Nasi Kandar Merlin | Makan BEST di Pulau Pinang

3:21:00 PM

Nasi Kandar Merlin | Makan BEST di Pulau Pinang

Nasi Kandar Merlin | Makan BEST di Pulau Pinang

Nasi Kandar Merlin | Makan BEST di Pulau Pinang | Assalammualaikum & selamat petang uols. Patutnya iols kena up entry GHOST MUSEUM. Tapi gambor belom dapat di transfer lagi, sob3. So hari ni jom sambung dengan entry kerasukan MAKAN iols dulu naaaaaaaaa. Kali ni iols nak teruskan dengan ceritera nasi kandar Penang yer sayam2 semua.

Dah namanya Penang, so memang sinonim la dengan nasi kandar yer dop. Memang bersepah2 la nasi kandar kat Penang ni terutama belah island kan3. Memang tak sah uols jejak kaki kat Penang kalo tak try nasi kandar Penang gitew. So hari ni iols nak try rekemen kat uols beberapa restoran nasi kandar yang BEST di Penang ni. Meh iols mulakan dengan Nasi Kandar Merlin.


Nasi Kandar Merlin

Pssttt : Restoran ni diberi nama nasi kandar Merlin sebab terletak di bawah Hotel Merlin gitew :)

Nasi Kandar Ori Penang | Nasi Kandar Merlin

Nasi Kandar Ori Penang | Nasi Kandar Merlin | Ini antara salah satu pioneer nasi kandar di Penang tau3. Kalo orang Penang sendiri tak tau ka pasai Nasi Kandar Merlin ni, sila terjun laut he3 :P.

Iols mula tahu tentang nasi kandar ni bila dah berkanwin dengan my Hubby sebenornya. Pssttt, iols bukan orang Penang naaaa :P. So tak payah terjun laut he3. Hubby iols dari zaman dia kecik2 lagi memang dok mai makan kat restoran ni tau3. Pssstt, Hubby iols orang Penang yer :).


Biasanya weols terjah nasi kandar Merlin ni waktu pagi2. Awai2 senang, orang tak ramai sangat. Kalo lewat sikit ja kaaaaaa, di punya berator, ooohoooiiii, bertingkek2 uols. Tapi boleh pulak iols terlopa nak snap gambar foods dekat kaunter makanan tu haaaaa. Aternya nak cepat2 ambil nasi takuit orang ramai kekdahnya he3 :P. Apapun jom la layan gambor2 yang tak seberapa yang iols sempat snap naaaa.

Kaunter nasi & lauk pauk di Restoran Nasi Kandar Merlin



Meja makan dah nak penuh dah, orang yang beratur nak ambil makanan tu makin bertingkek2 hokeyh :P

Menu Pilihan | Nasi Kandar Merlin

Menu Pilihan | Nasi Kandar Merlin | Dah namanya bernasi kandar di pagi hari kan3, so sebagai mem'follow orang ori Penang a.k.a my Hubby & merasai nasi kandar ori Penang, so lauk pilihan hati pun kena ori Penang style la kan3 :P.
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Nasi kandar + telur mata goreng/telur bawang + hati ayam + daging hitam + kuah banjir atas

Pssttt : Kalau ORI Penang nasi kandar, menu di memang SIMPLE naaaa. Tapi bila makan kaaaaa, dia punya JILAT nalaaaaaa tau3 :P. Hat yang meriah dengan udang busat, sutun busat, ketam busat, segala2 yang busat2 tu, semua dah dikomersialkan hokeyh :)

Personal Rating | Nasi Kandar Merlin

Personal Rating | Nasi Kandar Merlin | Secara TOTAL iols memang SUKA versi nasi kandar dekat Merlin ni. Paling WIN dah tentu kuah hitam dia tu haaaaaaa. So iols kasi rating 4.3/5.

Lokasi | Nasi Kandar Merlin

Lokasi | Nasi Kandar Merlin | Meh iols share info lokasi Nasi Kandar Merlin dengan sayam2 semua :)



Nasi Kandar Merlin
10200, Pulau Pinang
Tel. : 04-264 2826



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. ADOII PABERATE JUGA NIE..nasi kandaq...

    ReplyDelete
  2. Ekin nasi kandar mkn boleh lepas tu balik terus ke tandas hihihi perut meragam

    ReplyDelete
  3. weols byk2 nasi kandar..pilihan utama adalah nasi kandar deen
    sebulan bape kali p..cam mn x gemuk haha

    ReplyDelete
  4. oiii...asik mkn ja tp x gemok pon.jelezzz tau dak

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive