Resipi Ayam Bakar Berempah | Resipi D'Dapor

2:30:00 PM

Resipi Ayam Bakar Berempah | Resipi D'Dapor

Resipi Ayam Bakar Berempah | Resipi D'Dapor
Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,
Jom kita teruskan sambungan Resipi D'Dapor tingkek ke TIGA :)
Kalini iols nak share resipi ayam yang iols masak untuk dimakan bersama Nasi Minyak


Ayam Bakar Berempah


Sebenornya resipi asal iols rujuk dari Fb Resipi Masakan Ayam macam gambor di ateh ni naaaaa
TAPI iols tukor kepada AYAM BAKOR
Nak lebih SEHAT la kenkononnya kan3 :P
Psssttt : Macam besa la kan3, iols konpem tambah/kurangkan bahan ikut soka ati iols he3 :P

Bahan-bahan | Ayam Bakar Berempah



Bawang besar, halia, lengkuas, kunyit hidup & serai
BLEND kesemua bahan di atas

Perapkan bahan yang di BLEND dengan ayam lebih kurang 30 minit

Taburkan daun kari sebelum mula membakor :)


Cara Memasak | Ayam Bakar Berempah



 Panaskan Planta dalam pan 
Psstt : Macam besa iols soka guna pan ajaib iols :P

 Sudah boleh mula bakor ayam 
Sila susun santek2 ayam dalam pan & tutupkan pemanggang ajaib itu
Api kuat pun tak pa
TAPI kena la check hasil ayam tu selang 5minit naaa
Kang hangit pulop :P

Hasil Akhir | Ayam Bakar Berempah


Ayam Bakar Berempah Homemade
MUDAH & SEDAP hokeyh



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

10 comments

  1. Nampak sangat menyelerakan... Nak buat juga ler...

    ReplyDelete
  2. bagus ni... kreatif, dr goreng tukar bakar... lbh sihat :)

    ReplyDelete
  3. Sedapnya...tp saya da buang sy punya pemanggang ajaib ni...sbb tak guna pun...malas sbb berat n nk basuh ssh..last2 guna oven ja

    ReplyDelete
  4. pergh.. terliur.. akak saja ja kan...

    adehhh!

    ReplyDelete
  5. sama la kita kak. kalau bako2 dalam pemanggang ajaib tu jeee haaaa senang dan cepat ihihihi

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive