Pak Din Nasi Dalcha Jelutong | Makan BEST di Penang

1:16:00 PM

Pak Din Nasi Dalcha Jelutong | Makan BEST di Penang

Pak Din Nasi Dalcha Jelutong | Makan BEST di Penang
Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,
Haaaaaaaa....dah balek dari LUNCH kaaaaaaaa????
Meh iols nak jamu uols MAKAN2 BEST di Penang gitew
Kalini iols nak up pasai Pak Din Nasi Dalcha Jelutong mai hokeyh :)
Jom layan gambor berceritera sayam2 semua


Pak Din Nasi Dalcha Jelutong
Lokasi : Medan Selera Jalan Jelutong (Hadapan CALTEX Jelutong)
Waktu Operasi : Isnin - Sabtu (12.30noon - 5.00pm)
Pssttt : Haaaaaaaaaaa, nampak dak ateh kereta tolak tu KOSONG???? Ater weols mai dalam koi 12.00noon, so kena tunggu laaaaa naaaaa :P

Kawasan tempat duduk yang LUAS, BANYAK meja&kerusi, BERSIH & SELESA

View sebelah KANAN gerai Pak Din Nasi Dalcha

View sebelah KIRI gerai Pak Din Nasi Dalcha

Tadaaaaaaaaaaaaaa.... Pak Din mai dah antor nasi & the lauk pauk
Psstttt : Brother tu anak cucu Pak Din ghasernya. Aternya gerai ni dah lama hokeyh, mungkin berpuluh tahun dah. Tapi iols tak sempat interview details la kan3 :P. Some other time hokeyh :)

Proses SUSUN ATUR gitew :)
Pssttt : Time ni orang dah mula BERATOQ hokeyh

Semua peminat Pak Din Nasi Dalcha dok setia MENANTI & BERATOQ gitew
Pssttt : Nampak Opah daaakkkk ???? :P

Haaaaaaaaaa.... Ni MENU PILIHAN weols di Pak Din Nasi Dalcha

Si Boboboy ni dapat nasi + teloq pun dah PULUN sakan dah tau3

Weols dah abes makan pun the CROWD still macam dalam gambor ateh tu naaaaaaaaaa
Meh iols nak kasik ZOOM sket untuk tatapan uols
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 My plate
Nasi Dalcha + kelempung/paru masak itam + kuah campoq

Aduuuiiiilaaaaaaaaaaaa
Sendiri up entry sendiri yang terliur
Punggaaaaaahhhhhhh
Total RATING iols kasik 4.8/5 hokeyh
Seriously the taste is SUPERB
Service & environment pun TIP TOP gitew
Price memang MURAH ya amat hokeyh :P
3 plate yang weols makan macam gambor ateh tu campur dengan hasil tapau-an (3bungkus nasi dalcha + kelempung 2 piece + dalcha sebungkuih), TOTAL RM18.00 sajork naaaaaaaaa
What else iols nak komen kan3
Mai Penang sila try naaaaaaaaaa



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

13 comments

  1. terliur tengok nasi dalcha kat atas ni bila la nak.sampai penang ni...

    ReplyDelete
  2. sedapnyer..tak pernah p lg walaupon dekat jer ngn tempat koje ni..inshaAllah one day kena try jugakkk

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Art+Sha, :-)

    Nampak sedap nasi campoq tu naa.. Rega pun murah.. Nasib baik jauh, kalau dekat hari jugak ku terjah.. Bebila mai Penang boleh cari Pak Din Nasi Dalcha ni naa...

    ReplyDelete
  4. Sedapnya...nnt nk ajk laki p la mkn sni

    ReplyDelete
  5. Adoiiii memang sempoi tapi perut berbunyi ni

    ReplyDelete
  6. sabtu ahad bukak x?? terliur laaa

    ReplyDelete
  7. Meleleh air liur nengoknya kak sha..ce pos sikit ke sini

    ReplyDelete
  8. tudia! mak ana paling suka kelempung. tapi ana x pandai makan kelempung hehe

    ReplyDelete
  9. tak pernah p makan lagi kat situ.. menarik jer tengok menu Sha. macam nak p terjah jer..

    ReplyDelete
  10. dh lama x p area Jelutong tu...dapnyaaaaaaaa

    ReplyDelete
  11. tetiba y tingat kedai mkn kt dpn uitm permatang pauh tu waarghhhhhhh

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive