Persiaran Karpal Sigh | Tempat Riadah Best di Penang

9:09:00 AM

Persiaran Karpal Sigh | Tempat Riadah Best di Penang

Persiaran Karpal Sigh | Tempat Riadah Best di Penang

Persiaran Karpal Sigh | Karpal Sigh Drive
Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,
Petang ni iols nak kongsi dengan uols port lepak2 weols sefamilia di Penang naaaaaaa
Well, port ni memang port yang best untuk jalankan aktiviti riadah (bersukan, berbasikal, jogging, jalan2), lepak2 tepi pantai & makan2 gitew :)
Weols selalu guna port ni untuk aktiviti 'drifting' si Boboboy tau3
Port yang iols maksudkan ialah persiaran Karpal Sigh a.k.a Karpal Sigh Drive
Aktiviti boleh dilakukan siang dan malam tau3
Tapi weols tak pernah lagi lepak sini time malam dengan Boboboy
Aternya sebab Hubby tak berapa suka port ni time malam tau3
Sebab dolu ada kes2 curi, rompak & bunuh kat sini time malam2
So meh iols belanja uols gambor berceritera gitew


Pemandangan Laut | Persiaran Karpal Sigh



Santek2 tau pemandangan laut dekat Persiaran Karpal Sigh ni
Boleh nampak Jambatan Pulau Pinang, kapal2 kargo, bot2 nelayan, jeti nelayan & juga mainland gitew

Trek Basikal, Kawasan Riadah & Rehat | Persiaran Karpal Sigh


Untuk makluman uols, dekat Persiaran Karpal Sigh ni, laluan trek yang disediakan panjang hokeyh
Memang xlarat la nak jelalah hujung ke hujung
Tapi kalau berbasikal mungkin la boleh gitew
Weols ni berjalan kaki sajork :P
Naek semput bila sampai separuh jalan he3
Dekat sini memang disediakan trek khas laluan basikal
Laluan ini juga diguna pakai untuk pelbagai aktiviti yang lain tau3
Contohnya berjoging, berjalan, & berskuter (kanak2)
Tapi ada juga pihak yang menyalahgunakan trek dengan bermotosikal tau3
Geram betul tengok, membahayakan orang lain terutama kanak2
Terdapat juga Mc Donald & deretan restoran2 makanan di sepanjang tepi laluan trek
So uols tak yah risau kalo terlapor atau terdahaga selepas aktiviti riadah itu naaaaa
Jom layan gambor lagi dan lagi :) 


 Lalauan trek yang luas & bersih di Persiaran Karpal Sigh

Pemandangan Laut | Persiaran Karpal Sigh


Haaaaaaaaaaaaa. Macam yang iols dah kabor dari awai tadi kan3
Weols sefamilia suka mai Persiaran Karpal Sigh ni untuk 'latihan drifting' si Boboboy :)
Jom layan gambor sesi 'drifting' itu 


Sambil drifting sambil makan & minum gitew



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

20 comments

  1. tk pernah dgr persiaran karpal sign..cantik la view bole nmpk jambatan tu..amboi latihan drift ye...hehe

    ReplyDelete
  2. sllu tgk uols lepak sini
    layan si boboboy tu lah kan hehe

    ReplyDelete
  3. waa,, bestnyaa ^_^

    *jemput singgah blog zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Salam Jumaat..
    Singgah melawat blog pagi ini..:)

    ReplyDelete
  5. smpai skrg kami x penah smpai persiaran karpal singh tu lg...malu jek....hahahaha

    ReplyDelete
  6. pergi petang tak ramai orang..selalu pergi malam ramai orang

    ReplyDelete
  7. Ada gak nama karpal sign ya hihihi first time dengar

    ReplyDelete
  8. Salam SHA,

    Pagi2 baca entry ni terasa terus nk pi Penang.. Nasib baik jauh.. Suka sangat pemandangan & tempat2 camtu.. :-)

    ReplyDelete
  9. Mengisi masa lapang bersama famili, memang best :P

    ReplyDelete
  10. Best juga lepak situ dengan anak-anak kan?

    ReplyDelete
  11. cantik view kat siniii :) dah lama tak pergi tempat camnii..

    #jenjalaan sini , nnt jemputlah ke blog kitee ^_^

    ReplyDelete
  12. OOOOOOOOO kami pernah terrrrsampai sini. tp xtau nama apa. syok layan view and bangunan cantik

    ReplyDelete
  13. teringin lama dah nk pi, tapi tak pi pi lagi.. hmm..

    ReplyDelete
  14. Masa kecil pernah ke situ sekali.. Sekarang dh lama tak pergi. Mungkin satu hari nanti boleh menyerang ke hehe

    ReplyDelete
  15. memang best tempat ni. kalau sebelah petang lebih ramai...

    ReplyDelete
  16. bestnya besar tempat dia. memang sesuai kalau bawak anak main kereta. dekat sini belum ada lagi tempat yang luas macam ni. ada pun dia buat lantai jalan tar. rosak la tayar keta nanti huuuu

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive