Tuesday, December 29, 2015

MBO Cinemas Membuka Tirai Terbaru di Central Square, Sg. Petani | Event Review by #projekbloggerutara

MBO Cinemas Membuka Tirai Terbaru di Central Square, Sg. Petani | Event Review by #projekbloggerutara

MBO Cinemas Membuka Tirai Terbaru di Central Square, Sg. Petani | Event Review by #projekbloggerutara | Assalammualaikum & selamat tengah hari uols. Alhamdulillah, #projekbloggerutara diberi kepercayaan untuk review pembukaan rasmi MBO Cinemas, Central Square, Sungai Petani, Kedah, pada 26 Disember 2015. So jom layan ceritera iols yer sayam2 semua :).

 MBO Cinemas, Central Square, Sungai Petani, Kedah

8

Thursday, December 10, 2015

Nur Cemerlang, Sungai Ara, Penang | Minggu Pertama Boboboy School

Nur Cemerlang, Sungai Ara, Penang | Minggu Pertama Boboboy School

Nur Cemerlang, Sungai Ara, Penang | Minggu Pertama Boboboy School | Assalammualaikum & selamat petang uols. Ohoooiiiiii dari semalam lagi tenet ofis iols dok mengong tak abeh tau3. Blogspot kejap o.k kejak k.o. Ni sementara dok o.k, baek iols up sesiap entry sambungan Pengalaman Hari Pertama Boboboy School. Kalini iols akan LUMP SUM total of this week Boboboy punya school experience hokeyh.

Gambor ateh ni aktiviti berTENDANG eh3 berTENANG untuk my beloved Boboboy after 1st day school

Psssttt : Kan Opah eh takdop sebab tido rumah tok teh the day before kan3, so after balek school tu Opah eh ajak la Boboboy pi berjimba2 berendam segala bagai dengan our sedara mara gitew. Memola weols pi taman rimba, pehtu sambung pulop kat pantai Miami, Ferringhi.

14

Wednesday, December 9, 2015

Home Cooked | Wordless Wednesday #60/2015

Home Cooked | Wordless Wednesday #60/2015

Home Cooked | Wordless Wednesday #60/2015 | Assalammualaikum & selamat petang uols. Haaaaaaaaaa, ok3, ni iols belaja WW tingkek terAKHIR untuk hari ni naaaaaaa :).
 Paru/kelempung masak jintan
 Ikan bawal steam
 Moi nasi
 Kailan masak sos tiram

Cheezy weezy prawn



~~~ The End ~~~
7

Makan Best di Padang Kota Pulau Pinang | Wordless Wednesday #59/2015

Makan Best di Padang Kota Pulau Pinang | Wordless Wednesday #59/2015

Makan Best di Padang Kota Pulau Pinang | Wordless Wednesday #59/2015 | Assalammualaikum & selamat petang uols. Haaaaaaaa, jom sambung WW bertingkek2 dengan Makan Best di Padang Kota Pulau Pinang :).


 Kompleks Makanan Medan Renong Padang Kota Lama, Pulau Pinang

 The choosen STALLS
Gani Famous Pasembur & Din Ais Kacang

 The choosen FOODS
Pasembur + Coconut shake + cendol pulut



~~~ The End ~~~
7

Jump Cafe, Jumpstreet Trampoline Park Penang | Wordless Wednesday #58/2015

Jump Cafe, Jumpstreet Trampoline Park Penang | Wordless Wednesday #58/2015

Jump Cafe, Jumpstreet Trampoline Park Penang | Wordless Wednesday #58/2015 | Assalammualaikum & selamat tengah hari uols. Sambungan entry Jumpstreet Trampoline Park Penang, so WW kali ni jom layan gambor Jump Cafe pulop :)




~~~ The End ~~~
5

Segalanya Boboboy | Wordless Wednesday #57/2015

Segalanya Boboboy | Wordless Wednesday #57/2015

Segalanya Boboboy | Wordless Wednesday #57/2015 | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Jom layan WW berTINGKEK2 harini naaaaaaaaa :).

 Boboboy my ROCKSTARZ

Boboboy my MODEL

 Boboboy my FOOD TESTER

Boboboy my CLEVER boy, AMIN

 Boboboy my IMAM to be, insyaAllah, AMIN :)



~~~ The End ~~~
4

Tuesday, December 8, 2015

Air Terjun Junjong, Kulim | Tempat Riadah Best di Kedah

Air Terjun Junjong, Kulim | Tempat Riadah Best di Kedah

Air Terjun Junjong, Kulim | Tempat Riadah Best di Kedah | Assalammualaikum & selamat petang uols. Hari ni semangat sket nak up entry. Sebenornya entry ni pun entry HUTANG LAPOK, he3. So better perabeh buang sesiap kan3 :P. Kali ni meh iols share dengan uols satu lagi port untuk berjimba2 mandi manda sefamilia naaaaaaa. Tepi kali ni bukan di Penang hokeyh, kali ni di negeri Kedah nun. Port ni memang pemes amos iaitu Air Terjun Junjong, Kulim, Kedah.

Air Terjun Junjong, Kulim, Kedah Darul Aman

Apa Sudah Jadi????? | Air Terjun Junjong, Kulim

Apa Sudah Jadi????? | Air Terjun Junjong, Kulim | Sebenornya iols terjah Air Terjun Junjung ni masa sebelum Ramadhan 2015 a.k.a bulan JUNE hokeyh. Masa mola2 iols sampai dekat entrance tu, iols dah mola PELIK. Eh3, napa macam sunyi sajork???. Eh kenapa takdak orang jaga untuk kutip duit parking???. Eh kenapa banyak gerai tak bukak???. Apa sudah jadi dengan Air Terjun Junjong?????? Tapi iols teruskan jugak masuk ke dalam la kan3. Alang2 dah sampai yer dop. So moh layan ceritera iols yer sayam2 :).

Ni VIEW laluan entrance ke Air Tejun Junjong

Psssttt : Kebanyakkan gerai TUTUP & kaunter kutipan tiket parking pun dah takdak tau3. Keta yang ada pun dalm 3-4 bijik sajork, sedangkan time tu weekend & dah petang hari tau3. Kalo ikutkan kebiasaannya dedolu, memang penuh keta tau3.

Gambor ateh ni kira bahagian pertama port mandi di Air Terjun Junjung la yer uols
Kawasan ni kiranya dibuatkan seolah-olah kolam2 kecil di sepanjang aliran ayor sungai yang mana punca ayor dia berasal dari ayor torojun yer

Psssttt : Kalo uols perasan dalam gambor 1st ateh tu, ayor kolam tu CETEK sangat kan3. Penuh dengan pasior yang seolah ditambun. Dolu kedalaman kolam2 ni berbeza2, ada yang dalam ada yang sederhana dalam. Tapi sekarang ni cetek bebenor hokeyh.

Haaaaaa....ni pulop menuju ke ayor torojun utama di Air Terjun Junjung ni tau3

 Tapi sekali lagi HAMPA
Aternya di sini pun terdapat pasior seperti ditambun tau3
Dedolu kawasan ayor torojun ni DALAM hokeyh
Memang port terjun kuak tenggelam ja kat sini :P

 Paras kedalam air di kawasan ni pun tidak sekata tau3
BAHAYA sebenornya

 Gambor ateh ni adalah laluan untuk ke bahagian satu lagi ayor torojun di Air Terjun Junjong

 Kemudahan tandas yang tidak diselenggara
Habis bersemak samun & berlumut di dalamnya
Sekali lagi BAHAYA

Bahagian atas bukit ni sepatutnya adalah tempat untuk rehat, tapi turut 'run down' akibat tidak di jaga
BAHAYA lagi kan3

 Ini la view menghadap air terjun kedua

 Satu lagi air terjun semulajadi di sini

 Kawasan kolam berhampiran yang turut tertambun dengan pasior

 Kawasan persekitaran yang penuh dengan semak samun
BAHAYA ada di merata2

Secara TOTAL iols memang TERKUZAT dengan keadaan terkini Air Terjun Junjong ni tau3. Dulu semuanya well maintain. Sekarang semua 'RUN DOWN'. Opah eh ada la gi gosip serba sket dengan peniaga gerai yang dok ada tu. Deme bagitau sekarang ni dah takdak orang uruskan dah Air Terjun Junjong ni. Alaaaahaaaaiiii, sayangnya. Inila port wajib riadah weols sefamilia masa iols kecik2 dulu tau3. Sedara mara dari Penang & Perak, mai rumah weols dekat Kulim, wajib PICNIC kat sini tau3. Apa la nasib Air Terjun Junjong di masa akan datang??????? Sob3, sob3, sob3. Di harap pihak berwajib mengambil langkah segera untuk memelihara & memulihara Air Tejun Junjong ini.

Cetek pun Boleh :P | Air Terjun Junjong, Kulim

Cetek Pun Boleh :P | Air Terjun Junjong, Kulim | Cetek ka dalam ka, kita hentam sajork kekdahnya gitew. Dah alang2 dari Penang, sampai Air Terjun Junjong, kot mana pun kena berndam la jugak kan3. Jom layan weols maen kuak nerap jom :P.

 Weols wefie dengan ayor torojun :)

Psssttt : Bagus jugak ayor dia cetek, barula Boboboy boleh maen ayor torojun kan3 he3

 Cetek2 pun kena hati2 jugaks yer
Aternya kedalaman kolam ayor tu tak sekata
Ada bahagian yang agak dalam dan ada yang sangat cetek

Memang aktiviti WAJIB Boboboy bermaen pasior :)

Lokasi | Air Terjun Junjong, Kulim

Lokasi | Air Terjun Junjong, Kulim | Seperti biasa iols akan share dengan sayam2 semua lokasi Air Terjun Junjong.


 

Air Terjun Junjong
Kulim, Kedah



~~~ The End ~~~
7

Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Tempat Menarik Di Pulau Pinang

Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Tempat Menarik Di Pulau Pinang

Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Tempat Menarik Di Pulau Pinang | Assalammualaikum & selamat tengah hari uols. Haaaaaaaaaaa, sekejap lagi iols nak pegi amek my Boboboy balek dari school :). Tapi sebelum tu meh iols ip ceritera basi ni sesiap :P. Weols 3beranak kadang2 mengisi masa lapang weekend dengan berekreasi di Taman Rekreasi Bukit Dumbar.

Uols pernah dengor daaaakkkkkk taman rekreasi ni????? Haaaaaaa, pemes jugak hokeyh. Kiranya Taman Rekreasi Bukit Dumbar ni memang menjadi port terbaek untuk aktiviti rekreasi sehat untuk sefamilia tau3. Antara aktiviti riadah yang boleh dilakukan disini seperti jogging, kayuh basikal, jungle trekking, bermain badminton, dan lain2.

MOTIP weols terjah Taman Rekreasi Bukit Dumbar untuk bagi Boboboy ride his car pueh2 :)

Boboboy RIDE Training | Taman Rekreasi Bukit Dumbar

Boboboy RIDE Training | Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Sebelum ni iols pernah up entry pasai Boboboy RIDE training dah kan3 (Kat SINI SINI JUGA). Dolu weols selalu RIDE training dekat Persiaran Karpal Sigh gitew. Tapi kali ni nak try trek yang lebih mencabor a.k.a berbukit pulop. Haaaaaaaa, nak tgk apa yang terjadi???? Sila layan gambor berceritera na sayam2 semua :).


Memola tu, si Boboboy layan ride sementara Ibu & Ayah layan foods dolu

Psssttt : Weols terjah Bukit Dumbar tu time tengah hari rembang hokeyh :P

 Then Boboboy, layan taman permainan pulop

 Lepas tu layan buai dengan Ayah

Lepas tu baru weols layan RIDE bukit bersama2 :)

Tang part naek bukit mencanak tu memang Ayah eh kena tolak jugaks la kan3

 Tang part turun bukit yang mencanak Ayah eh kena tarik pulop la kan3

Haaaaa.... part tanah ala2 mendatar sket bru Boboboy ride dengan sendiri

Psssttt : Elok abeh training tu bukan Boboboy sajork yang berpoloh satu badan tau3. Ibu & Ayah eh lagi laaaaaaaa hooiiiiiiii. Basah satu badan kekdahnya :P. Aternya kita yang yang dok menonggek rabat bukit segala kan3. Boboboy sedap dok duduk dalam keta dia he3 :P

Lokasi & Alamat | Taman Rekreasi Bukit Dumbar

Lokasi & Alamat | Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Bagi uols yang berminat nak beriadah dengan familia, memang iols cadangkan Taman Rekreasi Bukit Dumbar ni tau3. Meh sini iols share lokasi & alamat :).


Bukit Dumbar Park
Jalan Sultan Ahmad Shah
Bukit Dumbar
11600, Pulau Pinang



~~~ The End ~~~
5

Instagram