Mak 55th Birthday Celebrations ~ Familia Cotik2 Penang #4

2:00:00 PM

Pasar Malam Batu Ferringhi a.k.a Ferringhi Night Market

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,
Rini iols akan sambung dengan XTVT weols waktu MALAM pulop hokeyh
Sebenornya memola tu weols kan dah PENAT tahap GABAN dah kan3
So ingatkan malam tu nak LANDING2 & GOSIP2 sajork dalam bilik la kan3
TAPI my mak TERINGIN pulop nak makan ARABIC FOODS
So weols kena keluor la malam tu kan3
TAPI (lagi yer), my sis dah PANCIT he3
So she surrender :P
Ater malam tu just iols, my mak, kak yong & Boboboy sajork yang meNAPAK gi Feringghi Night Market
FOKUS weols sebenornya HUNTING for ARABIC FOODS la kan3 :)
So, moh layan gambor yer uols 

Nampaaaaakkkkk daaakkkkk?????????
JAMMED hokeyh
Sebab tu weols rela menapak tau3
Jalan dalam 10-15minit jugak la
Pelan2 kayuh kaki gitew he3

Singgah TUMPANG berGAMBOR :P
Boboboy iols lempor masok dalam stroller he3
Ater takuit kang half way jalan dia dah nantoks gitew :)

Some of the ARABIC RESTAURANT along the way
TAPI bukan hat ni yang weols nak makan tau2
Kat mana weols makan tu nanti iols reveal NEXT ENTRY naaaaaaa :P
He3

Ni some of the view when we started enter the night market la yer
Bila dah sampai night market ni, CROWDED dia takyah cakap la kan3
Memang tak dapat la nak berenti on the way tangkap gambor kiri kanan yer sayam2 semua
Kang orang belakang hon iols :P he3
Ater jalannya sempit hokeyh
One lane pergi & one lane balik gitew
Weols ni takdak la nak beli apa2 pun just jalan2 cuci mata gitew
TAPI night market sekarang dah TAK seMERIAH dulu tau2
Dah makin kurang peniaga & barang tau3
Tapi kalo mai cotik2 Penang tak mai this Feringghi Night Market kiranya macam tak cotik la kat Penang ni he3
So uols kenala singgah jugak naaaaaaaaa



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

30 comments

  1. Feringghi tu bila je tak jam akak... haih... jalan dah la sempit...

    Ye ke kak barang dah tak banyak..?? hurmh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      haah
      tak meriah sangat dah sob3

      Delete
  2. tringinnya nak jalan2 malam kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam jus,
      ajak la hubby cotik3 penang
      tapi kena tunggu lepaih pantang la kot kan3 he3

      Delete
  3. Happy birthday makcik..happynya dia anak2 layan kan...nilah masanya kita bals budi & pengorbanan mak kan...

    singgah blogwalking :) salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  4. yes. aida dah gi da night market feringgi ni...
    panjang!
    letih kaki jalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam aida,
      betoi3
      memang panjang
      bertabahla menapak kekdahnya he3

      Delete
  5. Bestnya.. pernah pergi sekali je :) Tu pun masa darjah 3 dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai yunsing,
      tu diah haaaiihhh
      bertahun dah tu he3

      Delete
  6. singgah dulu waktu siang, hahahaha!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ketam,
      ha
      siang tu la yang best sopin2 sini :P
      he3

      Delete
  7. percaya tak farah tak pernah sampai sini lagi..asal nak pergi jer mesti tak jadi..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam farah,
      takpaaaaaaa
      sok lepaih kita ghatering farah ajak hubby pii naaaaaa he3

      Delete
  8. kalau arabic retaurant, mesti kena jamah daging kambing
    iye tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ann,
      haa
      itu MOTIP ke arabic rest hokeyh he3
      kambing arab sedap he3

      Delete
  9. nape tak meriah kak ? CT pergi dasyat je manusia kat sana hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      manusia memang raaamiaaa
      tapi sebenornya gerai dah baaanyaaakk kurang tau3
      dedolu manusia ramai kedai sama meriah tau3

      Delete
  10. masa raya aritu ada lalu batu ferringi ni tp mmg byk btl arabian restaurant kan?tggl pilih je mn nak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dalila,
      betoi3
      restoran deme banyak sebab orang deme banyak yang melancong kat feringghi tu tau3
      bersepah2

      Delete
  11. masa duk Penang zmn muda2 dulu pernah pi Batu Feringgi ni..tapi tak pastilah masa tu dah ada pasar malam ke belum...hihi.. Rindu Penang....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      sok2 kalo ada kesempatan mai semenanjung mai la penang noooooooooooo

      Delete
  12. feringghi malam2 memang tak sunyi la.. ehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nina,
      bukan takat malam ja kan3
      sampai ke pagi buta nu haaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  13. tingat ms g sini thn 2012... da laa jammed kena hujan plak tu ;-)

    ReplyDelete
  14. tak suka pegi sini pasal jem tu la. kami dulu pun menapak dari homestay sebab tau memang susah nak parkingnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      kaaaaannn
      baek menapak sendiri
      dari naek kereta kan3

      Delete
  15. Replies
    1. Assalam eyda,
      dah tak sama macam dedolu daaahhhhh

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive