Riadah di Pantai Awam Pulau Pinang | Tempat Menarik di Pulau Pinang

1:36:00 PM

Riadah di Pantai Awam Pulau Pinang | Tempat Menarik di Pulau Pinang

Riadah di Pantai Awam Pulau Pinang | Tempat Menarik di Pulau Pinang

Riadah di Pantai Awam Pulau Pinang | Tempat Menarik di Pulau Pinang | Assalammualaikum & selamat petang uols. Sepatutnya iols nak up entry ni PAGI. Tapi nak kena tunggu PENGUMUMAN penting 'PENYIMPAN MOHOR' la pulop keeeennnnn. Peh tu sebok berTENDANG eh3 bertenang :P. So tertangguh la entry ke petang hari gitew :P

Apa pun moh iols pulang ke pangkal jalan he3. Kali ni iols nak share dengan uols satu lagi Pantai Awam yang terdapat di Pulau Pinang. Pantai ni kiranya terletak di kawasan Tanjung Bungah a.k.a bawah lagi dari Batu Feringhi la yer sayam2 semua. Pantai ni betul2 besebelahan dengan Pantai Flamingo Hotel.

Agak tersorok jugak jalan masuk ke pantai ni tau3. Kena masuk ikut kawasan perumahan. Sign board pun kecik ja. Iols tak sempat nak snap gambor sign board dia he3. Next visit iols snap naaaaaaa :) Jom layan gambor berceritera yer sayam2 semua.


View sebelah kanan a.k.a menghadap kearah Hotel Flamingo 

 View sebelah kiri pulop

Psssttt : Pantai dia memang bersih, aternya orang tak ramai keeeennnn. Cumanya takdakla facilities untuk public macam tandas ka, gerai2 makanan ka.

So hari tu iols masak la kan3
Nasi lemak, sambal telur, chicken wings & telur dadar

Ayah eh jadi penjaga bag2 & makanan

 Opah, Ibu & Boboboy ja berkubang eh2 berendam :P

 Boboboy si fanatik pasior he3
Siap ber-sand spa lagi hokeyh :P

 Last sekali iols blanja gambor wefie weol

Psssttt : Katanya GILA GLEMER kan2, wajib la bertingkek2 blanja gambor sendiri. Lantak la UV ciput, tak tinggi super deme, asai dalam hati ada taman eh3 :P



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

7 comments

  1. Wefie tu wajib kak sya.. Kata gile glamer ye dok.. hehehe..
    Ayat makan dalam betol.. hehehe

    ReplyDelete
  2. hahaha.. ayat last u kak sya.... ^_^

    ReplyDelete
  3. Dah memang kita gila glemer nak buat camna kan..jom kita ajak geng-geng gila glemer berkelah di sini..

    ReplyDelete
  4. ohoiiiii bestnya dah macam private beach pulak kan. tak payah nak berebut2 mandi takut terlanggar orang

    ReplyDelete
  5. kt sini lah dulu2 kami dating hahaha kbai

    ReplyDelete
  6. Bila la dapat hilangkqn stress di tempat mcm ni

    ReplyDelete
  7. pantai ni memang best sbb sunyi.. hehehe
    senang nk berjimba jimba

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive