Iblis / Syaitan / Jin / Hantu ????? | Kewujudan Alaham Ghaib (Part 3)

11:25:00 AM

Iblis / Syaitan / Jin / Hantu ????? | Kewujudan Alam Ghaib (Part 3)

Klinik  Zainal, Sungai Nibong | Kewujudan Alam Ghaib

Klinik Zainal, Sungai Nibong | Kewujudan Alam Ghaib | Assalammualaikum & selamat pagi uols semua. Sambungan dari ENTRY INI, hari ni iols akan share dengan uols ceritera selanjutnya hokeyh. 

Sebenornya dah lebih 2 tahun Boboboy tak pergi klinik Zainal ni haaaa. Dulu, mula2 pergi masa Boboboy baby lagi sebab demam. Kan baby tak elok makan ubat lagi kan2. So my arwah MIL yang suruh bawak Boboboy pergi ambil ubat kat klinik ni. 

Untuk baby memang doktor tak kan bagi ubat paracetamol segala tu. Doktor Zainal akan bagi macam krim (sorry iols tak tau nama ubat tu) untuk sapu dekat ujung2 lidah Boboboy. Iols ada la rasa sikit krim tu, manis2 cenggitu, & warna krim tu jernih. Doktor bagi sama air Yasin (untuk minum) & air limau (untuk mandi). Alhamdulillah dengan izin Allah, Boboboy sehat. Dekat 3-4 kali gak la ambil ubat demam kat sini. Kalo tak silap iols sampai Boboboy umur setahun kot (pssst : iols lopa dah la :P).

Selain sebab demam tu, ada jugak sekali tu weols pergi klinik ni sebab Boboboy dok manangis2 menjerit2 masa tengah tido tengah2 malam. Time tu Boboboy dalam 6-7 bulan cenggitu. Masa tu Boboboy tido dalam buai. Memang iols dodoi Boboboy lena, dah nyenyak, elok iols baru nak terlelap, iols rasa macam Boboboy terlompat/tersentak dalam buai tu & terus meraung nangis. Dekat 3-4 kali jadi. Terus iols bukak lampu. Haaaaaa, time tu memang iols dah syak 'benda' kacau. Memang iols naek 'panaih' sampai ateh kepala. Geram anak kena 'kacau' kan3.  Mulut iols memang dah dok membebel2. Iols terus ambil penyapu & kibas abeh satu rumah (pssstt : ni petua orang tua2 naaaa). Hubby dukung & pujuk Boboboy.  Weols pasang surah 3 qul & yasin.

Esok pagi tu terus bawak Boboboy pergi Klinik Zainal. Doktor kata ada 'benda' dok ngusik. 'Benda' tu tumpang rumah weols time tu. So kena bagi mandi Boboboy dengan air limau, pastu kena 'cuci' rumah dengan air limau & pagar rumah balik. Alhamdulillah lepas 3 kali buat, dengan izin Allah semua ok. Weols pun ada beli 'minyak celak' dekat Klinik Doktor Zainal. Memang dok pi beli bila habis. 

Macam yang iols dah cakap, bukanla kita nak bergantung sepenuhnya pada segala 'air' & 'minyak celak' tu. Tapi kita usaha, semuanya dengan izin Allah yer. Jangan pulak kata berdosa la percaya karut marut, syirik la, terpesong la, macam2 la yer. Senang cerita kalo tak percaya & tak suka dengan cara ni, itu terpulang. Ada iols kesah??? :p. Apa yang iols ceritera dalam entry2 iols ni, my own personal experience gitew :)


Lokasi Klinik  Zainal, Sungai Nibong | Kewujudan Alam Ghaib

Lokasi Klinik Zainal, Sungai Nibong | Kewujudan Alam Ghaib | Untuk makluman uols, Klinik Zainal ni kira macam terkenal la jugak yer. Ramai orang dari luar Penang, termasuk yang non-malay/muslim, datang ambil ubat moden & traditional kat klinik ni tau2. 

Klinik ni kalo weekend memang FULL yer. So sila la mai awai, & bertabahla menunggu :). Meh la iols share dengan uols lokasi klinik ni :)

Klinik Zainal
Alamat : 247-D Blok A,
Jalan Sungai Nibong,
11900, Bayan Lepas, Pulau Pinang




~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. Mesti klinik ni bagus kan Sha... sebab selalu penuh, maksudnya org suka dan berkesan.. Alhamdilillah..betul kata Sha..bukan percaya pada semua air tu..kita ikhtiar... Allah jua penentu....:)

    ReplyDelete
  2. Alaa sambung lagi eak..kusyuq iolss duk baca ni.. hihihi

    ReplyDelete
  3. kat sini x jumpa lagi klinik 2 dlm 1 mcm tu ...

    ReplyDelete
  4. Kak sha...doc tu ada gtau dak mcm mana menda tu leh mai tumpang kt bear tu?risau gak kt dlm playroom adriana tu mcm2 duk ada...😅😅😅

    ReplyDelete
  5. first time tau pasal klinik ni.. boleh la yang mencari alternatif
    perubatan datang rujuk sini..

    ReplyDelete
  6. bagus lah klinik ni...seram plak nory baca part 2 tadi..meremang bulu tengkok...boboboy cepat sehat yer..

    ReplyDelete
  7. klinik ni dh lama....dl tau pon dr mak sdara.depa slalu bw situ if rs lain mcm

    ReplyDelete
  8. klinik zainal..? yg doktor zainal penulis buku tu ke?

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...nasib baik la boboboy dah ok..

    ReplyDelete
  10. Semoga dipermudahkan Allah..ok nnt singgah lagi baca sambungan

    ReplyDelete
  11. Kalau.dekat boleh.pergi dah.ni jauh nakpnya

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati