Happy 32nd Birthday Beloved Hubby | Raikan Bersama Tersayang

2:57:00 PM

Happy 32nd Birthday Beloved Hubby | Raikan Bersama Tersayang

Happy 32nd Birthday Beloved Hubby | Raikan Bersama Tersayang

Happy 32nd Birthday Beloved Hubby | Raikan Bersama Tersayang | Assalammualaikum & selamat petang uols. Sambungan dari luahan perasaan iols kat SINI, so hari ni iols akan mula pelan2 kayuh untuk UP segalala CERITERA yang bertingkek2 itu naaaaaaa.

Sebagai perMULAan, meh iols ceritera dekat sayam2 semua, my Hubby birthday celebration gitew. Untuk tahun ni, akibat kegawatan ekonomi, so sambutan pun secara ala kadar sajork gitew. Cuma majlis makan malam di rumah naaaaaaaaa. Yang penting diraikan bersama yang terSAYANG kan3 :).

Persiapan Majlis Makan Malam | Happy 32nd Birthday Beloved Hubby

Persiapan Majlis Makan Malam | Happy 32nd Birthday Beloved Hubby Kali ni SEMUA persiapan get my own PERSONAL TOUCH tau3. 100% hokeyh, tapi tentulah my Mak & Boboboy memBANTU kan3. Dari back drop setting, table setting, the foods & cake, also the seperaih planning :). Iols mola dengan menu & decorations hunting, one week before la kan3. 

On the said day tu bermola la 'LAKONAN' iols :P. Nak tau apa lakonan iols tu ????? Meh iols LISTkan :

~Iols kabor kat Hubby utk birthday kali ni no celebration at all. Maksudnya takdak makan2 & cotik2 for the celebration gitew. Kenkonon memang ZERO budget gitew
~ Iols & Boboboy just wish on the morning of Hubby birthday ja. Hadiah kena postpond & again ZERO budget
~ Birthday Hubby jatuh pada working day, so iols kena "KOJE" la kan3. Tapi iols tak koje pun :P
~ Dari pagi memang terpaksa TIPU sunat dengan Hubby. Yerla life rutin as 'working' wifey kena berjalan kan3. Wassap Hubby bgitau dah pegi keja, dah sampai ofis, dah kuor lunch, dah nak balik kojer. Sedangkan time tu tengah sopim barang la, tengah buat setting la, tengah masak la, tengah landing2 regangkan orat la :P Haaaaaaaaaaa, bertingkek2 'LAKONAN' gitew he3


Pagi2 elok Hubby gi kojer, teruih iols setelkan backdrop setting. Lepaih tu lelaju la weols (me, my mak & Boboboy la kan3) bersiap2 beli barang dekat pasar & Giant. Elok pulop masa dok bz sopim kat Giant, Hubby iols call bagitau malam nanti nak dinner kat luor. Iols iyerkan ja la time tu kan3 :P. Balik rumah teruih mola bersilat nak memBAKING & meMASAK. SETEL semua memang nak dekat time Hubby lek kojer a.k.a 5.30pm cenggitu. Bolehla iols landing2 sekejap regangkan urat yang dah nak putuih :P. Tapi sambil landing tu sambil dok practise dengan Boboboy lagu Happy Birthday & finalise aturcara SEPERAIHkan Ayah a.k.a Hubby la kan3.


Well the early PLAN is, elok Hubby wassap kata nak balik, iols akan padamkan lampu hall. Boboboy & Opah standby dalam bilik dengan birthday cake. Elok Hubby sampai depan pintu, iols akan nyalakan candles ateh kek la kan3. Then lelaju iols standby dengan kamera handset pulop nak tangkap gambor. Bila Ayah bukak pintu & masuk ja rumah, terus semua jerit "SURPRISE" & nyanyi lagi Happy Birthday kuat2. 

Tapi the REAL thing yang terjadi adalah, elok Hubby wassap kata nak balik kojer, iols terus padamkan lampu hall (CHECKED). Boboboy & Opah standby dalam bilik dengan birthday cake (CHECKED). Elok Hubby sampai depan pintu, iols mola nyalakan candles ateh kek (CHECKED). 

Haaaaaa, kat sini la mola BERTERABOR our SEPERAIH planning :P. Ater iols tak sempat nak nyalakan kesemua candles hokeyh. Banyak bebenor candles. Then, iols tak sempat nak standby dengan kamera handset untuk tangkap gambor, ater bz dok nak light up the candles kan3. Then, tak sempat Ayah bukak pintu, si Boboboy dah lari mencanak pi bukak pintu & jerit 'Happy Birthday Ayah' :P. Opah & iols dah terjerit2 'Jangan abang, jangan". Tapi tidak berguna dah, Punggaaaaaahhhh seperaih weols :P. Elok Ayah masuk dalam rumah dah berpeluk cium dengan Boboboy baru iols dapat nyalakan semua candles. Hancusssss sangat seperaih weols kan3 :P.

Hubby dah senyum2 kambing pandang iols yang dok bentak2 kaki. GERAM la haaaaaiiiiii seperaih tak jadik, sob3, sob3, sob3. Hubby dok pujuk, kata "Takpa laaaaa, abang seperaih jugak ni :P". Penyudahnya iols soh Hubby gi mandi, siap2 bagi wangi, iols nak sambung seperaih on the dining table pulop :P. 

Majlis Makan Malam | Happy 32nd Birthday Beloved Hubby

Majlis Makan Malam | Happy 32nd Birthday Beloved Hubby Bila Hubby dah siap encem2, weols teruih molakan acara makan malam gitew.  Bila tengok menu yang terhidang, tu Hubby dah mola pelik. Macam2 soklan keluor. 'ayang beli ke makanan ni?' 'bila ayang pergi beli barang' 'sempat ke ayang nak masak semua ni' 'ayang tak keja yer' 'kek ayang order dekat azila ka' ...bla...bla...bla... He3, jenuh jugaks nak menerangkan satu persatu kat Hubby tersayam. So jom layan gambor berceritera :)

Alhamdulillah, semua MENU makan malam Hubby SOKA :)
Meh iols belanja gambor ZOOM sket
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 Nasi Beriani, Ketam Bercili, Dalcha kambing, Brownies Kedut, & Air Fruit Cocktail

Acara potong kek sebagai penutup majlis makan malam familia gitew

Psssttt : Nanti iols up entry RESIPI bertingkek2 naaaaaaa



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

13 comments

  1. Amboi kemain sepraihs gitu..lain kali kena gam dlu mulut boboboy..hihihi..budak2 memang gtu..Alysa pon klu kita pukul dia xdan abah masuk umah baru buka pintu dia dah report..xbleh simpan rahsia btui

    ReplyDelete
  2. bestnya..mesti hubby berbunga-bunga...ngeee

    ReplyDelete
  3. wow..semua masak sendiri?sis power! hepi birthday untuk suami sis ye

    ReplyDelete
  4. Hamboi.. bertingkek-tingkek entry Kak sha nie ye..
    Hapy bufday utk hubby kak sha.. semoga sihat dan dimurahkan rezeki selalu..

    ReplyDelete
  5. so sweetnyaaa....
    terasa nk kawen jugak la... nk buat cm ni kt husband...hihi

    ReplyDelete
  6. seronok nau2 tgk hangpa
    happening familia
    aiii loikeee
    ketam tu mengancam laaahaiii

    ReplyDelete
  7. comel sangat ni hahaha kami pun gelak2 je baca.. mmg part nak suprise selalunya mmg kelam kabut..

    ReplyDelete
  8. canteknya backdrop.. menu pn sedap2 terlior kita tgk

    ReplyDelete
  9. Murni tag kak sha join 1St GIVEAWAY By MB

    ReplyDelete
  10. terbaik la kak sha harap ekin boleh beri kejutan

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive