Resipi Sayur Campur | Resipi D'Dapor

10:30:00 AM

Resipi Sayur Campur | Resipi D'Dapor

Resipi Sayur Campur | Resipi D'Dapor

Resipi Sayur Campur | Resipi D'Dapor | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Ada tetamu masih nak bertandang untuk Hari Raya Aidiladha hari ni kaaaaaaaa??????? Segala kueh ghayer, rendang, ketupat, nasi impit dah habis????? Haaaaaa, apa kaat jamu ja tetamu tu nasi. Kan mudah gitew kan3.

Dah alang2 nak jamu nasi tu, meh iols share dengan uols satu lagi Resipi D'Dapor iols yang mudah & ringkas. Uols maen rejam sambil tutup mata pun boleh hokeyh :).

Sayur Campur

Bahan-bahan | Resipi Sayur Campur 

Bahan-bahan | Resipi Sayur Campur | Dah kata ni resipi smudah & ringkas2 kan3, aternya bahan2 mestila sikit sajork kan3 :). Sila rujuk gambor di bawah naaaaaaa.

Sos tiram, campbell sup cendawan, planta, pasti sedap knorr, bawang putih (dipotong halus), isi ayam (diposting kecil), sayur jagung muda & kobis

Cara Memasak | Resipi Sayur Campur

Cara Memasak | Resipi Sayur Campur | Untuk cara2 memasak sayur campur ni, jom layan gambor berceritera di bawah ini naaaa sayam2 semua :)

 Panaskan/cairkan planta

 Masukkan bawang putih

 Tumis bawang putih hingga kuning keemasan/garing macam gambor diataeh naaaa

 Masukkan isi ayam & teruskan menggoreng sebentar

 Masukkan pasti sedap knorr

 Masukkan pula soup cendawan campbell & sedikit air

 Teruskan tumis bahan2 sebentar (kira2 sehingga segala perasa & bahan sebati gitew)

 Masukkan kesemua sayur2

 Terus kacau sebati adunan dan masak diatas api dalam 4-5 minit
Boleh terus dihidang sayur campur mudah & ringkas ini :)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. Wah nampak macam sedap..nak kena try masak macam ni jugak lah..

    ReplyDelete
  2. Okey... kat rumah tadak serbuk knorr tu...

    Kita tukar sikit ea.. heeee

    ReplyDelete
  3. nyummm.. letak carrot dgn sawi nih cantik sikit nih.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. kt rumah xda org yg nk mkn sayur...kita sorang jek

    ReplyDelete
  5. dia nye ayat tu.. iols main rejam je semua ehehe..
    campak2 je kan..

    ReplyDelete
  6. Sedap gila :') lepas exam nanti kalau berkesempatan boleh try

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive