Nasi Kandar Bintang, Air Hitam | Makan BEST di Pulau Pinang

11:00:00 AM

Nasi Kandar Bintang, Air Hitam | Makan BEST di Pulau Pinang

Nasi Kandar Bintang, Air Hitam | Makan BEST di Pulau Pinang

Nasi Kandar Bintang, Air Hitam | Makan BEST di Pulau Pinang | Assalammualaikum & pagi uols. Oooohoooiiii, belom habis lagi tau kerasukan MAKAN nasi kandar iols ni haaaaaa :P. Sebagai penutup, kali ni iols share last pit stop (setakat ni la yer) JJCM nasi kandar Penang a.k.a Nasi Kandar Bintang, di Air Hitam. Jom layan ceritera uols.


Gambor view depan Kedai Nasi Kandar Bintang, Air Hitam
(Ehsan dari my.openrice.com)
Aternya kan dah kabor iols time tu tengah KEBULUR so memang LOPA nak snap gambar kedai :P

Psssttt : Ni gambor lama sebenornya, sekarang dah laen & still under renovation dalam kedai tau3

Menu Pilihan | Nasi Kandar Bintang, Air Hitam

Menu Pilihan | Nasi Kandar Bintang, Air Hitam | Sebenornya weols anak beranak pekena Nasi Kandar Bintang ni, masa RAYA ke 3 hokeyh. Aternya mangkit awai2 kenkonon nak pi pekena nasi kandar Kg. Melayu, tup3 TUTUP. Pastu tala pi nasi kandar apa entah iols dah lopa :). Rasanya ramai orang sangat, so Hubby takmo. Pehtu, tala pulop pi Nasi Kandar Ali Amier Jelutong, dah HABIS

Berpusin2 weols anak beranak merempit dok cari nak bekpes nasi kandaq tau3. Memang time tu tengah dok mengidam sangat2 nak makan nasi kandaq, aternya baru balik Cotik2 Ghayer (Terengganu-Pahang-KL) kan3 :P. Last2 Hubby ajak pi terjah port dia selalu lunch masa koje. Iols dah sedeh2 tau3, sebab takuit kempunan nak bekpes nasi kandaq :P. Tu yang Hubby bawak pi Nasi Kandar Bintang. Ramai jugak orang time tu, tapi Hubby sedia masuk demi wifey yang dah mola nak mencorot muka akibat kelaparan nasi kandaq :P. Jom layam gambor :)


Menu pilihan wifey di Nasi Kandar Bintang, Air Hitam
RINGKAS tapi LICIN iols bedal :P
Kuah MABELES & ayam tu SUPERB hokeyh
Bila mai kedai ni, memang uols akan BAU ayam goreng dia tu
oooohooiiiiii MEWANGI sungguh laaaaa

Bila pekena nasi kandaq, sah3 la kena gu a.k.a klik dengan teh tarik ais
Terus MELETOPS jadinya 

Boboboy Penang Mai Hokeyh | Nasi Kandar Bintang, Air Hitam

Boboboy Penang Mai Hokeyh | Nasi Kandar Bintang, Air Hitam  | Like Ibu like Boboboy gitew. My Boboboy ni pun kira aci bedal ja apa yang SEDAP. Masakan mamak ka, chinese ka, malay ka, western ka, semua aci NGAP asai SEDAP gitew. Kalo gi nasi kandaq sah2 la menu si Boboboy simple tapi slurp sampai licin gitew..................................................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Haaaaaa..... Nampaaaaakkk daaakkk????
Boboboy pulun tak hengga nasi kandaq lauk ayam goreng & telur mata kerbau

Personal Rating | Nasi Kandar Bintang, Air Hitam

Personal Rating | Nasi Kandar Bintang, Air Hitam | Walopun TAK la PEMES kedai Nasi Kandar Bintang ni, TAPI memang tidak dapat dinafikan lagi keSEDAPan nasi kandaq ni tau3. Serius lebih SEDAP berbanding hat pemes amos tu tau3. ORIGINAL gitew. 

Lagi satu, masa iols dok makan tu kan3, iols ada dengar satu group mami & mamu yang bawak sedara mara depa dari KL (berdasarkan dialek cakap deme la kan3), kat sini FEMES dia punya TOSAI. Haaaaaaa, dok aim nak try pulop nanti :). So secara TOTAL iols kasi rating 4.7/5 untuk Nasi Kandar Bintang, Air Hitam.

Lokasi | Nasi Kandar Bintang, Air Hitam

Lokasi | Nasi Kandar Bintang, Air Hitam  | Meh iols share info lokasi Nasi Kandar Bintang dengan sayam2 semua :)



Alamat : Restoran Nasi Kandar Bintang
38 P-O,Jalan Air Hitam,
Kampung Pisang, 11500, Ayer Itam,
Pulau Pinang
No. Tel : 04-826 8739



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. salam sha,, makan saje mengkome yerr

    ReplyDelete
  2. berdasarkan pemandangan mata, ini memang sedap...

    ReplyDelete
  3. wow bertingkek.nasi kandar ekin xleh mkn perut meragam kalau makan

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive