Mak 55th Birthday Celebrations ~ Familia Cotik2 Penang #5

9:19:00 AM

Bayview Beach Resort Penang - Fun Times at the Pool Again

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Harini iols SAMBUNG dengan our 2nd Day of Cotik2 Penang @ Bayview Beach Resort Penang hokeyh
Memang iols dah SET pepagi LEPAIH SUBUH semua kena bangun & siap2 untuk BEKPES kat kafe hotel & teruih TERJAH the POOLs :)
Kalini memang beRENDAM sampai KECUT kekdahnya he3
Nak sangat mandi kaaaaaaaannnn, haaaaaaa pulun la :P he3
Sebenornya kat Bayview Beach Resort ni kawasan POOL dia memang naaaaaaalaaaa BUSAT tau2
Untuk KIDS sajork dia ada 2 SECTION pools tau3
Satu normal KIDS POOL & satu lagi MINI THEME PARK POOL
Untuk entry kalini iols akan ceritera sesi 2nd Session POOLing which weols TERJAH ke-DUA2 POOL itu yer sayam2 semua
Untuk part BEKPES kat kafe hotel tu nanti iols buat special REVIEW (macam besa lan kan3)
So jom layan gambor berceritera


2nd Session ~ POOLing @ Kids Pool
7.6.2015 (7.30am-9.00am)
My Boboboy & Hanna beRENDAM2 ITIK gitew he3 :P

Iols & the kidos :)

Opah & the kidos :)
pssttt : Boboboy takmo pandang depan :P

2nd Session ~ POOLing @ Mini Theme Park Pool
7.6.2015 (9.00am-11.00am)
Again, Opah & the kidos :)
psstttt : My sis memang tak berendam langsung he3. Dia jadi pemerhati. Iols pulop walopun berendam sket2 jugaks, tapi most of the time jadi jurufoto :P


Haaaaaaaaaaaaaaaaaa..... nampak daaaaaakk???
My boboboy dok perati jer dari jauh, kak yong mandi WATER BUCKET tuuuuuuuu


Haaaaaaaaaaa..... bila kak yong kejor nak bawak mandi WATER BUCKET sesama teruih Boboboy laaariiiiiiii :P
PENAKUIT pahit tak sudah kan3 :P


Haaaaaaaaaaaaa... yang ni memang all time PEBERET the kidos la kan3 :)


My Boboboy dok mola KUAK NERAP dia dalam pool he3


Nampaaaakkkk dakkkkk???????
Baby Mohd. dok PULUN nak JOIN my Boboboy & Hanna
Tak padan ngan badan kecik :P


Kak Yong berSLIDE dalam pool & my Boboboy macam besa la perati dari jauh he3 :P


Haaaaaaaaaaaaaaaa...ni iols nak ceritera sket pasai this PART of POOL yer (yang berDEKATan dengan SLIDE tu yer)

Kawasan ni AGAK DALAM tau3
Uols nampak kan untuk My Boboboy & Hanna, PARAS AYOR adalah takat atas sikit dari PINGGANG deme kan3
Sebenornya untuk TODLER a.k.a my Boboboy & Hanna TAK SESUAI mandi sendiri tanpa PENGAWASAN orang dewasa BERSAMA2
Maksud bersama2 tu PATUT ada ADULTS yang sama2 mandi SEBELAH the TODLER untuk this part of the pool tau3
TAPI weols tak teman kat sebelah Hanna & Boboboy SEBAB weols TAK BOLEH masuk mandi this pool
SEBABnya weols tak pakai proper attire for swimming a.k.a swimming suit (muslimah la kan3, takkan expect weols berbikini pulop :P)
So untuk this pool weols hanya dibenarkan teman di tepi2 pool & gigi ayor pool tu sajork tau3
Dah lebih SEJAM Boboboy & Hanna MANDI kat sini, everything was OK tau3
Weols (my mak, iols & my sis) memang ada DEKAT situ (tepi pool)
Kiranya dalam 6-7 langkah jer dari the two kidos
Kak Yong pulop memang dok maen SLIDE kat situ la kan3
Kat semua kawasan pool memang ada POOL LIFEGUARD untuk setiap POOL tau3
SUDDENTLY my sis JERIT, "Maaaakkkkk, Hanna nak LEMAS"
Haaaaaaaaaaaaa?????????
Mata iols melilau dok cari, few seconds baru nampak, by that time my mak dah masuk dalam pool nakg grab si Hanna
At that time memang Kak Yong & Boboboy ada kat tepi Hanna tau3
Memang dalam selangkah ja from Hanna
But kids kan3, manala deme reti nak act macam mana kan3
Seb baek Hanna tak tertarik my Boboboy sekali
Yang iols sempat tengok sebelom my mak sampai & grab Hanna, dia dah tenggelam 3 KALI hokeyh
Memang merah padam muka dia
Alhamdulillah my mak sempat grab Hanna
By that time 2 POOL LIFEGUARDS sampai & dukung my Boboboy out of the pool, while my mak pegang Hanna
Deme kabor yang bahagian pool belah situ lebih DALAM & memang tak dibenarkan todler mandi sendiri tanpa adults tau3
Syukur semua dah ok & tak serius
Hanna pun OK, takdak la tertelan ayor banyak, tak leh nafas ka
Elok sampai kat tepi2 pool tu, dia boleh dok sambung mandi
But weols WARNING dah TAK BOLEH pergi jauh dah
My sis yang memang dok perhati Hanna, so dia cakap la yang dia nampak Hanna macam ter-SLIP (tersilap langkah atau lantai pool lincin kot) & tenggelam
Badan Hanna TEMBUN, so bila tenggelam, nak bangun balik tu PAYAH la sket kan3
Tu yang tertenggelam balik 2-3 kali tu
Lepaih ja that INCIDENT weols stay dalam 10minit ja lagi & teruih ajak the kidos balik
Kalo ikutkan my Boboboy & Kak Yong memang deme TAK PUAS lagi beRENDAM tau3
Tapi weols nampak si Hanna dah mata merah sebab mengantok
So memang decide balik bilik teruih :)
Balik bilik, pack barang & teruih CHECK-OUT
Lepaih tu weols check-in dekat Gurney Plaza pulop
Sopin2 sket & luncheon gitew
After tu dalam pukui 3.00pm cenggitu baru la my sis balek Banting dengan hubby dia
END off our Cotik2 Familia Penang sob3
Sekejap sajork ghasernya tau3
Untuk next entry iols akan buat REVIEW Penang FoodsBayview Beach Hotel pulop naaaaaa :)



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

52 comments

  1. Replies
    1. Assalam shahida,
      he3
      the kidos fun time gitew :)

      Delete
  2. Replies
    1. Assalam zai,
      he3
      berendam memang abeh ati la bebudak mak2 budak he3

      Delete
  3. u'ollssss..bestnye aktiviti cuti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sya,
      he3
      alhamdulillah
      kalo dengan famili buat apa pun best kan3

      Delete
  4. Replies
    1. Assalam aida,
      he3
      best3
      nak kena repeat pulop :P

      Delete
    2. mana citer lagi ni ?
      kisah lom abis ni...

      Delete
    3. Assalam aida,
      dah3
      abes dah tuleh :)

      Delete
  5. budak-budak la yang paling seronok bila dapat main air

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Mar,
      kaaaaaaannnn
      tu yang bagi deme pulun tu he3

      Delete
  6. alahai.. bestnya mandi2 cmni... jgn kata anak.. mak2 pun seronok ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dalila,
      he3
      kalu boleh dok torojun sama memang iols pun pulun tau3
      tapiiiiiiiiiii, malangnya attire tak sesuai he3

      Delete
  7. Seronoknya.. pernah nk ke hotel tu tapi tersesat (budak Penang yang tak kenal jalan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai yun sing,
      he3
      akak ada la kenai budak penang yang laen yang xtatu jln macam yun sing he3

      Delete
  8. Replies
    1. Assalam ketam
      ,he3
      sambung dah :)
      baca dakg???? :P

      Delete
  9. alahai pasni kena beli swimsuit muslimah lah kan incase ada pool x benarkan pakaian biasa ketika di pool huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      mahai bebenor la muslimah swimsuit tu :P
      ghaser tak berbaloi beli
      tu yang dok tak beli ni haaaaaaaaa he3

      Delete
  10. Replies
    1. Assalam haza,
      best3
      sekali sekal release tensen kekdahnya he3

      Delete
  11. Bestnye dapat main air camtu... Salam Ramadhan yer ^-^

    ReplyDelete
  12. sonok cuti tp part nak lemas tu risau lak bc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam yui,
      tu la pasai
      sebab tu orang tua2 pesan jangan terlalu seronok nanti last menangeh
      seb baek weols tak terlebeh sonok he3

      Delete
  13. Alhamdulillah..nasib baik tak jadi apa2 kan.. aduhh kuss semangat..huhhu.. budak2 mandi kolam nie mmg kena sentiasa pantau kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Farah,
      betui3
      tak leh lepas mata sekajap ja pun kan3

      Delete
  14. Wah!!Mmg puas anak2 mandi manda yer....nasib tak meraung takmo kuar kolam bila ajak balik hotel..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak atie,
      dah janji nak soka2 kat tempat laen
      tu yang redha stop mandi manda tuuuuuu :P

      Delete
  15. kita yang baca ni pun seronok jugak kalau dapat main air, hehehe

    ReplyDelete
  16. bestnyaaa hehehe.. kalo ada Acik pun beriya nak berendam jugak cenggini..
    uish bahaya tu kak.. next time mmg kena ada orang jaga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      seb baek memang ada pool lifeguards :(

      Delete
  17. MasyaAllah..suspen bace hanna lemas tu..
    Beronok ronoknye pool die..siap ade water theme park..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dalila,
      kan3
      part pool bertingkek2 tu yang win kan3

      Delete
  18. anak2 paling seronok mandi-manda kan sha.. klu boleh tak mau naik dr kolam tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      macam gaya deme dok mandi manda he3

      Delete
  19. xpenah masuk sini lg.. hehehe. terasa dh jd budak besaq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nina,
      budak besor pun boleh mandi haaaiihhhhh :)

      Delete
  20. Wah best bercuti ya, kanak kanak memang suka mandi kolam, anak saya pun sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam arz,
      tu la pasai
      epykan ati opah n anak2 motipnya he3

      Delete
  21. Budak2 paling happy dapat berendam camni..
    Tapi part Hanna tenggelam tu, fuhhh!! mau besirat urat darah masa tu kan, mujur Mak cepat..
    Risau benda2 ginilah kan, tapi alhamdulillah takdak pape.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam MJ,
      tu la pasai
      alhamdulillah semua selamat

      Delete
  22. bukan takat bdk2 je yg happy main air ni org tua pun sama kan? kan? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      kalo dapat torojun sama kaaaaaaaaaa
      kalah the bebudaks kan3 he3

      Delete
  23. masa anak2 kecik2 dulu biasa jugak bawak pi bercuti mcm ni..now semua dah besar2...dah dok luar..kesempatan utk bercuti bersama2 amat terbatas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak,
      takpa3
      sok2 anak2 dah koje
      mesti ada balik kesempatan itu
      masa tu turn anak2 yang epykan akak :)

      Delete
  24. budak2 laa yang paling seronok kalau dapat mandi kolam nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eyda,
      kaaaaaaaaaaannnnn
      koje nak melompat sajor he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive