Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality | Cotik2 Aidilfitri 2015

11:42:00 AM

Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality | Cotik2 Aidilfitri 2015

Hotel Bajet Best di Kuala Lumpur | Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality


Hotel Bajet Best di Kuala Lumpur |
Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Ini kira LAST entry untuk ceritera Cotik3 Aidilfitri 2015 iols sefamilia gitew :)
Kali ni iols akan review our last hotel iaitu Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality
Hotel ni hotel bajet di bandar Kuala Lumpur naaaaaaaa


Tempahan dari asiatravel.com | Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality


View hadapan Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality
Gambar ehsan dari asiatravel.com


Confirmation tempahan Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality dari asiatravel.com
Standard Room (RM129/night)
Pssttt : Iols booked hotel ni seminggu sebelum tarikh penginapan naaaaa

Hotel Grounds | Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality


Pintu masuk utama hotel Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality
Psssttt : Uols boleh nampak terdapat lot2 parking dihadapan hotel tu kan3. Parking ni memang di jaga oleh hotel, kiranya reserved parking for hotel visitor la naaaa. Kalo penuh uols jangan risau, bangunan sebelah hotel ni ada indoor parking. Tapi berbayor la kan3. Selain tu, di depan bangunan sebelah hotel pun terdapat lot parking juga. Tapi as per informed by hotel staff, kena pakai kupon. Uols boleh ja parking sementara di lot tu, tapi sila la inform staff receptionist tu untuk call & reserve parking for uols bila ada kosong.

Kaunter pendaftaran
Pssttt : Staff memang mesra, helpfull & cepat hokeyh. Most of the staff is bangladesh atau malaysian indian naaaaa.

Ruang menunggu di lobi hotel

Restoran/cafe
Psssttt : Cafe ni tak sedia buffet breakfast naaaa. Tapi ada ala carte gitew. Weols tak makan pun :)

Lif di aras lobi hotel

Lif di aras bilik hotel
Pssttt : Lif ada 3 ke 4 bijik, iols lopa dah he3. So tak payah risau nak menunggu lama gitew :)

Koridor & hadapan bilik hotel

Bilik Standard | Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality


Ruang entrance bilik
Pssttt : Disebelah kiri terdapat almari dan kabinet pantry. Manakala disebelah kanan terdapat bilik air & cermin besor :)

 
View dalam almari (gambar kiri) & kabinet pantry (gambar kanan)

Haaaaaaaa.... hat ni suis & hotel card bagi bilik la kan3
Pssttt : Agak kuno sket suisnyer kan3 he3

2 katil single
Pssttt : Luas jugak katil dia tau3. Weols 4 beranak sedap ja berguling2 ateh katil ni. Cumanya bantal dia ciput, ater 2ketoi ja kan3 :P

Haaaaa.....ni view penoh bahagian kabinet pantry yang bersambung dengan writing table a.k.a kabinet tv gitew

Bilik Air Standard Room | Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality


View dalam bilik air standard room Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality

Bathtub & shower (gambar kiri) & toilet (gambar kanan)

Haaaaaaaaaaaaaa..... ni iols upah uols gambor Boboboy dok berendam buih2 cinta dalam bathtub :P

Kolam Renang a.k.a Outdoor Pool | Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality


View keseluruahn kawasan kolam renang Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality
Psssttt : Terdapat bahagian kolam renang dewasa & kolam renang kanak2. tempat/kerusi bersidai & lepak pun disediakan hokeyh :)

Kemudahan tandas berdekatan dengan kawasan kolam renang Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality

Kemudahan lif di aras kolam renang Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality

Haaaaaaa.... kali ni iols belanja uols gambor weols 3beranak dok ber-pooling time gitew 
Psssttt : Ayah tak join dua kaki, aternya penat drive kan3. So kasik can ayah titon dalam bilik :)

Personal Rating | Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality


Overall it's NICE staying here
Iols memang PUAS HATI
Bilik OK
Staff semua MESRA & memBANTU
TAPI please bare in mind this is BUDGET hotel naaaaaa
Uols jangan la expect lebeh hokeyh
Dengan rate yang di caj, & segala kemudahan yang iols dapat memang iols SATISFIED gitew
Harga pun MURAH bagi iols la kan3
Walopun berkongsi kasih eh3 katil kami 4beranak, tapi tetap selesa
So secara TOTAL iols rate hotel ni 4/5

Lokasi & No. Contact Hotel | Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality




Kalo uols berminat dengan hotel ni boleh rujuk maklumat detail seperti dibawah :

Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compas Hospitality
51, Jalan Tiong NAm,
Chow Kit,
50350, Kuala Lumpur
No. Tel : 03-9195 9999
Ni. Fax : 03-9195 9998
E-mail : enquiry@citrushotelkl.com



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

10 comments

  1. Bila g KL perasan gak hotel ni tp xpernah cek in kat sini pun.....

    ReplyDelete
  2. wpun hotel bajet..tp ada bathtub ngan pool mmg awesome

    ReplyDelete
  3. hotel bajet dh nk sm mcm hotel best2 ja gayanya no

    ReplyDelete
  4. Tamat dah cerita raya kak sha...walaupun hotel bajet tengok sekitar tu dah mcm.hotel mahal tu

    ReplyDelete
  5. Nampak berbaloi.. Dengan kemudahan yg ada memang boleh dikira murah la..

    ReplyDelete
  6. hotel bajet tapi siap ada pool ada bathtub lagi. tengah town kan ni kak? ohoiiiii best la klu gitu

    ReplyDelete
  7. bahagian swimming pool tu yang suka sngt tu.. sronok la boboboi kan..

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive