Miyao-Toki Kulim | SALE Produk Seramik Berkualiti Antarabangsa

10:26:00 AM

Miyao-Toki Kulim | SALE Produk Seramik Berkualiti Antarabangsa

Miyao-Toki Kulim | SALE Produk Seramik Berkualiti Antarabangsa
Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Setelah bertahun2 iols dok dengor gurindam orang ghamai tentang SALE Produk Seramik besar2 di Kilang Miyao-Toki Kulim, AKHIRNYA pada 1st Ogos 2015 (Sabtu) iols BERJAYA menJOINkan diri iols hokeyh :P
Itu pun sebenornya adalah secara tidak dirancang hokeyh
Aternya group #bloggerutara boleh pulop dok share iklan pasai SALE Kilang Miyao-Toki tu dalam group kan3
Penyudahnya iols terGODA la kan3 :P
Maka berangkat la weols 3 beranak (me, my Mak & Boboboy) ke Kulim :)
Ayah kojer
Plan awalnya kenkonon nak singgah kejap jaaaaaaa
Cuci2 mata & tengok dengan sendiri yang sering dikatakan RUSUHAN pinggan mangkuk di Kulim
Lepas cuci mata tu nak bawak Boboboy pi mandi air terjun Junjung gitew
TAPI, kita merancang Allah menentukan he3
Tetiba iols & my Mak sama2 kerasukan & terJOIN pulop RUSUHAN pinggan mangkuk sampai berjam2 hokeyh
Elok reda & setel segala dah dekat Asar
So terCANCEL plan nak mandi Junjung itu
Iols tukor plan janji dengan Boboboy nanti bawak mandi pool kat Penang he3
Seb baek Boboboy setuju :P
Eh terpanjang pulop membebel
Jom la layan gambor berceritera uols :)


Jualan Pinggan Mangkuk | Kilang Miyao-Toki Kulim


Ini la penyebabnya :P 

 Ni la ENTRANCE Kilang Miyao-Toki Kulim
Psstttt : Nampak macam aman ja kan3??? Haaaaa, jangan terpedaya hokeyh. Sila teruskan scroll kebawah untuk lihat situasi RUSUHAN sebenornya :P

 Ni prove iols berjaya JEJAK KAKI untuk bersama2 meRUSUH di Kilang Miyao-Toki Kulim :P

Sesi Lelong Pinggan Mangkuk | Kilang Miyao-Toki Kulim


 Pekerja2 kilang sedang dok angkut segala pingan mangkuk cawan periuk belanga untuk diletakkan di bahagian LELONG

Psssttt : Untuk makluman uols sesi lelong ni ada time2 dia tau3. Iols tak tau la pukui berapa. Tapi otai2 rusuhan yang dah besa dok mai tu ada la kabor dalam sehari tu deme buat 2 kali lelongan. So kira nasib weols la elok sampai lelongan baru nak mola gitew :)


Nampaka daaakkkk akak2 abang2 tu dok pegang bekaih2 puteh kat tangan deme tuuuu???
Haaaaaa tu la SENJATA penting kalo nak join rususuhan ni tau3 :P
Tu la bekaih/raga untuk letak segala hasil rusuhan tau3 he3 

 Semua peserta rusuhan berdisiplin & sabor menunggu GREEN LIGHT dari pekerja kilang untuk memolakan rusuhan 

 Peserta rusuhan dah mola berkobar2 gitew
Pakat dok rambang mata dok nengok semua bahan2 seramik 
Pakat dok mola sok-sek sok-sek bincang dah serbu apa, nak ambil apa, nak pulun apa he3

Pssttt : Uols nampak dak my Mak dah mola menuju puncak eh3 hadapan untuk sama2 meRUSUH??? :P Iols kena berada di barisan belakang. Aternya kena jaga Boboboy gitew. Weols menggunakan sistem GILIRAN dalam taktik merusuh kali ni. My Mak pergi dulu, pastu tukor dengan iols, pastu tukor dengan my Mak, pastu tukor balik dengan Iols. Haaaaaaaaaaaaaaaaaa, nampak dak berapa kali tukor dok ada???? Sebab tu yang sampai dekat Asar baru setel tau3 :P


 Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...SIREN dibunyikan menandakan RUSUHAN bermola he3
Pakat dok serbu abeh
Teruih tak nampak my Mak dah he3

Hujung ke hujung penuh dengan manusia yang kerasukan pinggan mangkuk termasukla my Mak he3

Jualan Gudang Pinggan Mangkuk | Kilang Miyao-Toki Kulim


Haaaaaaaaaaaaaa.....selain section LELONG tadi, ada lagi bahagian jualan GUDANG naaaa
Beza hat LELONG dengan yang GUDANG ni dia punya REGE a.k.a RM la kan3
Hat gudang MURAH, hat lelong terSANGAT MURAH gitew :P

Hasil Tangkapan | Kilang Miyao-Toki Kulim



Haaaaaaaaaaaaaaaaa...... Belanja Boboboy Teh Ais sebab be good boy tunggu Ibu & Opah meRUSUH :p

Pssttt : Iols tak sempat snap lagi hasil rusuhan weols. Nanti dah snap iols UP hokeyh. Tungggguuuuuuuuuuuuuuuuu :p

Alamat & No. Contact | Kilang Miyao-Toki Kulim

Untuk makluman uols, sebenornya JUALAN a.k.a SALE Kilang Miyao-Toki ni selalunya akan dibuat sekali dalam 2-3bulan gitew tau3
So sila la target NEXT sale pada bulan October atau November pulop naaaaa :P
Meh iols bagi sesiap alamat & nombor contact :

Alamat :
Miyao-Toki (Malaysia) Sdn. Bhd.
Lorong Perusahaan 4,
Lot 67,
Kulim Industrial Estate,
0900, Kilim, Kedah
Tel : 04-4892193 / 03-4892433
Fax : 04-4891143



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

13 comments

  1. insyallah next sales nti lau timing baikkk boleh lah terjah
    nti igtkan iols ok

    ReplyDelete
  2. bila nk p xtau..saya duk bm ja

    ReplyDelete
  3. Nx 2-4 october plak...dah aim da nk terjah apa nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah dah siap ada tarikh untuk next sale..

      Delete
  4. yeahh terjah jgn tak terjah.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. godaan jenis ni memang lew hati2 perempuan kenot tepis hahaha..

    ReplyDelete
  6. perghhh.... ramainya manusia..

    sebaik boboboy good boy... kalau tak..!! ish2

    ReplyDelete
  7. Hamboi ayat kak sya.. merusuh gitew..

    ReplyDelete
  8. dh 2 kali tlepas pluang nk p situ...sobbbbs

    ReplyDelete
  9. kalu dkt mmg sy dah rembat sekeping dua ;-)

    ReplyDelete
  10. bulan 10 ni ada lagi kan. nak pegi la nanti

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive