Mamil MomMe Saturday | Happening Blogger Event in Penang

10:00:00 AM

Mamil MomMe Saturday | Happening Blogger Event in Penang

Mamil MomMe Saturday | Happening Blogger Event in Penang

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Tarikh : 1 August 2015 (Saturday)
Masa : 10.00am - 12.00pm
Tempat : Eastern & Oriental Hotel, 10, Lebuh Farquhar, 10200, Penang
Tujuan Program : Mom 'Me' Time & Kids Nutrition Education
Tema Program : Nutrisi untuk Kesihatan Penghadaman di Kalangan Kanak-kanak


Mamil MomMe Saturday | Mom 'Me' Time

Alhamdulillah iols dapat join this HAPPENING event dengan my bloggers friend a.k.a Zai Zamree & Jue
Masa dekat event tu bertambah2 lagi kenalan Mommy bloggers from Penang yang laen tau3
Soka iols :)
Pendekatan yang digunakan team pemasaran Danone Dumex untuk event ni SANTAI & REFRESHING
Yer la kan, ater memang one of this event purpose untuk bagi ruang 'Me' time untuk para IBU a.k.a MOM gitew
Throughout the event, iols memang rasa DEKAT dengan all the Mamil MomMe team hokeyh
Jom layam gambor berceritera :)

Kaunter pendaftaran Mamil MomMe Saturday

Inside the Fullerton Suite
This is a PRIVATE event with limited seat :)

Our TABLE a.k.a Number 5

My SEAT :)

Mamil MomMe Saturday | Mom Make Over Session

Kan iols dah kabor yang event ni untuk PAMPER para IBU a.k.a MOM dengan FUN ACTIVITIES kan3
So one of it ialah.......................................................................
v
v
v
v
v
v
Mom Make Over uols :)
Iols yang tengah di'make-over'kan oleh Mr. Samson Chan (Laura Mercier Make-up Trainer)

Haaaaa....hat ni my mommy bloggers friend punya turn untuk make over pulop

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....HASIL make over itu :)
Cer teka mana sebelum & mana sesudah :P

Selfie sekeping dengan Mr Samson

Muka dah kenkonon SANTEK kan3, pulun la selfie merata :P

Mamil MomMe Saturday | Mom Fun Photo Session

Next punya FUN ACTIVITIES adalah sesi berGAMBOR la kan3
Aternya kalo dah namanya BLOGGER, memang suka bebenor la yer dop he3
Jom layan gambor lagi :)

 
Mommy Bloggers POSIN maut gitew :P

Mamil MomMe Saturday | Kids Nutrition Education

Lepaih ja puas dok berFUN2 tu, weols masuk session TALK pulop
Seriously this talk session is really FUN & INFORMATIVE tau3
Jom layan ceritera iols lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Pengacara majlis adalah Aishah Sinclair
Dia sangat interactive & friendly hokeyh
Yerla, all the topics memang kena dengan dia la kan3, ater she's also mothers' of two gitew

Welcoming speech oleh Ms Jane Ee (Marketing Manager of Danone Dumex (M) sdn Bhd)
“Mamil® percaya bahawa penubuhan asas yang betul amat penting untuk pertumbuhan seorang kanak-kanak. Mamil® juga sememangnya prihatin terhadap khasiat penting yang diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar dengan sihat, serta nutrisi baik untuk kesihatan penghadamannya demi mengurangkan masalah sembelit. Dengan itu Mamil® mengandungi  campuran prebiotik oligosakarida, GOS/lcFOS (9:1) yang berpaten antarabangsa yang boleh membantu mengekalkan kesihatan usus. Kesihatan penghadaman yang baik akan membantu tumbersaran kanak-kanak.” 

Sharing TALK oleh penceramah jemputan, Wendy Yeow Kim Sian (Pakar Pemakanan Klinikal dari Pusat Pakar Perubatan Loh Guan Lye)

Meh iols SHARE some IMPORTANT INFO dari talk ni dengan uols :

- Peranan penting nutrisi dalam membina kesihatan sistem penghadaman yang baik, dan juga bagaimana ia boleh membantu dalam proses tumbesaran kanak-kanak secara keseluruhannya


KEPERLUAN NUTRISI HARIAN ANAK ANDA
4-6 tahun
7-9 tahun
Bijirin: 3 hidangan
Bijirin: 5 hidangan
Buah-buahan: 2 hidangan
Buah-buahan: 2 hidangan
Sayur-sayuran: 2 hidangan
Sayur-sayuran: 3 hidangan
Daging/ayam: ½ hidangan
Daging/ayam: 1 hidangan
Ikan: 1 hidangan
Ikan: 1 hidangan
Kekacang: ½ hidangan
Kekacang: : ½ hidangan
Susu dan produk tenusu: 2 hidangan
Susu dan produk tenusu: 2 hidangan
Minyak, lemak, garam dan gula yang terhad
Minyak, lemak, garam dan gula yang terhad

- Kepentingan minum air kosong yang mencukupi (kanak-kanak berusia 2-3tahun harus minum 1-2gelas air kosong sehari sementara yang berusia 4tahun ke atas harus minum 6-8gelas sehari)
- Sistem penghadaman memainkan peranan penting dalam kesihatan dan tumbesaran seseorang kanak-kanak, dari memastikan penyerapan nutrien yang baik serta membantu fungsi imunisasi
- Masalah penghadaman di kalangan kanak-kanak mungkin akan menjejaskan pertumbuhan mereka. Pada masa yang sama menyebabkan masalah sembelit dan masalah pembuangan air besar


- Ketidakselesaan yang berpunca daripada sembelit boleh bertambah teruk; apa lagi jika ia sembelit yang berulang atau menjadi tabiat. Ibu-ibu perlu menangani masalah ini dengan pantas dan efektif


- Selain daripada memastikan kanak-kanak mendapat air dan serat yang mencukupi dalam pamakanan harian mereka, masa tandas yang tetap dan makanan tambahan seperti susu untuk membesar yang diperkuat dengan prebiotik GOS dan IcFOS dapat membantu kesihatan penghadaman yang baik termasuk memudahkan pembuangan air besar



After talk tu weols ada table discussion pulop
Banyak betoi INFO yang weols dapat & share throughout all session ni tau3

Mamil MomMe Saturday | Moms & Make Up

Lepas ja sesi talk (nutrisi untuk kanak2), sambung dengan satu lagi FINALE fun talk :)
This time around, Mr Samsom Chan bagi TIPS untuk para IBU a.k.a MOM untuk MAKE UP dengan produk Laura Mercier


Haaaaaaaaaaa.... sekeping lagi selfie dari kejauhan dengan Mr Samson gitew :)

Mamil MomMe Saturday | The Goodies


Tadaaaaaaaaaaaaaa
Thank You Mamil MomMe Saturday sebab sudi invite iols



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

20 comments

  1. wah seronoknya.. event yg penuh dengan ilmu.. dapat goodies bag lagi tuu

    ReplyDelete
  2. bestnyer...tang make over tu akak paling suka..canntiiik!!

    ReplyDelete
  3. Assalamm...amboi cerianya depa pi event..

    ReplyDelete
  4. banyaknya selfie...

    ni mesti penangan mekap kan.. haha

    ReplyDelete
  5. gambar muncung tu mmg hot sgt hehehe
    best lah event ni siap dpt makeup free lagi

    ReplyDelete
  6. seronoknya dapat join event camni..siap kena solek eh..
    cik aisyah saya minum mamil dari baby sampai 2 tahun..agak pricey..

    ReplyDelete
  7. Wah, siap di makeover yer Sha ^-^

    ReplyDelete
  8. sronok tgk..

    best sebab korg dpt p event mcm2.. yui ni nk jumpa kome semua pn blm lg.. duk perak..haaaaa.. sesat ke blogger utara..huuuu

    ReplyDelete
  9. klau ada event lg roger2 la...kah3...suka sgt aih leh selpiaq segala

    ReplyDelete
  10. amboi berseri2 aih kak sha selepas di make over.. tak berkelip ceq tengok.. btq bagus event nie banyak info yang kita boleh dapat kan.. thanks 4 sharing yer..=D

    ReplyDelete
  11. Laura Mercier tu !!! nak pegang produk dia pun gigil2 hehehe..
    ritu belagak je CT cakap nak ekot haha.. event moms laaa.. ceq nak nempek celah mana =P

    ReplyDelete
  12. Bestnyaaa...jeles mak jemah tau..

    Anak ruby minum anmum..

    Best la siap dpt solek lagi kan

    ReplyDelete
  13. teddia.. dahsyat depa.... hehe

    ReplyDelete
  14. banyak mommy dpt pendedahan nih.. bertambah ilmu..:)

    ReplyDelete
  15. syok kan aktiviti macam ni. tapi dalam byk2 memang dumex yang paling murah hati bagi sample kemain banyak hihihihi

    ReplyDelete
  16. syok nya dapat join event yg bmyk dapat info... comelnya kak sha di makeover tu

    ReplyDelete
  17. Seeonoknya..sha bru je bg amani minum sample mamil yg dpt melalui WOOP..

    ReplyDelete
  18. hamboih syoknya kak p event cenggini. siap make-over lagi. kemain syok la selfie kikiki

    ReplyDelete
  19. bestnya, siap dapat make over ngan dapat goodies bag lagi..

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive