Mak 55th Birthday Celebrations ~ Foods Review

10:39:00 AM

Review Penang Foods a.k.a Makanan Sedap di Pulau Pinang

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
SALAM RAMADHAN uols :)
Meh iols terus kepada MOTIP entry ini ja la hokeyh
Kalini iols nak LUMP-SUM teruih review segala FOODS yang weols sefamilia enjoy masa Cotik2 Familia di Penang naaaaaa
Agak berTINGKEK2 jugak la yer senarai foods :)


Hameediyah Restaurant (Penang Ori. Beriyani)
Yang ni weols TAPAU uttuk LUNCHEON 1st day kat hotel la yer
Sebenornya dah lebih setahun iols sefamilia BLACKLIST this restaurant tau3
SEBABnya GHASER dia dah LARI
TOTALLY different tau3, jadik TAK SEDAP, PEDAS semacam & service TEROK
TAPI this time around, weols setuju nak RETEST balek
Turns out FLYING COLORS hokeyh
Seriously SUPERB tau3
Walopun masa nak tapau tu dekat SEJAM jugaks, tapi exceptable sebab memang RAMAI nak mamp*** tau3
Que sampai dekat jalan tau3,
Ater cotik sekolah yer dop 
Nasi BERIYANI dia, ayam kampung goreng dia, kari ayam dia, kurma daging dia, kelempung dia >>>>>>>>>>>>>>> MABELES hokeyh
Ni iols dah craving for it dah balik he3
HARGA memang MURAH (bagi iols la kan3)
Ater 3bungkus nasi beriyani (nasi sajork na), 3bungkus nasi putih, ayam gulai 1ketoi, ayam kampung goreng 1ketoi, kurma daging 1ketoi, kelempung 2ketoi, teh ais 3bungkus = tak sampai RM60.00

Lebanon (Arabic Restaurant)
The restaurant :)

Gambor ateh ni sitting bahagian LUOR
Bahagian ni lebih OPEN, mungkin sebab untuk mereka2 yang nak isap SHISYA tu kot 

Gambor ni view dari dalam menghadap luor la yer

Seterusnya ni adalah gambor bahagian DALAM :)

Ni antara MENU yang ada, berserta HARGA dia naaaaaaa

Malam tu weols amek MIX GRILL RM40.00
Taste : SEDAP, & yang paling SUPERB is daging kambing hat seketoi2 tu tau3. Hover sedap tau3, so juicy, so tasty & full of lamb aroma tau3. Kiranya plate ni ada kebab ayam, kebab daging, isi ayam ketoi2, isi kambing ketoi2, salad, 2 sos (merah & putih tu), & roti pita.

CHEESE NAAN RM10.00
Taste : SEDAP bila makan panas2 la kan3 :) Cumanya cheese tu agak sedikit laaaaaaa, cam kedekut ja :P

Naan datang sekali dengan this GRAVY (iols tak tau nama dia)
Taste : TAK LEH TERIMA dek anak tekak weols :P Maybe sebab too oily kot

LEBANESE COCKTAIL RM15.00
Taste : NOT to my LIKING. Too sweet & macam berserdak terlampau he3

ICE LEMON TEA RM10.00
Taste : SEDAP

My mak request TEH HALIA
Iols tak jumpa ayor ni dalam menu hokeyh :P so rege tak hengat :P
Taste : Memang SUPERB tau3

Pssstttt : TOTAL damage kat sini dalam +-RM150.00 tau3 (iols tapau 1 more mix grill + sini ada service charge 10%, tapi yang GST 6% iols tak hengat pulop ada ke tak he3)

Mc Donalds (Perangin Mall & Gurney Plaza)
Tentu2 la weols amek set LUNCHEON kan3 
Hat ni iols tak yah komen banyak yerdop he3

Haaaaaaaaaaa.....Iols ghaser ni ja la antara FOODS yang weols sefamilia makan masa time Cotik2 Familia itu
Simple jer kan3
Jadiklaaaaaaaaaa he3
So next entry iols teruih sambung review HOTEL pulop naaaaaaa



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

48 comments

  1. Labenon tu ms p Bt Feringgi rs nk singgah tp x tsinggah...tgk pon mcm sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      kambing dia memang win tau3
      alamak terliur balek sob3

      Delete
  2. mujur sy jenis x suka makan nasi arab hehe..tp cheese nan tu membuatkn sy terliur lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mila,
      laaaaaaaaa
      awat tak soka
      sedap tau3 he3

      Delete
  3. Tak rugi pergi retest makan kat situ yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      betoi3
      kalo idak kaaaa
      dok tak tau taste hameediyah dah sedap balek he3

      Delete
  4. wahhhh, sedapnya tengok daging kambing tu
    my peberet tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ann,
      iols pun soka kambing
      tapi takleh mkn banyak kang fenin laaaaahe3

      Delete
  5. Assalamualaikum kak ~~

    Hameediyah..!! memula baca terus terkejut..

    Nasib baik dah sedap balik..

    Family kami pun dah lama tak pi since kelarian kerasaan...

    Mix grill itu sangat menggiurkan.. tulun tulun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      akak yang tengok balik ni pun dok tulun tulun dah ni tau3 :P

      Delete
  6. scroll laju2 sbb xnk bg mata ternmpk makanan..hahahaha

    ReplyDelete
  7. Homak aihh.. Tertengok review pasal makanan pulop... Sabar jelah jiwa.. ade kambing pulop.. sadis jer rasernye.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam shahida,
      he3
      terpaksa jugak up entry ni masa bulan posa
      kang tergantung tak bertali pulop entry birthday celebrations mak iols he3

      Delete
  8. ahhhh tidakkkkk....tengok makanan kat restaurant Lebanon tu pun dah terliur....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      he3
      sama2 laaaaa kita terliur di bulan posa ini sob3

      Delete
  9. lama gak tak pegi Hamidiah.. Lebanon pun dak pernah singgah.. huhu xpalah harga cenggitu ahaha..
    makan kat hahramawt je lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      he3
      ni sekali seumur idup kot he3

      Delete
  10. ada gak gi mcD ekk ha ha ha...
    sesekali layan mcD ok gaks ekk. da lama aida x gi mcD yum yum....
    and 2 restoran tu hamidiah & arabian restoran tu ~ marveles.
    gi holiday mesti rasa local food kan.
    and gambaran arabian food tu sgt memikat selera aida yg sedang puasa ni.
    especially kambing tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam aida,
      the kidos ni kalo nak senang McD jer la he3

      Delete
  11. aiseymen,,baca entri ni di bulan puasa...scroll laju-laju tang gambar makanan..kang terliur..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Mar,
      sok dah abeh posa kita ulang nengok naaaaaaa he3

      Delete
  12. iolsss teringat pulak bile uolsss mkn kt hameediyah tu..siyes sdp?huwaaa..nasib baik xmengandung..penang dh la jauh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dalila,
      emmm..kalo iols pos basi daaakkk??? he3

      Delete
  13. amboiii... makanan2 hangpa buat che tergoda.. haha...lama atie tak makan nasi beriyani tau Sha... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      dolu sha dok kat labuan ada kedai mamak yang buat
      sedap jugak he3

      Delete
  14. fuhh sedap2 semuanya.. selalu mkn kt restoran arab tesco, sbrg jaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nina,
      haaa
      sok2 ingat nama restoran tu sila up entry food review naaaaaaaa he3

      Delete
  15. Fuhh menu mmg terangkat habis la kak sha.. Nnti boleh pi try..:)

    ReplyDelete
  16. Salam arzmoha singgah sini, kedai Lebanon tu di mana, pernah singgah di belakang usm.. Amat mengecewakan bila tengok ada pekerja dia bertatoo, memang terkejut juga. Mungkin nama sama tp kedai lain lain kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam arz,
      belakang usm??hat dataran tu kaaa??
      oooo, ada yer lebanon kat situ???iols xtau pun
      yang iols pi ni dekat ferringhi :)

      Delete
  17. Tq kak share mana tahu kalau azie singgah sana leh g kedai makan ini..menyelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam azie,
      sama2
      boleh la coba pi naaaaaaaaa

      Delete
  18. Wowwweettt!!
    tergodaaaaa hokeyyyy :)

    ReplyDelete
  19. tetiba rindu nk g hamidiyah...da lama nau2 tak ke sana ;-)

    ReplyDelete
  20. ya Allah,..tengok teh lemon ais tu...kecur dibuatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak kamsiah,
      he3
      tengah posa gitew la yer he3

      Delete
  21. akak mohon jangan cerita pasal kambing. meleleh air liur ni tengok ekekekek

    **kek tu takde la delivery smpi masuk island jauh tuuuuu ekekeke. kalau takat penang belah2 sini boleh la usaha pegi anto hihihihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      he3
      susah la nak janji soper itu :P

      Delete
  22. asyik tengok makanan jer.. maunya terliur posa2 nih..

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive