Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar | Tempat Makan BEST di Pulau Pinang

3:40:00 PM

Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar | Tempat Makan BEST di Pulau Pinang

Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar | Tempat Makan BEST di Pulau Pinang

Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar | Tempat Makan BEST di Pulau Pinang | Assalammualaikum & selamat tengah hari uols. Kali ni iols nak share kisah VIRAL yang iols pernah up dalam ENTRY INI a.k.a Warung Nasi Lemak Kukus Pak Mustar.


 Lokasi warung yang sangat mudah a.k.a di tepi jalan besar Sungai Ara

Haaaaaaaa, mesti uols dah besa dengor nama Pak Mustar kan3. TAK BESA???????? Mohong sangat haaaaaiiihhhhh.... Dialog Pak Mustar yang paling PEMES AMOS dah tentu :


"Aniiiiiiiiiiii, angkat kain dijemuran, hujan dah tuuuuuruuuunnnn"

Warung nasi lemak kukus ni dinamakan bersempena nama Pak Mustar sebab pemilik warung ni a.k.a En. Ito merupakan CICIT kepada Pak Mustar. Mula beroperasi semenjak dari tahun 2011 lagi tau3. 

Haaaaa, gambor paling ateh tu la En. Ito & isteri a.k.a pemilik Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar
Deme suami isteri memang sangat peramah hokeyh
Tak jemu2 melayan persoalan, permintaan & keRIUHan weols family #bloggerutara gitew
Mekaseh bebanyak la tuan kedai :)

 Ni view ruangan dapur & kaunter makanan Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar 

Haaaaaa, nampak dak bertingkek2 pelanggan berator tu haaaaaaa
Pelbagai kaum hokeyh

Menu Pilihan | Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar

Menu Pilihan | Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar | Uols sayam2 semua mesti dah tak sabor2 nak tahu apa menu SPECIAL Warung Nasi Lemak Pendekar Mustar ni kan3. Jom layan gambor berceritera lagi :).

Dah nama pun Warung Nasi Lemak Kukus, so sah2 la menu SPECIAL dia NASI LEMAK KUKUS kan3 :P

Psstttt : Haaaaaaaaaaaaa, FYI, masa sampai dekat warung ni, iols lepak dulu dalam keta sementara nak tunggu family #bloggerutara yang lain sampai kan3. So saja la iols bukak tingkap, tup3, ooooohooooooooooooiiiiiiii.... menusuk, semerbak bau nasi lemak hokeyh. Memang tak dapat nak ditahan lagi la kan3. Terus iols tutup balik tingkap. Elok nampak family #bloggerutara yang laen sampai, lelaju ja iols turun kereta. Dasar keBULUR he3 :P

Barisan lauk pauk gitew

 Ada rendang kerang, sambal udang petai, daging berlado, & sambal paru/kelempung 


Sambal sotong


Ayam goreng berempah


Telor mata kerbau unta eh3 lembu

Bertingkek2 kan pilihan lauk pauk yang ada. Haaaaaaaa, weols yang duduk ateh kerusi ni memang kejap2 terangkat, aternya bau nasi lemak kukus tu kejap2 ja mai menyinggah hidung hokeyh :P. Uols nak tahu apa yang family #bloggerutara santap pada petang itu daaaaakkkkk????? Meh iols belanja gambor........
v
v
v
v
v
v
v
v
 Our Nasi Lemak (standard plate) gitew
Pssttt : Portion each plate memang nala busat hokeyh. Memang tersengkak kenyang la bila abehkan the whole plate


Lauk pauk 


Psstttt : hampir kesemua menu En. Ito hidang kat weols tau3. Terbeliak mata memasing nengok mangkuk lauk bertingkek2 ateh meja :). Tapi bagi iols punya PERSONAL tekak taste la kan3, antara semua yang di ateh ni haaaaa, paling WIN adalah...................
v
v
v
v
v
v
v

Sambal Udang Petai


Daging berlado


Senarai Harga Makanan & Minumam | Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar

Senarai Harga Makanan & Minuman | Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar | Untuk makluman uols, isu HARGA ni pun merupakan satu lagi daya tarikan yang iols pasti menjadi satu faktor yang menarik pengunjung ke Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar tau3. Nak tau pasai pa daaakkkkk???? Ini la jawapannya.....................................
v
v
v
v
v
v
Kempen TURUN HARGA

Pssttt : Kalo nak menikmati rege murah bertingkek2 ni SYARATnya uols kena beli makanan kat sini la kan3. Ada juga minuman yang FREE hokeyh. Nak tahu lebih lanjut, WAJIB la terjah Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar hari ini jugak he3 :)

Harga makanan :
Nasi lemak standard ~ RM2.00
Ayam goreng berempah ~ RM3.00
Ayam sambal halia ~ RM3.00
Rendang kerang ~ RM3.00
Sambal daging ~ RM3.00
Sambal sotong kembang ~ RM3.00
Sambal udang petai ~ RM3.00
Sambal paru/kelempung ~ RM2.50
Ikan goreng/sambal ~ RM2.00-3.00 (ikut saiz/harga pasaran)

Family #bloggerutara | Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar

Family #bloggerutara | Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar | Untuk review kali ni, family #bloggerutara yang dapat hadir ialah iols, eydamurni & lead by abang long a.k.a arz. Jom layan gambor santek mantek weols :P

Alhamdulillah sebahagian kecil family #bloggerutara

KeCERIAan anak2 family #bloggerutara

Pssstttt : Antara semua anak2 la kan3, yang paling HOVER dah tentu laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
v
v
v
v
v
v
v
 My Boboboy :P
Ikut sapaaaaaa la keloloh tak hengga anak teruna sorang ni :P
(gambor itam puteh tu credit kepada blogger arzmoha :)


Ibu nyer sopan santun berbudi pekerti ja kan3 :P
Eh3 gambor ni iols macam AYU he3, sila abaikan pipi kembang setaman itu :P


Haaaaaaaaaaaa....ni lagi satu bukti HOVER my Boboboy :P

 Last but not least our family photo gitew

Psssttt : Menahan nafas jer la iols bila bergambor dok sebelah deme2 yang kuruih2 ni haaaaaaa... Tu pun terserlah kebolatan iols :P

Projek Kongsi Rezeki (Suspended Meal) | Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar

Projek Kongsi Rezeki (Suspended Meal) | Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar | Ini merupakan satu lagi usaha murni pemilik Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar. Sebenornya iols memang dah pernah baca tentang this program Projek Kongsi Rezeki a.k.a Suspended Mael. Tapi setakat yang iols tahu, ianya rancak di KL & Selangor. Sungguh iols tak sangka ghopernya di Pulau Pinang pun ada.

Projek Kongsi Rezeki a.k.a Suspended Meal di Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar

Menurut pemilik, program ini adalah dengan kerjasama STF937. Tujuan program Projek Kongsi Rezeki ini adalah untuk menyediakan set makanan & minuman percuma kepada golongan yang memerlukan (gelandangan, ibu tunggal, asnaf, yatim, miskin bandar, miskin tegar & juga sesiapa sahaja yang dalam kesempitan/kesusahan). 

Program ini berjalan SETIAP HARI yer, di mana peruntukkan adalah sebanyak 25set makanan (1set = nasi lemak + 1lauk + 1minuman). Selain itu kita sebagai orang awam boleh juga turut menyumbang kepada dana Projek Kongsi Rezeki ini tau. Uols boleh maklumkan terus kepada pemilik untuk menyumbang yer :). Moga sumbangan serba sedikit kita dapat memberi manfaat yang besar untuk golongan yang memerlukan, AMIN. 

Lokasi | Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar

Lokasi | Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar | Uols sayam2 semua jangan lepaskan peluang pi TERJAH reramai ke Warung Nasi Lemak Kukus Pak Mustar naaaaaaa. Sambil menikmati hidangan enak Nasi Lemak Kukus, kita boleh berAMAL gitew. Meh iols share dengan uols info & lokasi :




Warung Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar

Alamat : 
Kampung Tersusun Sungai Ara,
Jalan Dato Ismail Hashim,
11900, Bayan Lepas,
Pulau Pinang

No Tel : 016 471 1227

Waktu Operasi :
Ahad - Khamis (5.00pm - 12.00tengah malam)
Tutup hari Jumaat & Sabtu

FB Page :
Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. kena pi ni.. haiyak ~

    tak dapat join hari tu. last minute.. T_T

    ReplyDelete
  2. memang tidak sangka..dizaman semua benda naik harga...pemilik warung ini menurunkan harga dan beri minuman percuma serta pemberian makan percuma yang golongan kurang kemampuan. Pernigaan seperti ini kita patut support.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bguih kan..bisnes mcm ni kita kena support

      Delete
  3. Iskh byk betul tempat mkn sedap ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH proposed kat kita.. Thanks dear..

    Saya plan suatu hari nnti jalan2 Penang pi mkn semua tempat tu.. ;-)

    ReplyDelete
  4. Sedapnya...
    Nak kena try ni kalau ke sana

    ReplyDelete
  5. Tetibe jer lapar balik.. Kak Sya.... Pos sikit nasi lemak pak mustar nie.. hehehe

    ReplyDelete
  6. cheq nak pi sana lah nti
    nti cheq habaq cheq ni dari #bloggerutagha no

    ReplyDelete
  7. mana nak cari warung yang turunkan harga dan lauk yang sedap...untung juga dok kat penang ni...syurga makanan

    ReplyDelete
  8. ehem ehem dengan Alysa tu.. Kekti mula la ni nak ngayat hehehe..

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive