskan perjalanan ke Park Avenue
Elok sampai kat ENTRANCE Park Avenue tu, tuuuuuu diiiaaaa haaaaihhhhh
FOOD STALLS sampai ke LUOR uols
Manusia RAMAI jangan cakap la kan3
Iols teruih jumpa Farah, & Husna (another blogger for the review), salam peluk cium laga pipi terus nak MOLA jalankan TANGGUNGJAWAB tangkap gambor la kan3
Iols memang kabor ke my Mak, soh amek ja makanan serba sedikit untuk berbuka, coz iols tak sempat dah time tu
So moh la kita layan GAMBOR berceritera yer uols :)

Info Buffet Ramadhan 2015 Park Avenue :

~ temanya : "Road To The Desert"
~ tarikh : 19.6.15 - 14.7.15
~ masa : 7.00pm - 10.00pm
~ tempat : The Bistro Coffee House
~ price : walk in (adult RM65.00++, child RM45.00++)
              voucher (adult RM60.00++, child RM35.00++)
~ others info : daily LUCKY DRAW, special PERFORMANCE by Zatul (Mentor) & team, 300 TYPES of FOODS everyday, 100 INGREDIENTS for ABC, KAMBING bakar & secara keseluruhannya KONSEP yang diketengahkan oleh pihak hotel adalah ACTION FOOD STALLS (so memang bertingkek2 la stalls yang ada hokeyh)

PssstttttAMARAN gambor bertingkek2 naaaaaaaaaa...so sila jangan muntah ijau :P


PEMBUKA SELERA
Ni Pembuka Selera PORT 1
MENU yang ada dalam port ni........
v
v
v
v
Sira (pisang, ubi & labu)

Bubur (kacang hijau, kacang, jagung bersagu, pulut hitam & gandum)

Pengat (pisang & ubi)

Kueh Mueh traditional & Kurma

Hat ni pulop Pembuka Selera PORT 2
MENU yang ada dalam port ni........
v
v
v
v
Aneka Pencicah/Sambal, Kerabu2, Ulam2 & bahan Asin/Kering (telur masin, pekasam, ikan kering)

Jeruk/Asam, Keropok/Kerepek, Rojak Buah & lain2 (lemang, nasi impit, kuah kacang, serunding, kelempung goreng, telur dadar, terung bakar, sambal bilis, sambal bendi) 

Last sekali Pembuka Selera PORT 3
MENU yang ada dalam port ni........
v
v
v
v
Kueh Mueh

LOK-LOK

NASI BERLAUK
Sebenornya untuk bahagian nasi berlauk ni pun ada 2 PORT tau3
Yang gambor ateh ni PORT 1
Hat PORT 2 iols lopa nak snap gambor station dia :P
Jenis LAUK PAUK yang ada menag berTINGKEK2 la kan3
Kalo iols nak boh semua gambor konpem uols mutah ijau yer dop :P
So iols tepek gambor yang iols BERKENAN sajork la naaaaaaa :)
v
v
v
v
Nasi Putih & Nasi Minyak

Lauk Pauk

ACTION STALLS (BAHAGIAN DALAM)
Rojak Mamak, Roti Jala, Roti John, Bubur Lambuk, & Popiah

Roti Bakar, Bihun Sup, Mee Kuah & Teh Tarik

ABC & its' 100 Ingredients

Goreng2 & Apam Balik

Pasta & Laksa Penang

Nasi Ayam

ACTION STALLS (BAHAGIAN LUAR)
Nasi Arab

Putu Mayam & Shawarma


Udang Goreng Berempah

Tandoori, Ayam Golek & Otak2

Kambing Bakar

Ikan Bakar

PENCUCI MULUT

MINUMAN SEJUK
Air soya, jagung, cincau, sirap, & ambra
(Maaf la yer, gambor ayor iols sempat snap masa dah nak balek. Tu yang ayor dah abes tu :P)

OUR CHOOSEN MENU
Sebenornya gambor ateh ni SOME of our choosen menu for that night
Kalo ikutkan ADA lagi :P
TAPI hat dalam gambor ni OUR PEBERET gitew 
SEMUA ni SEDAP terlampau tau3
Memang MARBELES la :)

TABLE & SITTING
INDOOR (air-cond) sitting area

OUTDOOR sitting area

Haaaaaaaa... tu dia haih, berJELA2 gambor iols he3
Kalo ikutkan lagi banyak dok ada ni haaaaaaa tau3
So kalo uols berminat nak TRY Buffet Ramadhan Park Avenue ni, bolehlah rujuk DETAILS dibawah naaaaa :

E-1, Jalan Indah Dua,
Taman Sejati Indah,
08000, Sg. Petani, Kedah
04-4317777
www.parkavenue.com.my
gerenal@parkavenue.com.my
Yeo : 016-4192946
Sharul : 016-4192915
Haizard : 016-4192926
Syed : 016-4192945
Nur Asmani : 016-4192944
Catherine : 016-4180094
(Psstttt : Sila hubungi pegawai yang diatas untuk mendapatkan VOUCHER naaaaaa)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

29 comments

  1. kalau sy ni...mau x leh angkat perut ni hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      iols pun sama hokeyh
      time drive balek tu memang kejang perut he3

      Delete
  2. kaki mentekedarah memang suka la. terkenang masa muda remaje dulu hehehehehe!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ketam,
      he3
      iols mulut mentekedarah :P

      Delete
  3. nasib baik sha masih boleh masuk naa...klu idak tak merasa lah ye..haha
    perghh memang menu semua terbaeek lah sha.. sedap sgt tu nmpak..byk plak kan..puas hati...
    atie muda2 dolu pernah smpai Park Avenue, Sungai Petani ni... pernah nginap...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      tu la pasai
      seb baek blogger farah tak marah iols :P

      Delete
  4. Assalamualaikum Sha.. Skroll laju2.. Tetibe ternampak kambing golek.. Pergh!!mengancam ya amat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      he3
      kaannnn
      kalo bab gambing
      asai nengok ja mesti tergolek he3

      Delete
  5. maaf la lambat balas komen..lama tak buka blog posa2 ni...
    tentang nak invite gathering berbuka t..terimakasih diucapkan..
    minta maaf jugak sbb th ni akak hanya bertiga ja berpuasa kat rumah rumah..sauami keje di johor..so mmg tak kemana2 la kami hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak,
      thanx yer sudi singgah blog iols :)

      Delete
  6. mak aii gambo makanan!
    sib baik aida x pose tau :)
    memang best la dpt makan hotel.
    aida tahun ni x gi kot makan hotel.
    mr.asben da plan nak terawikh tiap mlm kat surau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam aida,
      he3
      hat ni makan FREE
      laju la iols :)

      Delete
  7. Psttt...Penang bridge slalu akan jem time pkl 5 tu bl eksiden, cuti skolah, esoknya public holiday & bulan puasa.Sila alert...hihihihi...
    Kami dh x larat nk bertabah dh dgn jem.Hr2 smpai jam 6.30 ptg T_T

    Makaihhhh...byknya mknn...siput sedut tu...aummmmm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. Penang bridge memang dah gitu rupa dia.. tak leh nak selamatkan dah...

      Delete
    2. Assalam zai & siti,
      tobat dah iols he3

      Delete
  8. Wah, macam2 ada... Sangat menyelerakan ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      park avenue ni dia punya buffet spread adalah yang paling banyak iols pernah jumpa tau3

      Delete
  9. jenuhhhhhhh nak makan hihihihihihi...

    akak kalau ada event makan2 ke ape ke kot ada kekosongan 'jawatan' mohon invite kami disini sekali hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      insyaAllah
      sekarang ni apa2 senang kita boleh update dalam group Blogger Utara kan3

      Delete
  10. tu diaaa.. menarik tertarik la nengok menu semua.
    nasib dok kl, kalau blk kedah blh la kot terjah.
    mcm best je menu tu.

    seronokkan bawa mak dan anak anak..
    nasb blh msk lg.hihi. kalau tidak lg stressssss dah la stressss sbb jem.. rezeki ;)

    salam kenal, singgah sini.
    selamat berpuasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sue,
      thanx naaaa sudi singgah
      insyaAllah sha balas kunjungan nanti :)

      Delete
  11. Ohh.. yang ni lah yang kami kena tinggal tu... hek2

    banyak nye la hai makanan...

    meriah perut ~~ hek2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      he3
      sapa yang tinggaaaaiiiii ????
      habaq mai, bior akak tinggai orang itu :P

      Delete
  12. Assalam kak
    sunggguh menyelerakan menu2 berbuka ... tergugat jap tgk menu2 nya

    konyang sungguh nie ..terbaiklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam azie,
      he3
      agak pun tergugat balik ni haaaaaaaaa
      laarriiiiiiikkk

      Delete
  13. rasa mcm nak repeat lagi tak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Farah,
      nak3
      ghaser tak puas lagi laaaaaaaaaa
      boleh dapat diskaun tak????
      he3

      Delete
  14. Replies
    1. Assalam eyda,
      betoi3
      mamang bertingkek2 uols
      julin mata kan3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive