Mee C.R.C (Manja) | Tempat Makan BEST di Kompleks Sri Selera, Pasar Bayan Baru, Pulau Pinang

10:30:00 AM

Mee C.R.C (Manja) | Tempat Makan BEST di Kompleks Sri Selera, Pasar Bayan Baru, Pulau Pinang

Mee C.R.C (Manja) | Tempat Makan BEST di Kompleks Sri Selera, Pasar Bayan Baru, Pulau Pinang


Mee C.R.C (Manja) | Tempat Makan BEST di Kompleks Sri Selera, Pasar Bayan Baru, Pulau Pinang | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Sambungan dari ENTRY sebelum ni, so kali ni iols nak up satu lagi gerai makan BEST di Kompleks Sri Relera, Pasar Bayan Baru, Pulau Pinang. Gerai ini ialah Mee C.R.C (Manja).

Weewiiit, tergoda dak bila dengor nama gerai ni???? Unik kan3 :) Tanpa membuang masa jom kita layan ceritera bergambor iols yer sayam2 semua.

Gerai Mee C.R.C (Manja), Kompleks Sri Selera, Pasar Bayan Baru, Pulau Pinang

Mee Goreng & Kuah | Mee C.R.C (Manja)


Mee Goreng & Kuah | Mee C.R.C (Manja) | Secara asasnya masakan gerai ni adalah berasaskan mamak style GORENG & KUAH yer uols. Iols tak konpme pulak selain mee gerai ni ada jugak sediakan koe teow atau bihun tau3. Aternya sepanjang iols makan memang semua pakat order mee saja naaaaaa.

Gerai ni diusahakan oleh pasangan suami isteri a.k.a mamu & mami :). Diorang sangat friendly hokeyh. Uols ghaser nak request telur lebih ka, telur taruk ateh ka, tak mau pedas ka, nak extra pedaih ka, nak asam limau ka, nak sambal kicap ka, apa2 ja la, mamu akan try buatkan tau3. 

Ni la mamu & mami owner Mee C.R.C (Manja)

The Menu | Mee C.R.C (Manja)


The Menu | Mee C.R.C (Manja) | Macam yang iols dah kabor tadi, gerai ni hanya jual ietm GORENG & KUAH yer. Setakat yang iols dok order memang MEE saja la tau3. Jom layan gambor menu Mee C.R.C (Manja) yer sayam2 semua :).


Mee Goreng C.R.C Manja
Tambah dengan Teh Ais 
peeerrghhhhhh meleleh hokeyh :P

Psstttt : Nampak dak bekaih sambal kicap & asam limau itu???????? :)
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 Versi ZOOM ~ Mee Goreng C.R.C. Manja (extra pedaih + extra telur campur dalam gitew)

 Versi ZOOM ~ Mee Kuah C.R.C (Manja)

Personal Rating | Mee C.R.C (Manja)


Personal Rating | Mee C.R.C (Manja) | Secara TOTAL iols memang SUKA sesangat tau Mee C.R.C Manja ni. Dalam seminggu mesti nak kena pekena paling kurang sekali tau3. Kalo idak kaaaaaaa, tak lena malam hooiiii, he3. Tapi yang paling PEBERET sah2 la mee goreng dia naaaaa :).

Secara keseluruhannya iols bagi rating 4.5/5 untuk Mee C.R.C (Manja) ni hokeyh. 

Lokasi | Mee C.R.C (Manja)


Lokasi | Mee C.R.C (Manja) | Memang mudah nak cari lokasi Mee C.R.C (Manja) ni. Macam gerai Udin Nasi Ayam jugak a.k.a terletak di dalam kawasan Kompleks Sri Selera, Pasar Bayan Baru. Sebenornya gerai kedua2 ni bersebelahan saja tau3. So kalo uols mai sini boleh teruih pekena menu di dua2 gerai ini he3. Senang kan3.

Apa pun meh iols share info lokasi dia dengan sayam2 semua naaaaaaaa :)



Mee C.R.C (Manja)
Alamat : No. 68, Kompleks Sri Selera Bayan Baru,
Jalan Mayang Pasir 3,
19500, Bayan Baru, Pulau Pinang



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

7 comments

  1. market bayan baru ni mmg tempat iols p beli brg2 dapur
    tp jarang nak singgah makan kt situ
    sedap pulak tgk goreng2 mamak tu

    ReplyDelete
  2. Alahai tetiba jadi lapaq nie bila tengok mee goreng tu ^-^

    ReplyDelete
  3. sedapnya.. menyesal buka blog kak sha time nina lapaq. hahaha

    ReplyDelete
  4. x penah smpai situ lg pdhl dedulu asik la p area sunshine tu

    ReplyDelete
  5. Tengok mee goreng tu, perut mulalah ngengada... bersetuju dengan nina....

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive