PRAY For Izzsyraq Azraq | Short Bowel Syndrome

2:55:00 PM

PRAY For Izzsyraq Azraq | Short Bowel Syndrome

PRAY For Izzsyraq Azraq | Short Bowel Syndrome


PRAY For Izzsyraq Azraq | Short Bowel Syndrome | Assalammualaikum & selamat petang uols. Allahuakhbar, dari pagi tadi memang tak tenang ja rasa hati ni. Berdebar2, sebu & sedih. Iols masih lagi agak 'shaking' sewaktu menyiapkan entry ini. Sekejap2 iols pasti akan bukak blog papa izz dan page fb PRAY for Izzsyraq Azraq.

Di usia yang masih tak tahu apa2 (7bulan), adik Izz disahkan menghidap Short Bowel Syndrome. Hospital menjadi rumah untuk adik Izz. Pelbagai siri pembedahan dilakukan dalam usaha mengatasi masalah kesihatan adik Izz. Sungguh kuat mama & papa Izz. Iols yang melihat dari kejauhan pun menitis air mata setiap kali membaca kisah adik Izz, apatah lagi mama & papa Izz yang harus berhadapan dengan situasi itu.

Allahuakhbar besar sunggu ujian Allah buat anak syurga ini
Adik Izzsyraq Azraq
Sungguh manis nama, semanis wajahnya

Sebenarnya iols masih lagi terkejut dengan berita perkembangan terkini adik Izz, tapi itulah hakikatnya. Masih terbayang kegembiraan sekeluarga menyambut kepulangan adik Izz ke rumah setelah sekian lama berkampung di hospital. Tapi, Allah Maha Mengetahui, sekali lagi keluarga ini di uji. 

Berikutan dari masalah bengkak pada dada adik Izz, akhirnya siri pembedahan ke 17, terpaksa dilakukan jugak. Tubuh sekecil itu, Allahuakhbar. Tak terkata, tak terbayang. Apa yang dilalui, apa yang ditanggung, apa yang dirasai adik Izz. Moga Allah meringankan kesakitan adik Izz.

Wajah adik Izz yang semakin hilang 'bam2'
Allahuakhbar

Renungan mata yang pasti meruntun jiwa

Keadaan adik Izz selepas keluar dari bilik bedah

Adik Izz mengalami demam

Adik Izz di ICU berikutan demam yang tinggi, tekanan darah yang rendah & terdapat jangkitan bakteria dalam darah
Allah.......Allah.......Allah

Psssttt : Semua gambar adik Izz adalah ehsan dari fb PRAY for Izzsyraq Azraq

TUJUAN entry iols ni sebenarnya iols ingin meMOHON untuk kita bersama2 berDOA untuk kesejahteraan & kesihatan adik Izz. Moga adik Izz terus kuat untuk terus berjuang bersama2 dengan papa & mama Izz. Moga Allah meringankan segala kesakitan & mengurniakan kesembuhan kepada adik Izz. AMIN. Moga segalanya baik2 sahaja. Hanya doa yang mampu dikirimkan dari jauh. 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang adik Izz, uols semua boleh ke blog papa Izz a.k.a EKJOZBULUH. Sila la like page FB a.k.a PRAY For Izzsyraq Azraq - Short Bowel Syndrome, untuk mengetahui update terkini adik Izz.

Untuk mereka yang sudi untuk menghulurkan bantuan kewangan juga boleh bank-in ke akaun mama & papa izz :

CIMB 
700784778
(papa Izz a.k.a Mohd. Khizrul)

MAYBANK
164829050030
(mama Izz a.k.a Nor Safarina Eliasod)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

14 comments

  1. semoga Allah memberi kesembuhan pada adik Izz.. sungguh besar dugaan mereka.. semoga mereka tabah menghadapi ujian ini..

    ReplyDelete
  2. insyallah semoga dipermudahkan
    semoga izz cepat sembuh
    sebak betul lau menyentuh kanak-kanak ni

    ReplyDelete
  3. sob...sob.... uwaaa..sebak bila baca entri Sha ni.... sedihh... moga dik Izz cepat sembuh..sama2 kita membantu dan doakan ...:(

    ReplyDelete
  4. Ya allah meruntun hati sungguh. Sedihnyaa. Moga adik kuat. Moga allah permudahkan semuanya

    ReplyDelete
  5. Huhu.. Semoga adik Izz cepat sembuh dan keluarganya tabah menghadapi dugaan ini..

    ReplyDelete
  6. Ya Allah..sembuhkan lah penyakit adik Izz ini..Aamiiin!

    ReplyDelete
  7. Semoga adik Izz terus kuat, mama n papa nya sekali...

    Allah sebaik-baik perancang...

    ReplyDelete
  8. ALLAHUAKBAR geramnyaaa pipi bam bam tu...sedih sungguh tgk anak sekecil ini tanggung sakit mcm tu. moga cepat sembuh...moga Allah mudahkan urusan

    ReplyDelete
  9. Semoga Allah bagi adik izz cepat sembuh

    ReplyDelete
  10. permudahkanlah urusan mereka sekeluarga..
    Ya Rabbi.. kuatkan parents dia.. semoga diberi kesembuhan

    ReplyDelete
  11. semoga dipermudahkan urusan mereka sekeluarga....aamiin

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati