The Counter, Pavilion KL | Cotik2 Aidilfitri 2015

5:17:00 PM

The Counter | Makan Best di Pavilion Kuala Lumpur

The Counter | Custom Built Burgers
Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,
Weeehoooooooooooo
Entry ni yang iols tak sabor3 nak UP hokeyh
Kan ker dalam ENTRY Opsyen Makan Best di Pavilion KL, iols ada senaraikan opsyen foods kan3
Iols dah janji nak reveal my CHOOSEN resto. kan3
Iols memang aim food resto. yang TAKDAK kat Penang naaaaaa :P
So, meh iols share dengan uols pilihan hati gurindam jiwa weols sefamilia he3 :)
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
(lamaaaaaaaa tak berMOTIP begini :P)
v
v
v
v
v
The Counter | Custom Built Burgers
Lot 7.01.01, 7th Floor, 
Pavilion Mall, 
Jalan Bukit Bintang,  Kuala Lumpur

Hiasan Dalaman The Counter | Custom Built Burgers

Sitting type pelbagai & selesa tau3
Pilih ja yang mana berkenan :)

Menu di The Counter | Custom Built Burgers

Snacks+starters, Fries, Sandwiches, Build Your Own Grilled Cheese & Salads


Shake&Malts, Floats, Build Your Own Shake or Malt, Sweets, Beverages & Coffe+Tea

Burgers In A Bowl & Burgers


Build your own burger :)
Just follow the step hokeyh
Sebarang pertanyaan feel free to ask the waiter hokeyh :)

Pilihan menu memang pelbagai la dekat The Counter ni tau3
Memola masa weols dapat menu tu memang BLUR hokeyh
Nak hadam nama menu & apakah sebenornya food dalam menu tu :P
Aternya nama memang BOMBASTIK LOBA2 uols he3 :P
Naseb baek laaaaa, waiter dekat The Counter ni memang SUPERB FRIENDLY hokeyh
Elok sampai memang deme sediakan kertas aktiviti bersama color pensil utk si Boboboy tau3
Barula Ibu dapat pilih makanan dengan tenang gitew :P
Dahtu, deme akan STORY MORY dulu dekat uols jenih2 foods yang ada, especially part2 yang kalo uols nak BUILD YOUR OWN tu tau3
UNIK & sangat RARE kan3 (ker iols jer yang JAKUN??? :P)
Siap ada BURGER IN A BOWL hokeyh :)
As 1st timers macam weols ni memang ambil masa la kan3 nak pilih foods tu kan3
TAPI jangan isau, kita boleh ambil masa selama mana yang kita soka naaaaa
Deme sedia melayan gitew :)

Menu Pilihan Hati di The Counter | Custom Built Burgers

Knife & Fork
Hormone+antibiotic free beef, spinach, oven roasted tomato, parmesan fries, signature steak sauce, brioche style bun
RM 44.00 (225g patty)


Iols kasik ZOOM the choosen BURGER @ The Counter :)
Nampaaaakkkk daaaakkk the PARMESAN FRIES itu?????
MABELES hokeyh
FYI the whole fries si Boboboy pulun sorang hokeyh
Ibu & Ayah dapat curi sebatang dua sajork
Sob3....Sob3....Sob3
Tu tandanya sedap melampau la tu tau3 :P

Haaaaaaaaaaaaaa....yang ni iols kasik ZOOM CROSS-SECTION pulop naaaaa
Psssttt : Burger ni nampak kempis sebab all the fries dah dilicinkan oleh si Boboboy :P Seriosly bun tu memang LEMBUT tau3. Makan patty tu dengan tomato & spinach memang laen feel dia hokeyh :)


Grilled Turkey + Swiss
Turkey ham+savory swiss+whole grain mustard on the side +griddled sourdough
RM 22.00
Psssttt : Haaaaaaaaaa....yang ni pun MELELEH abes weols makan tau3. Roti tu rangup, kena dengan thick layer cheese & turkey ham, memang PERGHHH uols. Lagi satu yang WIN dia punya sos whole grain mustard tu tau3. Memang menjilat2 dibuatnya :P

Grilled Caesar 
Grilled romaine+shredded parmesan+housemade garlic croutons+drizzled with creamy caesar
RM 18.00
Psssttt : Pestime dapat salad yang seketoi gedabak gini tau3. Memang idak ler deme potong2 salad tu dalam portion kecik hokeyh. Tergelak2 weols sefamilia. Tapi salad tu memang rangup, kriuk2 hokeyh :)


Iced Cappucino
RM 11.00
Pssttt : Taste ni MABELES. Dok terasa lagi sampai sekarang kesedapannya :P


Ice Lemon Tea
RM 9.00
(complimentary refills)
Psstttt : Hat ni pun SEDAP. Ballance rasa teh & lemon dia tau3. Dah la free refill, apa lagi pulun la weols he3. Tambah bertingkek2 :P

US a.k.a KAMI di The Counter | Custom Built Burgers

Ibu & Boboboy with the burger & sandwiches :)
Pssttttt : Nampak dak mulut Boboboy COMOT????? Haaaaaaaaaaaa, xsempat nak bergambor di dok pulun parmesan fries itu hokeyh. Jenuh tepis :P


Opah DIET dengan her salad :P


Ayah baru nak posin dengan his burger, sekali lagi lagi Boboboy ngap the parmesan fries :P


Seeeeeeeeeeeeeeeee
LICIN the parmesan fries dikerjakan Boboboy :P

Last sekali iols belanja gambor weols WEFIE :P

Personal Rating The Counter | Custom Built Burgers

Alhamdulillah weols anak beranak memang kenyang terdahak hokeyh
Serving portion each food memang banyak tau3
Bagi weols memang kena kongsi2 makan
Nak harapkan sorang ja habeskan the whole one plate memang tak terdaya tau3
Rasa memang pueh hati sesangat :)
Price wise standard la kan3 bagi this type of resto
Service tip top, environment resto ni pun sesuai gitew
So in TOTAL iols kasik rating 4.7/5 :)
Definately iols akan REPEAT The Counter | Custom Built Burger ni kalo turun Pavilion gitew



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

13 comments

  1. Tinggi rating tu . So boleh lah try lepas ni . Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  2. Adoiii...laporrrr le tgk makanan nii huuuu

    ReplyDelete
  3. tudiaa sampai macam tu haa.. dasyat gak ada kelainan mcm boleh sukati je nak mintak apa.. tp kena gak laa dgn harga.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. berdondang sayang pulak perut ni bla tengok burger tu..hehe

    ReplyDelete
  5. Sha yg tgk nie pun meleleh air liur.. huhuhu..
    lama x gi Pavvi...

    ReplyDelete
  6. ishh asyik baca citer makan jer.. suka bagi Eyda terliur nih..

    ReplyDelete
  7. haaa datang KL boleh trjah sini. hehe
    makanan pon bombastik la

    ReplyDelete
  8. Perghhh meleleh tengok makanan dia kak sha oiiiiiiii...=D

    ReplyDelete
  9. mencik la masuk blog kak sha. nguuuuuu gerammmmm hahahahahha

    ReplyDelete
  10. pegi pavi sethn sekali...mmm tggu thn dpn laaa ;-) br bleh sggh sini

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive