Selamat Hari Raya Aidil Adha | Raya Korban 2015

9:30:00 AM

Selamat Hari Raya Aidil Adha | Raya Korban 2015

Selamat Hari Raya Aidil Adha | Raya Korban 2015



Selamat Hari Raya Aidil Adha | Raya Korban 2015 | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Alhamdulillah kita semua diberikan kesempatan untuk meraikan Hari Raya Aidil Adha 2015. Macam mana plan ghayer uols untuk tahun ni???? Mesti meriah kan3. 

Well, untuk iols sefamilia, sederhana jer gitew. Setakat ini takderla PLAN nak ghayer sakan sangat. Cuma akan solat raya di Masjid Negeri Pulau Pinang. Kemudian insyaAllah akan terus ke rumah mak sedara iols dekat Batu Maung. Lepas tu weols sefamilia just akan tunggu my sis mai Penang ja gitew. Kalini iols tak balik kampung iols a.k.a Tepen. Sebabnya memang takdak sapa dah kat Tepen (Opah & mak sedara iols dah meninggal). My mak kata nanti bulan oktober nak balik Tepen untuk kenduri sedara so boleh balik ziarah kubur sekali masa tu.

Tentang JUADAH hari ghayer pun dok tak finalise lagi ni haaaaaa. Rasanya nak ubah sket menu, yer la ater memang kalo ghayer jer menu weols mesti nasi impit & rendang ayam. Kalini ghasernya nak buat nasi tomato laaa. Haaaa, sebabnya Hubby iols ni tak berapa sangat dengan nasi impit. Makan tu makan la kan3, tapi dia tak puas gitew. Dah kalo orang Penang ni kan3, juadah wajib pagi ghayer adalah nasi minyak ka, nasi tomato ka, nasi beriani ka gitew tau3.

Dekat apartment iols ni ada jugak buat acara korban. Cumanya tak sure berapa ekor yang tumbang. Khemah pakat dok naek dah. Ni tahun kedua acara korban di buat di apartment iols ni tau3. Alhamdulillah :).

Psstttt, uols ada yang buat OPEN HOUSE kaaaaa??? He3, nak terjah boleh??? :P. Ok la, panjang pulak iols membebel yer. Akhir kata dari iols sefamilia...........................
v
v
v
v
v
v
Gambar ehsan google
SeLaMaT HaRi RaYa AiDiL AdHa
MaAf ZaHiR & BaTiN



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

2 comments

Blog Dekat di Hati

Blog Archive