Sushi King, Sunway Carnival | Makanan Jepun Sedap di Penang

11:23:00 AM

Sushi King, Sunway Carnival | Makanan Jepun Sedap di Penang

Sushi King, Sunway Carnival | Makanan Jepun Sedap di Penang
Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Haaaaaaaaa....Bila diri demam mola la dok teringin nak makan memacam kan3
Iols ni sebenornya dok tak sehat dari semalam lagi ni haaaaaa
Ater masa lunch break semalam boleh terkena ujan, pehtu teruih terdemam pulop
So penyudahnya balik ja kojer, makan nasi & makan ubat teruih membawa diri ke dalam bilik titon
Hubby balik kojer pun tak sedor dah
Si Boboboy serah bulat2 kan Opah molanya
Elok Ayah balik, Opah serah kat ayah la kan3 :P
Yang iols sedor time Ayah & Boboboy masuk titon
Peluk cium wish nite2 teruih hanyut lena balik :P
Alhamdulillah pagi ni dah rasa OK sket
Kena mai kojer jugaks rini, aternya ada urgent dokumen nak kena setel
Ni dah setel dah la ni
So belek2 folder gambor udah ternampak sesi late DINNER dekat Sushi King, Sunway Carnival
So meh la kita cuci mata sama2 naaaaaaaaa :P


Selfie anak beranak sedas dolu gitew :)

Menu Pilihan | Sushi King, sunway Carnival, Penang


Our 1st round kekdahnya
Semua PINK PLATE hokeyh :P

Premium Salmon
(Raw Norwegian Salmon)
RM 4.24

Tsubukko
(Fish Roe)
RM 4.24

California Maki
(Crabstick, Cucumber, Omelet & Fish Roe) 
RM 4.24

Iols reveal my 1st time nak try salmon :P
Memola sangat scary, aternya MENTAH hokeyh
Elok dah di-NGAP ghopernya SEDAPnya laahaaaaiiiii
Tak gheti nak kabor ghaser dia
Tapi SEDAP la :P

Ni pulop our 2nd round :)

Ikura
(Salmon Roe)
RM 6.36

Kani Tobikko
(Crabstick Mayonnaise top with Fish Roe)
RM 4.24

Ebi
(Cooked Prawn)
RM 4.24 

Premium Salmon
(Raw Norwegian Salmon)
RM 4.24

Chawanmushi
(Japanese Egg Custard)
RM 4.50

Lipton Lemon Tea
RM 4.30

Tangkapan Sushi | Sushi King, Sunway Carnival, Penang


Si Boboboy dok bersiap sedia nak menangkap gitew :P

Sengeh tak hengga bila ibu sebut "abang ambik yang tu"

Cecepat Boboboy letak hasil tangkapan ateh meja :P

Haaaaaaaaaaaaaa
Boboboy mola bersiap sedia nak menangkap lagi he3 :P

Nampak daaaakkkkkk????
Pulun nak menangkap sampai Ibu ajak selfie pun dok toleh belakang lagi :P

Personal Rating | Sushi King, Sunway Carnival, Penang


Sebenornya dalam family Iols ni, my Hubby ja yang tak makan sushi :)
So kalo nak pekena sushi ni memang me & my Mak ja la
My sis pun soka sushi gak
Dari dolu memang pilihan hati weols kalo nak pekena sushi mesti SUSHI KING
TAK PERNAH mengecewakan gitew
Kali ni untuk branch Sunway Carnival pun sama
Taste semua sushi yang weols makan memang SUPERB
Paling WIN dah tentu dia punya Salmon, California Maki, & Tsubukko
Weols memang paling SOKA sushi yang ada FISH ROE
SUPERB gilos hokeyh
Chawanmushi pun MELETOPS
Si Boboboy memang selalu dok pulun chawanmushi sajork
Tempura pun Boboboy soka, cuma sushi tu dia tak mau he3
Service kat sini TIP TOP
Pelayan semua budak Melayu
Sopan & mesra hokeyh
Si Chef sushi tu rupa dia macam Jepun, tapi tak sure la pulop
Aternya dok senyum sajork, tapi sepatah pun tak kluor dari mulut dia he3 :P
So secara TOTAL Iols punya personal RATING untuk Sushi King, Sunway Carnival ialah 4.5/5

Nombor Contact | Sushi King, Sunway Carnival, Penang


Sushi King
UG-13,14 & 15
Upper Ground Floor
Sunway Carnival Mall
3068, Jalan Todak
Pusat Bandar Seberang Jaya
137000, Seberang Jaya
Pulau Pinang
No tel : 04-3900036
Waktu operasi : 10.00am - 10.00pm



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

7 comments

  1. hai sys , jalan2 kat sini kejap ..
    follow me back yaaa..

    ReplyDelete
  2. my hubby hantu shushi ni..dia laa yg ajarkan mkn shushi ni..1st time mkn jd kembang pp nak termunt*h..tapi loni dah biasa..hihihi..tp akak suka set salmon stick dia..hihihi

    ReplyDelete
  3. err...err...x penah mkn sushi...err...errr...

    ReplyDelete
  4. nk pengsan tgk sushi..lalu ke nk makan nie..kna try juga hihi

    ReplyDelete
  5. da penah try tp ntah knape tekak sy mmg x boleh nk terima ;-)

    ReplyDelete
  6. tak pernah makan sushi king. tekak tak leh telan. dah try cuba huuuuu

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive