Roots by Meltingbites | Makan BEST di Pulau Pinang

10:00:00 AM

Roots by Meltingbites | Makan BEST di Pulau Pinang

Roots by Meltingbites | Makan BEST di Pulau Pinang

Roots by Meltingbites | Makan BEST di Pulau Pinang | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Sayam2 semua dah sedia nak sambung entry MAKAN2 lagi daaakkkk????? He3, sila la bertabah sebab iols dok ada 3 tingkek hutang entry MAKAN lagi lepaih ni naaaaaaa. Memang kena perabeh siap2, aternya nanti HUTANG lapuk acaner??? :P

Jom kita back to topik for this entry gitew. Kali ni iols nak review sekali lagi Cafe Roots by Meltingbites tau3. Uols ingat dak pasai cafe ni??? Iols pernah up review untuk Iftar 2015 dalam ENTRY INI. Sila la rujuk balik entry itu kalo uols nak tengok FULL REVIEW cafe ni naaaa (interior, service, foods & location) 

Time tu iols kan pergi untuk berbuka puasa dengan officemates iols kan3. This time around punya visit pun iols pergi dengan officemate jugak, tapi untuk our luncheon session gitew. 

Roots by Meltingbites

Full House | Roots by Meltingbites 

Full House | Roots by Meltingbites | Weols pergi lunch dekat Roots ni hari Jumaat. Memang WRONG TIMING la. Aternya FULL HOUSE hokeyh. Jumaat kan3, orang gomen lunch break kan panjang. Weols ni haaaaa, yang lunch break tetap SATU JAM. So memang kelam kabut la kan3. Elok sampai memang PENUH. Seb baek ada table kosong 2 ketoi :P. Jom layan gambor weols :)

 Me & my officemate

Pssttt : Tengok la table2 belakang weols tu haaaa. Penuh pakat dok chop dah :P

Belanja gambar selfie iols sekeping :P

Menu Pilihan | Roots by Meltingbites

Menu Pilihan | Roots by Meltingbites | Kali ni weols pilih menu ala' carte. Tapi memang SILAP la. aternya bila congak2 sah2 la menu SET lunch lagi murah. Aduilaaaa rugi :P

Untuk makluman uols waktu lunch memang ada set khas lunch tau3. Kiranya set tu ada main course, soup of the day & drink. Cumanya pilihan jenis foods untuk set lunch ni limited. So those yang nak ambil foods atau drinks yang lain dari yang ada dalam set memang tak sesuai la ambil set lunch ni naaaaa.

 Spaghetti Aglio Olio
RM16.90

Pssttt : Bagi tekak & lidah iols memang SUPERB. Mewah & meriah bahan2 dalam spaghetti ni tau3. Ada cendawan, tomato, parmesan cheese, & some other veggies yang iols tak tau nama tapi tau telan & rasa sedap sajork :P. Ateh spaghetti siap ada one slice of chicken fillet (grill) hokeyh. Sungguh SEDAP3

 Fish & Chips
RM17.90

Pssstt : This one my officemate punya menu, & she said SEDAP. Masa iftar ritu iols ambil dah menu ni & memang SEDAP pun. Crispy outside & juicy inside. Makan pepanas, peerrgghhhhh, meleleh :P. Cumanya untuk yang kali ni, the outlook of the fish a bit hideous sket :P. Macam berkerut2 ja he3. Tapi memang betul "don't judge the fish by its' cover" gitew :P

Roots Burger
RM 14.90

Pssttt : Yang ni pun menu my officemate, & he did said sungguh SEDAP :). Looking by his way of eating memang iols percaya SEDAP he3 :P

 Ice Lemon Tea
RM5.90

Pssttt : This time around rasa ice lemon tea ni SUPERB. Memang cukup rasa. Tak sama masa yang iols minum masa Iftar 2015 ritu

Mango juice (RM5.90) & Ice Mocha (RM12.00)

Pssttt : Both of this drinks my officemate punya & deme cakap SEDAP

Personal Rating | Makan BEST di Pulau Pinang

Personal Rating | Roots by Meltingbites | Secara TOTAL, weols semua memang PUAS HATI sangat dengan taste of all our foods for that day la kan3. Cumanya yang tak berapa nak syok tu ialah bab service (food delivery) yang agak LAMBAT. Iols faham memang FULL HOUSE, tapi untuk menunggu food to be serve on or table sampai almost 1HOUR memang HAZAB hokeyh. 

Dah la weols time tu kejarkan our limited lunch break time kan3. Naek ketor2 badan menunggu hokeyh. Elok foods sampai memang legaaaaaaa tak hengga. Pulun makan tak pandang kiri kanan dah :P. Seb baek foods SEDAP :). Memang balik dengan hati berbunga he3. So this time around iols kasik rating 4.4/5 .

Lokasi | Roots by Meltingbites

Lokasi | Roots by Meltingbites | Sebelum ni iols dah share alamat cafe Roots by Meltingbites ni, tapi meh iols share google maps pulop kali ni. Khas untuk sayam2 semua:)


Roots by Meltingbites Cafe
No. 2-G-10, Quatermile,
Solok Mayang Pasir,
11950, Bayan Baru, Penang

No. Tel : 04-6116136 / 017-4759676

Instagram : @rootsbymeltingbites

Facebook : facebook.com/melting.bites




~~~ The End ~~~

You Might Also Like

17 comments

  1. Salam singgah pagi dari nieyl :)

    ReplyDelete
  2. bestnya dpt mkn2 food yg sedap2...tgu uols banje iols kita pi lunch sini bleh hehe

    ReplyDelete
  3. Iskh memang melting SHA, terliur dibuatnya..
    Besar portion makanan tu, berbaloi-baloi..

    ReplyDelete
  4. kena p time selain lunch hour org keja la cmtu

    ReplyDelete
  5. k.sha..riview food semuanya sedap...kering tekak nk telan air liur sendiri..huhuhu

    ReplyDelete
  6. jenuh nak tunggu..kalau dating berdua ngn hubby ok laa kut..kalau bw alysa & danish jenuh la budak2 tu boring

    ReplyDelete
  7. rajin buat review makanan penang..

    ReplyDelete
  8. yang tak tahan deco dia.. ManU fan! Tulah I pon tak sabar kalau sampai 1 jam tunggu makanan tak sampai huhu

    ReplyDelete
  9. macam pernah nampak..

    tunggu adik balik lah.. boleh singgah.. heee

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum kak..menu yang dipamerkan kelihatan sedap-sedap belaka..

    ReplyDelete
  11. Assalamulaikum singgah pagi hihihi sedapnya tengok makanan tu

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive